De grondbeginsels van rendabele controle door het automobiel (onderdeel 2)

Razgon automobiel. Moderne inzittende auto's hebben van de mogendheid rechtvaardige voorraad voor garanderende gezwind razgona. Het is niettemin, totdat compleet om dit zeer hoge dynamische meewerken oorzaak van het automobiel te benutten, noodzakelijk om te beslissen, noodzakelijk hetzij om razgon te maken, omdat het wezenlijk vergroot benzinevere per mijl en in stedelijke voorwaardes stileert45...50 %. In gespannene piek uren het weidt over10...20 %.

Rendabel voor inzittende auto's met vysokooborotnymi motoren voortvloeit te nemen in acht razgony pleegden in de ontdekking drosselnoi zaslonki op 50% en schakelend van de overbrengingen in het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo schacht3000...3600 omstreeks/min. Razgon het automobiel in geval van ontdekking drosselnoi zaslonki op 75% en hoger boven ondoeltreffend, omdat stijft niet van het rendabele werk van het automobiel.

Motie is in permanente snelheid. Het automobiel werktijden op gevestigde snelheden in stedelijke voorwaardes betrekkende is gering, en op de traces ruime betekenis heeft voor de uitsparing van de brandstof (vijg. 49). Met de vergoeding voor dorozhnykh voorwaardes automobiel moet maximale overdracht zich verplaatsen.

De vertragend omlaag van de motie van het automobiel. De reductie van de snelheid van het automobiel noodzakelijk om vlak, met maximale toepassing nakata te vervullen. Toepassing nakata de meest doeltreffend in de motie mee de straat met regelbaar profiel.

In de werkwijze van de motie bestuurder moet kiezen zodanig snelheid welk zou in de wijziging van het verkeer cignal benadering naar de overtocht kruising nakatom bevoorraden. Zodanig regime is brandkast, en technologie het is eenvoudig.

Skilful toepassing nakata afhankelijk van dorozhnoi toestand bevoorraadt uitsparing tanken.

Grotste uitwerking nakat zal op de verkeersaders met lange acclivous afstammingen uitlenen, waarover kan worden tot toe 10% brandstof geredden. Niettemin - voortvloeit om te bedienen die op aalglade rijwegen toepassing nakata met betrekking tot de voorwaardes van de wisselborgtocht van de zekerheid glashard wordt verboden.

Ondervangend is van de beklimmingen. Ondervangend van de kweken van van het gezichtspunt de noodzakelijke uitgaven van de arbeidsvermogen naar op dezelfde manier toenemend van de tegenstand kacheniiu. Glooiing krutiznoi tot toe 0.5% in ravninnoi terreinen en krutiznoi tot toe 4% in broken land aanbevelenswaardig om op directe overdracht, kleine beklimmingen met de handelswaar dorozhnym strijkende - amain door middel van de reductie pakket van overeenkomstige snelheid op directe overdracht te ondervangen.

De motie van inzittende auto's op de afstamming kunnen worden nakatom uitgevoerd of door middel van ttrekken door de motor voor. Maar voortvloeit zich te herinneren dat motie nakatom verlaagt dynamisch manevrennost van het automobiel, omdat in de noodzakelijkheid hekje om snelheid te vergroten of om de uitwerking te benutten respectievelijk voorttrekken door de motor wil wordt tijdperk voor de overhandiging insluitsel genodigd hebben.

De celibate motie van de motor, bij wie automobiel maakt niet van verkeer werkwijze waar, moet minimaal zijn, omdat whereat wordt brandstof doorgebracht. Inachtneming regulirovochnykh van de parameteren van het systeem van celibate motie en zijn correcte technische ontginning de reductie bevoorraden van benzinevere per mijl op1...1,5 %. Uitoefening merkt die, als inzittende auto haltes door meer dan3...4 min, noodzakelijke om en motor uit te scheiden met. Voor svetoforami aan het werk in normale cyclus, totaliter de gevallen om motor aanstootgevend te stoppen.

Noodzakelijk om dat werk van de motor met de gering aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo schacht op celibate motie gedragingen naar beduidende toenemende boelen schadelijk vybrosov in de verbinding met onvolledige sgoraniem brandstof in de cilinders van de motor zich te herinneren.

De keuze van het trace van de motie. De goede kennis van De regels van het verkeer, de schikkingen van straten en dorozhnoi de netten van de stad op de hele, hun toestand, alsmede de voltage van het verkeer in betonnen tijdvak is een component van rendabele controle door het automobiel. Alle die laat bestuurders snel en correct om in ingewikkelde toestand in te werken en te kiezen de meest aanbevelenswaardig voor het dit conditioneert de traces van de motie.

<= Vorige pagina