De grondbeginsels van rendabele controle door het automobiel

Het basisprincipe van rendabele controle door het automobiel:

  • Efficient lancerend, van progrev motor, van troganie automobiel van de plaats en de beginneling van de motie;

  • De correcte controle van drosselnoi zaslonkoi carburetor, stsepleniem, de tijdig schakelend van de overbrengingen;

  • De redelijke keuze van overeenkomstig zet en de snelheden van de motie;

  • De redelijk voerend van de regimes razgona en vertragende heuvelruggen;

  • De correcte keuze van de rendabele snelheid van de motie;

  • Efficient aan het werk van potentiele de brandstof-snelle karakteristieken van het automobiel.

De deken regel van rendabele controle door het automobiel - dit werk van de motor van in het veld maximaal krutyashchego moment en minimale udelnogo benzinevere per mijl. De realisation van deze regel in de uitoefening in complete volume met betrekking tot het een aantal van de aanleidingen onmogelijk, omdat totaliter de gevallen belangrijkste verblijf het criterium van de zekerheid van het verkeer en de grondbeginsel van neukosnitelnogo de inachtneming van De regels van het verkeer.

Automobiel lancerend is. Toebereiding naar lancerend en lancerend van koude motor - ordenende beginneling van het rendabele en efficiente werk van het automobiel op de heel.

In de winter conditioneert de effectiviteit van Lancerend van koude motor verminderings. De bovenmatige temperatuur van lancerend van de koude motor van inzittende auto's stileert min25...30 °C en hangt allereerst van de technische toestand van motor en systemen zazhiganiya, de graden van zaryazhennosti akkumulyatornoi batterij, de merken van toegepaste boter en de correspondenties van toegepaste brandstof met betrekking tot isparyaemosti af.

Ontoereikend intensieve podogrev vpusknogo pijpleiding noticeably de voorwaardes verzwaart van de wasem erin van de brandstof welk is een van de overwegende oorzaken van verhevene benzinevere per mijl.

Correcte progrev koude motor - de gemakkelijk van de toegang reserve van de uitsparing van de brandstof. Na lancerende motor tvloeit progret voor voor4...5 min in de minimale paardenstal aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo schacht, dan anders voor3...5 min in het verhevene aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling tot toe de temperatuur van de verkoeling vocht30...40 °C.

Voortvloeit om te bedienen, van die indien uitbouwing van het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo schacht tijdsduur progreva wordt beknot, maar benzinevere per mijl vergroot in2... 2,5 tijdperk. Omdat en inhoud SN in gassen vermoeien zich in de regimes progreva verbouwt in 1,9... 2,2 timen dat motor tot toe aan het werk temperaturen advisably progrevat tijdens de motie van het automobiel.

Troganie automobiel van stemen. De bestuurder van niet deskundigheid om redelijk regime in lancerend te verzetten, van progreve motor, alsmede op het begin van de motie van het automobiel en in van niet continueerde het halthoudt de gedeelte vergroot van niet rendabele regimes in het algemeen evenwicht van de tijdperk van het verblijf van het automobiel op de lijnen op10...20 %.

Progrev automobiel in de temperatuur van de lucht-18 °C verrijst overheen eerst 10 km of voor 25 min. De inzittende auto van de middenklasse, in de temperatuur van omringend lucht -16...-18 °C besteedt aan de eerst kilometer van de weg van de brandstof in 2,5 tijdperk meer, dan in normale smoorhi toestand. Het tvloeit voor, van die klein vyezdy automobiel in de winter van uiterst nadelig.

De reductie van de temperatuur van de verkoeling vocht met 85 tot toe 45 °C vergroot benzinevere per mijl op 10% praktisch helemaal automobiele motoren, poosje de temperatuur reductie per 10 °C de verdorvenheid draagt van de brandstof ekonomichnosti automobiel op 2.5% aan. Noemde cijfers schrijven aan de voorwaardes van de motie van het automobiel op horizontale rijweg toe. Daarvandaan in het winterachtige tijdvak van de ontginning voor de ondersteuning van de noodzakelijke temperatuur van de verkoeling vocht is aanraadde aan gelden van uteplitel radiator.

Volgende pagina =>