Eerste hulp postradavshim in dorozhno-vervoeren evenementen (onderdeel 2)

Zo, als bestaan mogelijkheid om "ambulance" te veroorzaken, dan tot toe zijn aankomst van ranenogo better alles om podalshe van de rijweg in verantwoorde plaats over te boeken. In winterachtige tijdperk noodzakelijk ukutat postradavshego in het licht van het verhevene gevoeligheid naar de koude, voorwaardelijk nepodvizhnostiu en vooral krovopoterei, bij wie wordt begaafdheid naar obmorazhivaniyam aangetekend. Op de sneeuw advisably nabrosat vetok, better elovykh of sosnovykh, en erop als vroeg als stelit deken.

Poлofeнhe рaнeнogo прh cotряceнhh moзga

Vijg. 60. Positie ranenogo in sotryasenii hersenen

In de meeste diverse ongevallen, zelfs niet zeer op eerst uitzicht serieuze, worden niet uitgesloten verwondingen welk zijn vergezeld van de aderlating van het bewustzijn, omstreeks dan staan bewijsmateriaal blednost personen, koude po, uchashchennoe adem en frequent zevota door. In dit geval rasstegnite naar hem capstan, vrijje borst en buik van astringent hun kleren, als niet naar stesnyat adem, en steken zo, om hoofd werd, en voeten meerdere recht overeind staand verzuimd. Dan protrite persoon en nek door het water en schenken om vatku, afgetopt nashatyrnym door het animo te beruiken.

Als op postradavshego nalitso sotryasenie hersenen welk brengt tijdperk algemeen in de verwondingen van de schedel zonder verdachte uitwendige janboelen door die zijn mogelijke kleine-tijdperk alsmede blijje de lange aderlating van het bewustzijn, en toen hoofdpijn,

Toshnota, kotsen, golovokruzhenie en de quitte kleine-tijdperk schakelend van het geheugen. Adem, doorgaans, brengt tijdperk weerhouden door. De aderlating van het bewustzijn en kotsen is een de meeste bijvoeglijke bepaling van sotryaseniya hersenen, en de serieuze toevalligheid van hen houdt in in wat postradavshii in zodanig toestand kunnen zadokhnutsya. Het is daarvandaan, maar meteen moet van prokhodimost dykhatelnykh wegen checken: Als zij ok, dan voor de verbetering van de voorraad van de hersenen door het bloed, en beduidt, en zuurstof, steken ranenogo op spinu, plooi rechtervoet in kolennom sustave zo, om stopa was podvedena naar buttock, rechterarm moet worden lichaam meegetrokken, en zijn kist om beneden yagodichnoi gebied (/) te zetelen. Volgend voor hand liet met de voorzichtigheid zwenk postradavshego op juist bok ( 2), bed hoofd op de achterk vlak van kisti liet hand ( 3), en juist vysvobodite van onder het lichaam (vijg. 60).

De aderlating van het bewustzijn misschien ook wordt travmaticheskim shokom veroorzaakt. Ine het algemeen deze consequentie van zware verwondingen welk zijn vergezeld van sterke pijn en bloeding. In zodanig gevallen belangrijkste - om postradavshemu rust te ontwikkelen. In perelomakh of brandt welk dikwijls begeleidt lijkend op toestand, belangrijk te stijven nepodvizhnost lid schaadde, om bloeding te stoppen en om verband toe te brengen. Voor de vergroting van de influx van het bloed naar de hersenen en het hart van pripodnimite voet postradavshego en dek ergens toe, om hem was warmte. In die gevallen, wanneer bewustzijn als vroeg als wordt herlaad en niet pozyvov kotsen, schenken naar naar hem drankje.

In de slechte bloedverlies postradavshii accuraat bleekt. Als hij heeft taal wordt dorre, wordt meere frequente hartelijke ritme, dorst schijnt, zwakheid, ophef in de oren en zijn acuminated de eigenschappen van persoon - deze voortekenen van accuraate bloedarmoede. En in dit geval voortvloeit maar meteen om samoperelivanie bloed zich te gedragen, om maximaal om zijn influx naar vitaale orgelen uit te breiden.

In DTP dikwijls verwondingen schijnen met de verwonding van het bloedvat, vooral als op ranenogo zadety ruime boten. In dit geval dood kan komen als vroeg als door meerdere minuten, daarvandaan te fungeren moet rechter buiten de vleermuis. Geducht pulsatory struya het bloed van scharlakene kleur - voorteken wat wordt een van slagaders geschaad, bij wie hoge inner aandrang, en daarvandaan bloedend naar de halte altijd is niet eenvoudig. In venakh het een gebeten zwakker, en het bloed van donkere-oode kleur komt van gestrengeld algemeen op zijn gemak eenvormig struei uit.

Иckуcctceннoe camoпeрeлhcaнhe kрoch

Vijg. 61. Kunstmatig samoperelivanie bloed

Octaнocka aрteрhaльнogo kрocoteheнhя

Vijg. 62. De halthouden van arterieele bloeding

Voor de vloeistof met onoplosbare deeltjes van arterieele bloeding meerdere methodes bestaat. De meest demurrage van hen - om slagader door de vinger hoger boven van de plaats van zijn verwonding (vijg te bemachtigen. 62, en). Dit meer handig alles om te maken waarin ze nader om uit te benen. Betrouwbaar fixatsiya bloedvat beduidende streven vergt, en voor zazhimaniya zijn gebruikte beide handen.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>