Eerste hulp postradavshim in dorozhno-vervoeren evenementen (onderdeel 3)

Andere methode - om arterieele aandrang, maximaal plooiend geschaad lid te blokkeren. Whereat in de plooi sustava moet dichte cilinder, svernutyi van de verband of ander materieel (vijg steken. 63).

Makchmaльнoe cghbaнhe koнehнocteй прh octaнocke kрocoteheнhя hз aрteрhй прedплehья (a), плeha (b), bedрa (c), goлeнh (g)

Vijg. 63. De maximale verbuiging van de leden in de bloeding halthouden van de slagaders predplechia (en), van de schouder (b), bedra (in), goleni (g)

In de serieuze verwondingen van de slagader en dramatische bloeding leggen de verzamelmap hoger boven van de plaats van gestrengeld, ook door alle middelen op het doek of kleren (vijg. 64). Na de bloeding halthouden om naar protract verzamelmap niet aanbevolen te gaan verder, omdat buitensporige aandrang kan aanstootgevende complicaties leiden tot.

Kрocooctaнacлhcaющhй fgуt (a) h ego зameнhteлh hз пoяcнogo рemня (b) h плatka-зakруtkh (c)

Vijg. 64. Krovoostanavlivaiushchii verzamelmap (en) en het vervangt van poyasnogo riem (b) en platka-zakrutki (in)

Bloeding van de ondiepe slagader better van allemaal om door de toepassing pressend verbandmateriaal op vergast gestrengeld uit te scheiden met. Met het dit draaien op uitzicht gebruik sterilnuiu servet welk repare door de verband uit. Van boven lag verzamelmap van de materie of andere pressende onderwerp, na wat strak zwachtelen.

Alle deze manipulatie is blijje pijnlijke, daarvandaan zich te gedragen hen moeten met betrekking tot mogelijkheid met de voorzichtigheid. Het is tevens, postradavshemu zal twee-drietal tabletki analgina uitlenen. Als alle is maakte correct, dan wordt geschaad lid wordt kleur, hartslag onderaan gestrengelde blijv, bloedingen niet. Volgend lid moet repare, bijvoorbeeld, kosynkoi of sharfom en bijstere inktkoker uteplit. In winterachtig timen verzamelmap perekladyvaiut of rasslablyaiut aller ure, in de zomer van - door anderhalf uur.

Wanneer wordt slaperige slagader geschaad die souffleren, moet door alle middelen nemen in de rekening die sdavlivat zijn het is mogelijk maar enerzijds. Wordt dit door middel van speciale glanzend Kramera, en bereikt als zijn niet, dan improvizirovannoi shinoi van of prizhatiem gezonde hand postradavshego.

Als beneden de hand ontpopte zich niet verzamelmap, dan voor het het kan gebruikte riem gehuld door bepaalde afbeelding zijn. In uiterst geval zal hozen erbuit zakrutka maken van zacht doek, bijvoorbeeld van platka. Totaliter de gevallen, wanneer de arterieele bloeding stopen met behulp van van de verzamelmap of zakrutki, ernaar door alle middelen aanhechtsel memorandum met de aanwijzing van exacte tijdperk, wanneer zij waren maakten.

Minder gevaarlijk haarvat bloeding, gebruikelijk in de ondiepte porezakh leders of ssadinakh. Als op postradavshego normaal svertyvaemost bloed, dan bloeding ceases zelve met betrekking tot zichzelf. Als niet, dan te liquideren haarvat bloeding zonder de moeilijkheid verband van de verband of wondpleister toegebracht. Kan worden genomen voordeel van ook medische kleefstof BF-6 ingevet hen strengelden of ssadinu.

De meeste voorzichtige behandeling vereiste verwondingen verbonden zich aan perelomami, door de verschijning van de wonden en door brandt.

Perelomy doorbrengen tijdperk stelen en gesloten, met de vooringenomenheid (merkwaardige iskrivleniem leden) en zonder het het open. Zij altijd zijn vergezeld van accuraate pijn, daarvandaan, totdat naar het akkoord postradavshemu helpen, moeten naar hem schenken naar enkel anaesthetising faciliteit en om bloedend te liquideren. Noodzakelijk om bovenmatige zorg te verrichten, omdat de egaal de meeste kleine vooringenomenheid van het karkas van het gebeente wegens uw uneasiness kan obostreniiu pijnen, naar de nieuwe verwonding van de zenuwen, van de boten of zachte doeken leiden tot.

In perelomakh reber voor de verzwakking van de pijn strak zwachtelen door het verbandmateriaal, polotentsem of bed werkblad grudnuiu kooi in. Transport postradavshego in dit geval slechts in sidyachem positioneren.

Wanneer wordt schouder geschaad, belangrijk om nepodvizhnost dichtstbijzijnd naar hem plechevogo en loktevogo sustavov (vijg te stijven. 65). Voor fixatsii geven onroerende toestand gebruik kosynku, verband, riem af. Als geen speciale huisvesting, ranenye leden repare bekoord hen naar tulovishchu, naar gezonde hand of voet, door preliminarily oblozhiv vatoi of wat-nibud doek.

Obecпeheнhe нeпodchfнocth плehecogo (a) h лoktecogo (b) cуctacoc h руkh (c)

Vijg. 65. Garanderend nepodvizhnosti plechevogo (en) en loktevogo (b) sustavov en hands (in)

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>