Eerste hulp postradavshim in dorozhno-vervoeren evenementen (onderdeel 4)

De vooral gevaarlijke verwonding van sheinogo afdeling pozvonochnika. Wanneer zadet spinnoi hersenen, bewandelt op de gedeeltelijk of compleet apoplexy van het hands of voeten. Noodzakelijke te bedienen dat zelfs geringste vooringenomenheid pozvonkov in deze toestand kan de aanvullende verwonding van spinnogo hersenen, er toe het hiaaten leiden tot. Daarvandaan elk handelingen in gelijkaardige toestand worden slechts alsdan vergeven, als helemaal het is onmogelijk om ambulance te veroorzaken en het is noodzakelijke zelve om postradavshego in het ziekenhuis te dragen. In dit geval allereerst moet repare sheinyi afdeling pozvonochnika. Dan meerdere moet persoon op gelijke tijdperk en vlot pripodnyat postradavshego (vijg. 66) en naar het bed spinoi op de beschutting of brede grondslag. Hoofd repare voor lagere kaak (vijg. 67) en door obkladyvaiut tsellofanovymi pakketten met het zand, land of water, om te zijn shift verdrijven.

tрaнcпoрthрocka пoctрadacшego прh пocрefdeнhях шeйнogo otdeлa пoзcoнohнhka

Vijg. 66. Verscheping postradavshego in de verwondingen van sheinogo afdeling pozvonochnika

fhkcachя нhfнeй heлюcth

Vijg. 67. Fixatsiya lagere kaak

Om over te boeken en te vervoeren postradavshikh met zodanig verwondingen pozvonochnika het is mogelijk maar in horizontale positie, op geen rekening het onmogelijks proberen om hen te beplanten. Leix in de achterdocht op perelom in poyasnichnom afdeling pozvonochnika postradavshego kan worden buik met de cilinder beneden de borst geactiveerd. Wanneer beneden de hand geen beschutting of grondslagen, moeten deken of bed werkblad, met betrekking tot mogelijkheid sterkere bespannende hen benutten. Wonden noodzakelijk om te vergasten. In elk nederlaag van de leder en liggende diepere doeken plaats om protiraiut van de boorden naar periferii homp marli, van vaty of verband, afgetopt iodom, "zelenkoi", door het animo of benzine.

Het is op geen rekening het is onmogelijk om gestrengeld over te lopen: Moeten prodezinfitsirovat slechts lederen om het het Op de tijdperken na promyvaniya in gestrengeld verblijf allophylian thema's, vuiligheid. Te schrappen hen voortvloeit niet, omdat whereat kunnen worden boten geblesseerd en om geducht bloeding te veroorzaken. Na gestrengelde behandeling van de verband of enkeling collo de servet maken van zodanig grootte, om ze bijstere inktkoker alle gestrengelde, leke zijn op geschaade plaats en zabintovyvaiut het doorlichtte. Zabintovyvat gestrengeld moet zo, om het gewondgeraakte deel van lichaam dat positie accepteerde, in wat ze zal in de verscheping postradavshego zetelen. Spieren in dit moment moeten maximaal rasslableny zijn. Naar de verband beginnen met adapterende moties, tury van zwachtelen gedrag counterclockwise van periferii om met betrekking tot motie venoznogo toka bloed in, t te centreren. Door hem. In de richting van naar het hart, eenvormig trekkend ieder vitok, om het op tret of half superceded vorige.

 

De zeer gevaarlijk infiltrerend gestrengeld van grudnoi kooi, omdat lucht kan gebied plevry slaan die dikwijls draagt pojatiiu gemakkelijk, naar de geestesstoornis krovoobrashcheniya en adem, en daardoor - naar accuraate bloedarmoede aan. Daarvandaan voortvloeit om naar impart ranenomu polusidyashchee positie te proberen, en dan om op gestrengelde germetiziruiushchuiu verband toe te brengen, na gestrengelde behandeling om zijn door de bef van kleverige wondpleister dikkend met betrekking tot de tichel grondbeginsel te sluiten. Kan ook gebruikte prorezinennuiu verpakking van de enkeling collo zijn, buckram, cellophane van of servet, dik doornat vazelinom welk voortvloeit om bintovoi door de verband op grudnoi kooi te adapteren.

In de brandwonden op geen rekening het is onmogelijk naar absterge gestrengeld of prikasatsya naar obozhzhennomu plaats door het hands, prokalyvat bobbels vormde van of obryvat prilipshie aankondiging rem brandwond de doellatten van de kleren. Niet aanbevolen adapteren vet postradavshee de enkele door de boter of zasypat het gruis. Alle die slechts binnendringing draagt in de gestrengeld van de infectie en verreweg oslozhnyaet zijn nadere operatieve behandeling bij.

In de brandwonden allereerst moeten op vrije voeten obozhzhennye plaatsen van de kleren zijn of losgebrand, als dit van node gezet het mes, om te doen wonden koude toepassing met de ijsje of water in de fles, tsellofanovom collo aan. Dan obozhzhennuiu vlak scherm door de verband of servet, en in de noodzakelijkheid leke gemakkelijke bintovuiu verband. Als de nederlagen van de leder ondiepte, servet kan gedempt door het animo of verdunning margantsovki zijn die meerdere zal pijn verminderen. In elk geval postradavshemu zullen anaesthetising medicaties iv onbeperkte boel water voor pitia uitlenen.

<= Vorige pagina