Eerste hulp postradavshim in dorozhno-vervoeren evenementen

Een van de principiele grondbeginsels van gevend van eerst gezondheidszaken - srochnost. Dan de kleinere tijdperk respectievelijk breken tussen het moment van de receptie van de verwonding en door gevend van eerst gezondheidszaken, die meere verwachtingen op gunstige resultaat door. Daarvandaan in elk dorozhnoi toestand, door doemende verwonding, iedere bestuurder moet uitscheiden met en om eerste hulp weer te geven, niet hinkelen op andere een of anders: Edushchii achter kan opozdat.

Het is als is gekante, persoon, niet van de houding naar het medicijn, okazavshis op de plaats ongeval, in het type van bloed en ranenykh wedervaart geducht pang. Oprecht wensend om assistentie weder te geven, het dikwijls maakt duidelijk dit sumburno en bezgramotno die dikwijls leix verzwaart positie postradavshego. Daarvandaan in zodanig toestand bijzonder belangrijk te zijn in staat te nemen ons om over te geven, sosredotochitsya, om te fungeren gezwind, precies en gevoelen-lager. Het is tevens, moet altijd dat zelve deelnemers van het evenement zich herinneren, doorgaans, moeten in shokovom toestand zetelen en balken van hen weinig. Daarvandaan iedere bestuurder moet zijn gereed weer te geven dovrachebnuiu helpen en erop na te houden van node met het dit uitdraaien op uitzicht verrijkingen welk kunnen zich ontpoppen voor postradavshego op timt allene kans om door te maken.

Het gewicht van de verwondingen in DTP misschien diverse en in beduidende afmeting wordt door de snelheid van rennende automobielen vastgesteld. Wij willen beschouwen tactiek en de regels van gevend van de eerst gezondheidszaken van indien typische verwondingen.

In de vervaardiging DTP in de eerst plaats moet stempelen en naar de slagboom de zone van het ongeval, om te nieuwe ongevallen verdrijven. Dan, als mogelijkheid bestaan, moet allemaal maken, om te bevrijden ranenykh welk daardoor buil ontpopte zich bemachtigd deformirovannymi door de delen van automobiel.

In de schouwing postradavshego in de machine noodzakelijk om ernaar pozu en op de tegenwoordigheid van pulsatory bloeding op te letten. Sterke arterieele bloeding van node alle ineens om paltsevym prizhatiem uit te scheiden met en dan om verzamelmap toe te brengen. Onnatuurlijk poza postradavshego staat bewijsmateriaal omstreeks de tegenwoordigheid perelomov of zware buiten kennis toestand door. In deze gevallen winnend postradavshego van de machine, noodzakelijk met betrekking tot mogelijkheid om het pozu onveranderd te conserveren, lopen niet van naar hem nieuwe verwondingen op. Is mogelijke, hij heeft wordt grudnaya kooi geschaad, daarvandaan te bijhouden er moet sterk, mee de voorzichtigheid van en better alles voor predplechia en axillary gebieden (vijg. 58). Whereat de positie van het hoofd, nekken en grudnoi kooien moeten (vijg zijn. 59) onveranderd, als niet te was infringed adem, waren niet enchanced de verwondingen van sheinogo afdeling pozvonochnika.

Poлofeнhe goлocы прh пoпуtнom ctoлkнoceнhh (beз пodgoлocнhka)

Vijg. 55. Het hoofd positie in geassocieerde buil (zonder podgolovnika)

Peрeнoc пoctрadacшego

Vijg. 59. Overdracht postradavshego

Winnend postradavshego, het is onmogelijke om silovye toelatingen te gelden: Om te hozen, naar twitch of om te plooien. Het is noodzakelijk om het maximum van de zorg te manifesteren, omdat op postradavshego kan mnozhestvennye verwondingen, van het complex perelomy leden, pozvonochnika, hoofden en t zijn. D. Nooit voortvloeit te dribbelen om ranenogo in het ziekenhuis op eerst geslagen geassocieerd transport door te sturen. Als bestaan mogelijkheid - om crisis ambulance" op het ongeval plaats te veroorzaken. Dikwijls namelijk in de rijweg verongelukt persoon welk mediki totaliter kon redden. Te benutten geassocieerd transport het is mogelijk, slechts wanneer niet hoopen op de snelle aankomst van de arts.

Alle ineens na de beslissing omstreeks de roep van "de ambulance" een van heden moet van dichtstbijzijnde telefoon ter plekke "van De ambulance" mededelen en in GIBDD omstreeks geschiedde en om aanhang over te boeken: Plaats en de tijdperk van het evenement, boel postradavshikh en de beschikking van de verwondingen. Als geen telefoon, communicatie noodzakelijk over te boeken op dichtstbijzijnde post GIBDD met de bestuurder van machine associeerde. Het is tevens, in avtomashinakh taxi, alsmede in militaire automobielen dikwijls bestaan peredatchiki, met behulp van welk op adoptieve halte kan worden omstreeks geworden van de aanvraag pereadresovat deze communicatie overheen de telefoon ter plekke "van De ambulance" en in GIBDD medegedeeld.

Volgende pagina =>