De algemene verplichtingen van bestuurder en verantwoordelijkheid voor de janboel van De regels van het verkeer (onderdeel 3)

In de vervaardiging van de janboel, voor welk misschien toebracht administrant bestraffing in de vorm van de ontbering van het recht van de controle door vervoeren faciliteit, op bestuurder izymaetsya voditelskoe certificaat voor de tijdsduur van tot toe vyneseniya decreet op de handel en vooruitsteekt tijdelijke volksplanting aan de rechterzijde van de controle door vervoeren faciliteit, omstreeks dan is melding maakte in de proces-verbaal omstreeks pravonarushenii. Indien vyneseniya decreet omstreeks de ontbering van het recht van de controle door vervoeren faciliteit voditelskoe certificaat vergeldt niet, en de handeling van tijdelijke volksplanting wordt voor het eind term uitgebreid, stellen voor onderwerpend van de klacht of tot toe beslissing met betrekking tot klacht in.

Ugolovnaya verantwoordelijkheid voor avtotransportnye misdaden wordt door overeenkomstige clausules van ugolovnykh code beschouwd.

Ugolovnyi code naar het aantal van avtotransportnykh misdaden bijvoeglijke bepalingen de janboel van de regels van de verkeersveiligheden en ontginning door persoon controle transport faciliteit, opbrengst in de ontginning van technisch defected transport direct toegankelijk, van ugon avtotransportnykh direct toegankelijk.

De janboel van de regels van de verkeersveiligheden en de ontginning van verkeer door persoon controle transport faciliteit, verantwoordelijkheid voor welk wordt door het artikel van Ugolovnogo code, - een van de meeste gevaarlijke en de meeste verbreid avtotransportnykh misdaden beschouwd. De janboel van De regels van het verkeer, povlekshee dorozhno-vervoeren evenement met de dood van of travmirovaniem mensen of andere tyazhkie consequenties, wordt door de gevangenisstraf getuchtigd. De verantwoordelijkheid afmeting is aangewezen op het gewicht van de consequenties. Het is zo, de toepassing van poterpevshemu gemakkelijke lichamelijke verwonding of prichinenie naar hem essentiele materiele schade wordt door de gevangenisstraf getuchtigd, of door verbeterende werken, of amercement met de juiste ontbering om transport direct toegankelijk te controleren. De janboel van De regels van het verkeer, povlekshee dood van poterpevshego of prichinenie naar hem tyazhkogo lichamelijke verwonding, wordt getuchtigd door de gevangenisstraf met de ontbering rechten om transport direct toegankelijk te controleren, en als verongelukten meerdere persoon - door de gevangenisstraf op langjarig.

Ugolovnaya verantwoordelijkheid voor de vervaardiging van avtotransportnogo misdaad bewandelt op van shestnadtsatiletnego leeftijd. Whereat geen betekenis heeft, wordt misdaad door bestuurder-deskundige of avtoliubitelem gepleegd.

Voor de opbrengst in de ontginning van brandend technisch defected transport direct toegankelijke of andere ruwwe janboel van de regels van hun ontginning, leidend tot de janboel van de verkeersveiligheden, ligt de verantwoordelijkheid in de vorm van de gevangenisstraf voor de tijdsduur van tot toe 5 jaren oud vast, van of verbeterende werken voor de tijdsduur van tot toe 1 jaar, of straf met de juiste ontbering te bezetten afspraken verbond zich aan verantwoordelijkheid voor technische toestand of de ontginning van verkeer accomodatie voor de tijdsduur van tot toe 5 jaren oud of zonder zodanig. Met betrekking tot dit artikel kvalifitsiruiutsya de handelingen van eigenaren en de bestuurders van individueel transport direct toegankelijke boekende controle door vervoeren faciliteit naar persoon, brandend verblijvend binnen de positie opianeniya, alsmede naar persoon, van de leegte voditelskikh rechten, of over het algemeen hen niet, nietwaar van de rechten, vergden voor de controle door dit type van transport.

Voor de controle door vervoeren faciliteit binnen de positie opianeniya door persoon, van in het verleden leegte voditelskikh rechten, vinovnye dragen ugolovnuiu verantwoordelijkheid in de vorm van de gevangenisstraf, of door verbeterende werken, naar of straf met de juiste ontbering om transport direct toegankelijk te controleren.

De bestuurder van verkeer faciliteit onderhandeling buiten persoon daardoor de janboel van de regels van de verkeersveiligheden en niet okazavshii naar hem noodzakelijk helpen welk meestal geschiedt in de gevallen, wanneer criminele dierevelen van de plaats van het evenement, draagt ugolovnuiu verantwoordelijkheid voor de ingestellen van de misdaden beschouwd door overeenkomstig artikel VK (branden verlatenheid zonder de behulp van persoon verblijvend in gevaarlijke levenslange toestand en leegte mogelijkheid om afmetingen naar samosokhraneniiu), - straf door de gevangenisstraf of verbeterende werken te nemen. Als bestuurder was niet prichasten naar dorozhno-vervoeren evenement, maar, proezzhaya mee de straat, ontdekte sbitogo kem dat persoon en weergaf niet poterpevshemu helpen of bracht bij niet juiste vestigingen omstreeks de noodzakelijkheid van zijn gevend aan, het is onderhevige verantwoordelijkheid met betrekking tot artikel VK welk straf beschouwt in de vorm van de verbeterende werken.

Ugon avtotransportnykh direct toegankelijk zonder het doel van de verduistering - misdaad, straf voor welk wordt door het artikel VK beschouwd. Hoe merkt praktische werker, deze misdaad meestal wordt door de personen, niet van voditelskikh rechten of verblijvend binnen de positie opianeniya gepleegd. Ugon avtotransportnykh direct toegankelijk gepleegd navolgend, zal door elk meere gevaarlijke misdaad biechten en is getuchtigd door de gevangenisstraf of verbeterende werken.

Als zal vastliggen dat persoon pleegde van ugon vervoeren faciliteit met een uitzicht betreffende om het in het nut af te wijken, deze wil biechten door de verduistering van rond voortvloeiende vandaar consequenties.

Burgerlijke verantwoordelijkheid. Overeenkomstig het artikel van Het steunpunt van burgerlijke wetgeving, mechanisch transport faciliteit is de bron van verhevene toevalligheid en de belonen van opliep door hem materiele schade wordt op de eigenaar van dit transport faciliteit gelegen. Burgerlijke verantwoordelijkheid voor prichinenie materiele schade te voet steken niet op maar alsdan, als het voznik vanwege onweerstaanbaare macht (bijvoorbeeld, van de wet van god - obvala, stortvloeden en t over. P.) Of daardoor opzettelijke handeling zelve poterpevshego (knowingly brosivshegosya beneden de machine). Individuele eigenaren, terzijde van ukazannykh hoger boven de gevallen, vrijstelen af de belonen van liepen schade op, wanneer op het wiel bewoont persoon controle transport faciliteit ugnavshee het.

<= Vorige pagina