De eigenaardigheden van de controle door het automobiel in ttrekken
(onderdeel 2)

Niettemin grotste uitwerking kan zijn bereikt voortduren de boord van de verstopping van de wielen - door zogenaamd stupenchatym ttrekken (vijg voor. 20, g). Whereat bestuurder verslapt aandrang op de pedaal van de rem, zodra zal voelen die begon verstopping een van wiel. Algemeen begint verstopping een van achterwielen welk ontladen ten koste van longitudinal krena in ttrekken. Verstopping gevoeld, bestuurder nauwelijks verslapt aandrang op de pedaal van rem verstopping ceases - bestuurder opnieuw aandrang vergroot, ik zo bijwijlen tot toe de compleet stop zet van het automobiel.

In de eiser dienst alsmede van vooral extrennogo voorttrekken noodzakelijk te benutten tormoznoi de uitwerking van de motor Deze toelating is vooral belangrijk en verplicht in de motie op natte en aalglade rijweg. Whereat voortvloeit om te bedienen die tormoznaya macht door de motor gemaakt, is aangewezen op bijgeslotene overdracht. Daarvandaan voor de verrichting van grotste tormoznogo uitwerking in de motie op superieure overdracht noodzakelijk door te berekenen op minderwaardig boeken poosje grotste tormoznoi uitwerking wil op eerst overdracht over.

Alle overbrengingen van de voorste motie van moderne inzittende auto's, doorgaans, sinkhronizirovany, niettemin, als noodzakelijk accuraat om snelheid voor de rekening van de tormoznogo de uitwerking van de motor te verminderen, bijvoorbeeld van schakelend van kwart overdracht op tweede, voortvloeit om de toelating van de alignement van het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van de getande wielen van inbegrepen overdracht uit te voeren. Met het dit draaien op uitzicht van node stap voor stap uit: Het is gezwind om pedaal axeleratora te ontzetten, vyzhat pedaal stsepleniya, om kwart overdracht af te zetten, om pedaal stsepleniya te ontzetten en hekje te drukpers peddelen axeleratora, daarmede accuraat het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo de schacht van de motor in uitgeschakelde overdracht vergroot. Daartegenover ook snel moet vyzhat pedaal stsepleniya, omvatten tweede overdracht en uitstrijken om pedaal stsepleniya te ontzetten. Lijkend op schakelend zal voorgeschrevene minderwaardige overdracht insluiten en om verheven iznosov te ontwijken en de panne heeft van de details sinkhronizatorov.

Indien extrennogo voorttrekken, wanneer het is onmogelijk met betrekking tot tijdperk worden op minderwaardige overdracht geschakeld, noodzakelijk te benutten stupenchatoe ttrekken met bijgeslotene overdracht voor, waarover werd motie uitgevoerd, en was niet uitgeschakeld stsepleniya.

In slepen gololed of regen aan, wanneer coefficient stsepleniya laagte, voortvloeit te beginnen voorttrekken, niet gelden remmen, en slechts stap voor stap schakelende overbrengingen met superieur op ondergeschikte, en wanneer zullen rukken in de overbrenging schijnen, schakelen stseplenie uit en automobiel stopen met behulp van remmen.

In voorste wielen slepen wegens inertsionnogo de herverdeling van de menigtes worden meer belast, dan opkweken, door daarvandaan voorste wielen moeilijk om, zich te beheersen vooral op de ommezwaaien. Vandaar, het is onmogelijk accuraat om op de ommezwaaien te remmen, omdat dit evermore zal uitwendig gecontroleerd wiel, waarover vozdeistvuet centrifugale macht belasten. Daarvandaan het is aanbevelenswaardig voor de ommezwaai met betrekking tot mogelijkheid om snelheid om te halen en te remmen in langsvarend van de ommezwaai sluik bespannen de werkwijze slepen op ruimere tijdperk.

Voor efficient aan het werk van alle toelatingen respectievelijk voorttrekken, incluis extrennogo, tvloeit om hen praktisch in diverse dorozhnykh voorwaardes op het stadsdeel voor, waar geen verkeer te beheersen. In deze doelen is nuttig op aalglad of zasnezhennom ukatannom stadsdeel door de breedte, voldoende voor de zekerheid respectievelijk de halthouden van het automobiel, om oefeningen te volbrengen. Voornamelijk op kleine snelheid,30...40 km/ch, uit te voeren voorttrekken met de complete verstopping van de wielen voelend de permanent vertragend omlaag van het automobiel en het lateraale sloop van de aanvankelijke richting van de motie. Laatste voorwaarde wil vooral merkbaar, als whereat draaien zich rulevoe wiel in verschillende kanten.

In de voerend van deze oefening noodzakelijk om door verantwoorde thema's (zacht veshkami) tormoznoi de weg van het automobiel teboek te stellen. Dan in deze aanvankelijke snelheid om intermitterend uit te voeren en stupenchatoe voorttrekken, poosje aanvankelijk fietst van de schorsing kunnen zijn maakten Tamelijk ruimer, om te de momenten voelen van de verstopping en rastormazhivaniya wielen, en dan deze cycli om tot toe maximaal mogelijk voerend de pulsatory vertragend omlaag van het automobiel dalende tormoznoi weg en stellende de motie richting te zakken.

Later verrichtende verkeersveiligheden, kunnen worden de aanvankelijke snelheid vergroot respectievelijk ttrekken tot toe voor80...100 km/ch, alsmede om toepassing van tormoznogo de uitwerking van de motor door het insluitsel van verkleinende overbrengingen te beheersen.

En tenslotte, het uiterste geval respectievelijk slepen weigering van aan het werk tormoznoi systeem aan. Deze kritische toestand wordt in de vorm van de flauwte tormoznoi pedaal tot toe tegenstand in het lichaam seks gemanifesteerd. Whereat, niet gerustheid verliezen, noodzakelijke meerdere kachkami om tormoznuiu pedaal te pressen om srabotal de tweede omlijning van tormoznoi systeem. Op gelijke tijdperk met het dit noodzakelijk om stoyanochnyi rem te benutten. Het is in elk geval, na het automobiel halthouden in de weigering van aan het werk tormoznoi systeem, van node door alle middelen om de aanleiding van de weigering te vinden, om zijn te elimineren en slechts naast motie continueren. Het is onduldbaar om motie hinkelend slechts op de tweede omlijning van tormoznoi systeem of op de toepassing stoyanochnogo remmen op welke wijze werker te continueren.

<= Vorige pagina