De eigenaardigheden van de controle door het automobiel in ttrekken

In de meeste gevaarlijke dorozhnykh toestanden eerst die spreekt van professionele betrouwbaarheid en de adequacy van bestuurder, deze deskundigheid om de toelatingen van de technologie aan te dienen respectievelijk ttrekken en manevrirovaniya op aalglad dorozhnom strijkend voor.

De regels van het verkeer voorschrijven naar bestuurder moeten overeenkomstig aanwezige dorozhnoi toestand noodzakelijk voor de zekerheid de reductie van de snelheid van het automobiel stijven, er toe compleet het halthouden. Daarvandaan kennis van de efficiente toelatingen respectievelijk voorttrekken en de deskundigheid van hen moeten - het onderpand van de vertrouwelijkheid van bestuurder in de zekerheid garanderend in kritische toestanden gelden.

Afstand welk zal automobiel verstrijken van het moment van ontdekkend door de bestuurder van de toevalligheid tot toe compleet stop zeten, heet ostanovochnym door middel van. Ostanovochnyi weg (vijg. 19) kan worden op drie onderdelen onderverdeeld: Weg automobiel verliep voor keer, de reacties van bestuurder; Weg verstreek zolang van srabatyvaniya remmen; Weg verstreek van het begin respectievelijk voorttrekken tot toe halthouden - tormoznoi weg Portugal.

Peрhodы octaнocohнogo пуth h cхema deйctchя нa нem codhteля

Vijg. 19. Tijdvakken ostanovochnogo weg en de blauwdruk van de handeling op het het van de bestuurder

De tijdperk van de reactie van bestuurder - ditmaal van het moment van de receptie door de bestuurder van de informatie tot toe de beginneling van otvetnogo de handeling (van de controle), bijvoorbeeld, van indien plotselinge verschijning dat sta-in-de-weg van De toevalligheid) op de rijweg naar bestuurder voor snyatiya voet van de pedaal van de controle drosselnymi zaslonkami en pereneseniya zijn op de rem pedaal wordt ongeveer 0.25 met genodigd hebben. De generaal timen van de reactie, incluis tijdperk op het signaal waarnemingsvermogen op voorttrekken, kan teeter hierin 0,45...5 met - afhankelijk van ervaring, van de individuele eigenaardigheden van bestuurder en aanwezige dorozhnoi toestand. Hierine dat tijdperk de reactie van bestuurder automobiel zal weg Pr verstrijken.

Voor srabatyvaniya remmen met hydraulische aandrijving - van dostnizheniya de maximale aandrang van het vocht in de aandrijving (na wat bewandelt op de intensief ttrekken van de wielen) - noodzakelijk 0, voor1... 0.2 met. Hierine dat tijdperk automobiel verstrijkt bepaalde weg P.

 Waarde tormoznogo weg welk verstrijkt automobiel is aangewezen op de macht van stsepleniya onderbeen automobiel met dorozhnym strijkende en de snelheden van de motie. Tormoznoi weg resideert in vierkante afhankelijkheid op de motie snelheid. Het is zo, als het automobiel snelheid vergroot in 3 tijdperk (met 20 tot toe 60 km/ch), dan tormoznoi weg verbouwt in 9 tijdperken; Als snelheid vergroot in 5 tijdperken, tormoznoi weg vergroot consistent met in 25 tijdperken. Lengte tormoznogo weg hangt ook van ispravnosti tormoznoi systeem, voorwaardes onderbeen en de aandrangen van de lucht erin af.

Met betrekking tot methode uitvoeringen wil tot verdeeldheid brengen voortduren dienst (strijken), accuraat extrennoe (avariinoe) met de verstopping van alle wielen, intermitterend en stupenchatoe uit.

Door de dienst ttrekken (vijg voor. 20, en) heet zodanig, waartegen bestuurder vooraf is verdacht het automobiel halthouden in van tevoren blueprinted plaats, de reducties van de snelheid van de motie of ondersteuning zijn in gegevene beperkingen (bijvoorbeeld, in de motie op de afstamming). Zodanig ttrekken karkateristiek voor wat het wordt vlot zonder maximaal pressend op de rem pedaal verricht. Dienst voorttrekken wordt met de intensiteit minder 3 m/met uitgevoerd en stileert elk meer 90% alle tormozhenii. In de praktische activiteit van wedervoer bestuurders dienst voorttrekken algemeen overtreft niet intensiteit 2 m/met die bevoorraadt comfort (met betrekking tot vertragend omlaag) voor inzittenden en de instandhouding van perevozimogo lading.

Xaрakteр уchлhя (R) нa пedaлh прh рaзлhhных chdaх toрmofeнhя

Vijg. 20. De beschikking van de strev (R) op de pedaalen in de diverse types van ttrekken

De slepen orde want halthouden aan de rechterzijde volgend: Aan te treffen in de spiegel van kweken type op, om de adresboeken van de ommezwaai naar het recht te omvatten en op gelijke tijdperk om rechtervoet van de pedaal van onderwerpend van de brandstof op de pedaal van de rem te verplaatsen, vlot podtormazhivaya en draaiend rulevoe wiel, om banquette of boord te naderen, alvorens zelve halthouden vyzhat pedaal stsepleniya, als niet naar voorkwam van ostanov motor in de compleet stop zeten van het automobiel. Houdend zowel voeten op de pedaalen stsepleniya als remmen, om de hefboom van schakelend van de overbrengingen in neutrale positie in te stellen, om automobiel stoyanochnym door de rem te stremmen en om beide pedaalen te ontzetten.

Extrennoe (avariinoe) ttrekken (vijg voor. 20, b) wordt verricht Voor het automobiel halthouden op minimale afstand, doorgaans, plotseling, in de gevallen van de verschijning van de toevalligheid naezda, wanneer noodzakelijke gezwind om automobiel te stoppen of om het snelheid om te halen. De karkateristieke dwaling van starters-bestuurders in extrennom voorttrekken is ook hekje en geducht pressend op de pedaal van de rem, alsmede gipnotiziruiushchii uitwerking priblizhaiushcheisya toevalligheid. In De strev uitbouwing op tormoznuiu pedaal de verstopping wekt van de wielen, zij stopen katitsya in voorgeschrevene richting en beginnen om mee de straat "iuzom" te glijden. Complete verstopping uit te gaan van voortvloeit niet, omdat whereat, om met te beginnen, vergroot tormoznoi weg, vooral op aalglade rijweg, en seconde, accuraat draait zich hogere de mogelijkheid van de zijdelings zanosa automobiel wegens de afwezigheid van de gerichte aswenteling van het wiel en de invloeden van lateraale inertsionnykh machten.

De meest correct in dit geval de ttrekken van het automobiel tot toe de beginneling van de verstopping van de wielen voor. Daarvandaan in de verschijning "iuza" moet de pressende strev op de pedaal verminderen en om de toelating te benutten respectievelijk intermitterend ttrekken (vijg voor. 20, in). Het houdt in in die, om, vozdeistvuya op de pedaal van de rem gezwind en klein nazhatiyami, om de versperringen van de wielen te weren. Whereat moet periodiek waarmaken slepen alterneren er mee complete beeindiging. Deze methode kan worden gegolden als in het geval van de dienst voorttrekken, met de toepassing uitstrijken, de gebeten door beet van streven vergrootte van ons pedaal (bijvoorbeeld, in de eiser slepen op aalglade rijweg, in de verschijning van de verstopping van de wielen compleet op te houden voorttrekken, en dan om) te vernieuwen, zo van en indien extrennogo voorttrekken, wanneer van node bijtijds om de verstopping van de wielen te stremmen.

Volgende pagina =>