De toelatingen van de controle door het automobiel in stedelijke voorwaardes
(onderdeel 2)

Podezzhaya naar de overtocht kruising (vijg. 23), moet manier van verkeer vaststellen, om noodzakelijk manevr te kiezen, de voorwaardes te waarderen van bespreken, de noodzakelijkheid van de wijziging van de schrap van de motie, alsmede tegenwoordigheid svetoforov, het symbool van de prioriteit, andere dorozhnoi informatie.

Maнecр нa hetырeхctoрoннem пeрekрectke

Vijg. 23. Manevr op chetyrekhstoronnem overtocht kruising

In proezde niet verstelbare overtocht kruising voortvloeit om de noodzakelijke schrap van de motie te bezetten en om snelheid om te halen, dan om rechtsom aan te treffen, leftward, opnieuw rechtsom en, als toevalligheid bestaan, om uit te scheiden met. Ubedivshis dat eiser manevra brandkast, kan worden manevr begonnen. Whereat bestuurder moet de mogelijke nadelige handelingen van andere stadsdelen van de motie beschouwen en te zijn gereed naar plotselinge handelingen van hun kant, incluis zelfs zodanig welk worden De regels van het verkeer niet beschouwd.

Voor de ommezwaai automobielen in het algemeen stopen, om te transport verzuimen van en voetgangers, prioritized in deze toestand, of om toestand op de kruising te specificeren. Want halthouden voor juist (vijg. 24, en) of liet (vijg. 24, b) door de ommezwaai moet kies plaats corrigeren, als niet te om van de verhinderingen naar andere deelnemers van de motie te ontwikkelen en in dat tijdperk de voldoende recensie te hebben van rijweg kruiste.

Octaнocka actomobhля пeрed прacыm (a) h лecыm (b) пocoрotamh

Vijg. 24. Het automobiel halthouden voor juist (en) en liet (b) door de ommezwaaien

Het belangrijke onderpand van de brandkast voerend van de ommezwaai op de kruising is de correct gekozene kogelbaan van langsvarend van de ommezwaai welk wordt hoek en de posities van het automobiel (vijg vastgesteld. 25). Whereat verhuizing, van het automobiel van banquette moet mogelijk minimaal zijn. Dan kleinere hoek is en (vijg. 25, en), van de thema's gemakkelijkere en bezopasnee ommezwaai. In toenemend van de hoek (vijg. 25, b) schijnt toevalligheid vyezda op vstrechnuiu schrap.

Volbrengende juiste ommezwaai begin bestuurders op de tijdperken veronderstelt ruwwe janboel - naezd op de landsgrens stenig. Voor de uitzondering dit noodzakelijk om helm ongeveer in dat moment te beginnen, zich te draaien wanneer de half van het lichaam van het automobiel poravnyaetsya met de boord van de sta-in-de-weg van banquette vertrekkende aan de rechterzijde zuivering 0,5... 1,0 m (vijg. 26).

Udobctco h beзoпacнoctь cыпoлнeнhя пocoрota зachcяt ot уgлa a: hem meньшe уgoл, tem лeghe h beзoпacнee пocoрot

Vijg. 25. Gerief en de zekerheid van de voerend van de ommezwaai zijn aangewezen op de hoek en: Dan kleinere hoek, van de thema's gemakkelijkere en bezopasnee ommezwaai

Glashard wordt verboden om ommezwaai van de seconde een aantal van de motie (uit te voeren als dit wordt dorozhnymi door de symbolen) niet beschouwd omdat dit gevaar maakt naar alle deelnemers van de motie, en automobiel rennend het blijkt in onverwachte positie. Als wordt beschouwd ommezwaai in meerdere toerbeurten noodzakelijk aandachtig om het gedrag van lateraale automobielen te schouwen, als niet te om in "kapkane" zich te ontpoppen, vooral als door de toerbeurt ruimere lading, automobielen, voor welk wordt de ruime straal van de ommezwaai genodigd hebben.

Moeten aantekenen die voetgangers op de overtocht kruising eigentijds serieuze toevalligheid, van hun handeling dikwijls brengen tijdperk onverwacht door. Het is rekening houdend die in meeste gevallen op gekruiste straat voetgangers hebben de onderliggend juist van de motie doorschuiving straat op groen verkeer cignal, te verzuimen hen moeten door alle middelen.

Elk meere complex wordt ommezwaai gelaten, vooral als het wordt vyezdom op belangrijkste rijweg verbonden aan, wanneer noodzakelijk om automobielen in twee aanwijzing van de motie te verzuimen. In de eiser dit manevra van node vooraf, hoe wordt door De regels beschouwd, om perestroenie in gelatene toerbeurt te maken. Benaderende kruising, noodzakelijk om de voorwaardes van obzornosti overtocht kruising te waarderen en in de afwezigheid van prohibitive symbolen om, in welk aantal van van de motie better vystroitsya op nieuwe rijweg te beslissen; Voor de aanmelding op de overtocht kruising moet verantwoorde snelheid vestigen en om rijweg op de gelaten op maximaal ruime afstand, en dan aan de rechterzijde te bestuderen. Als op de gelatene en aan de rechterzijde geen verhinderingen, dan, niet (gestopt of om uit te scheiden met en om transport van te verzuimen en voetgangers), vlot draaiend helm leftward, erop uit te gaan tot toe het midden van rijweg kruiste, en dan opnieuw om het recht te zorgen, dan, vlot vergrotende snelheid, om noodzakelijke toerbeurt op nieuwe rijweg te bezetten. Whereat manevre bestuurder beslist, van wat kant om het centrum van de overtocht kruising - op de gelaten of aan de rechterzijde te laten.

Cхema cыпoлнeнhя прacogo пocoрota

Vijg. 26. De blauwdruk van de voerend van juiste ommezwaai

Oпacнoctь пocoрota hз ctoрogo ряda

Vijg. 27. De ommezwaai toevalligheid van de seconde toerbeurt

Heofhdaнный cыхod пeшeхoda hз-зa actobуca cпeрedh (a) h cзadh (b)

Vijg. 28. De onverwachte uitgang van de voetganger wegens de autobus zijn voorafgaand (en) en achter (b)

De meeste verbreid in de stad is chetyrekhstoronnii overtocht kruising. Zodanig overtocht kruising de groere aantal heeft van konfliktnykh punten. Daarvandaan proezd zodanig kruising behoeftes van bestuurder sobrannosti, aandacht, de verstaanbaarheid van de controle door het automobiel, van de goede kennis van De regels van het verkeer.

Op van niet verstelbare ravnoznachnom chetyrekhstoronnem overtocht kruising Van node strikt en neukosnitelno om de regel van "de verhindering aan de rechterzijde" te verrichten en om voetgangers doorschuiving rijweg te verzuimen, waarover jullie draaien zich. Enkel bestuurders beschouwen die, als op de overtocht kruising bestaan svetofor, naar beware niets, en, als wordt brink signaal omvatten, kan worden verhuisd, niet snelheden verlagen. Maar, helaas, dit niet altijd zo. Om met te beginnen, svetofor bevoorraadt formeele zekerheid slechts in de landsgrenzen van de overtocht kruising en, zij zeggen, 'geen verantwoordelijkheid heeft voor' de zekerheid op de benaderingen naar de kruising. Het is tevens, rood hel niet op alle bestuurders akkoorden lijkend op stoppende invloed. Geweten die bestaan enkel, maar de zeer gevaarlijke categorie van bestuurders, waarover rood hel wetten vozbuzhdaiushche. Zij ervaring prurience proskochit Ha geel hel, en dikwijls en op rode. Deze omstandigheid noodzakelijk om in de rekening te nemen. Volbracht behoorlijk van proezd overtocht kruising is de indicator van de expertise en de rijpheid van bestuurder. Hier grafisch wordt ontdekken, naskolko het correct inwerkt, duidelijk stelt kogelbaan vast en de snelheid van de motie van andere automobielen, is in staat om verantwoord moment voor proezda overtocht kruising in dat toestand te kiezen.

Tvloeit bijzonder om op het rijden in gemeenschappelijke toeloop met de bepaalde types van stedelijk transport direct toegankelijk welk invloed op de bijzonderheden van het rijden voor en de tactiek van de motie uit te scheiden met. Voor stedelijke autobus karakteristiek frequent stop zet voor de daling en daling van inzittenden, op de tijdperken totaliter300...400 m. Dit moet in de rekening bestuurder edushchii met hem in de toeloop nemen, en te kiezen consistent met optimale plaats om achter zich te ontpoppen of linksaf van de autobus, zo duchtig tekeer in de toeloop, en om consistent met de rijweg te kiezen. Better bevinden zich achter of linksaf van de autobus, zo in de beweging aan de rechterzijde jullie zullen hinderen naar hem moeten uitscheiden met.

Op de rijweg in de voetspoor dit obgon om bezopasnee alles te plegen, wanneer en tronulsya af halthouden en snelheid draaide. Wegens de ruimere afmeting van de autobus dikwijls recensie verergert, vooral dit gevaarlijk op halthouden, waar is mogelijke de onverwachte uitgang van de voetgangers (vijg. 28). Bestuurder, obezzhaiushchii kostend op halthouden autobus, moet snelheid omhalen, om interval tot toe het te vergroten en om aandacht op te brengen. Whereat moet slechtere variant beschouwen, bijvoorbeeld onverwachte vybeg voetganger wegens de autobus, om te zijn gereed naar extrennoi halthouden. Zaakkundige bestuurder ziende autobus kostend op halthouden, doorgaans, doelen op een afstand niet minder15...20 m door te kijken beneden de autobus de voeten van de voetgangers door-langsvarende autobus zijn voorafgaand. Whereat voortvloeit om zich te herinneren die in de stad bestuurders moeten rijweg inwilligen naar maatschappelijk transport begin motie van gestempeld halthouden.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>