De toelatingen van de controle door het automobiel in stedelijke voorwaardes
(onderdeel 3)

Vooral moet zijn aandachtig in karen in de toeloop met sochlenennym autobus, op welk in accuraat manevrakh is mogelijk vynos pritsepa. Het is daarvandaan, als autobus verhuisde signaal manevrirovaniya (vijg. 29), noodzakelijk zorgvuldig om afmetingen voorzichtigheden te nemen: Als jullie zetelen op pritsepnoi het deel van sboku autobus, dan better om het voorwaarts te verzuimen of worden naar het voorste gedeelte van de autobus vooruitgegaan.

Voor de lorrie karakteristiek, bij uitzondering slepen at halthoudt, onverwacht stop zet (pritormazhivaniya) in de plaatsen van de verbinding van Kontaktnogo bedrading en de reductie van de snelheid op de ommezwaai. Het daarvandaan Verroert zich achter de lorrie, noodzakelijk te zijn alsmaar overeenzijnen naar plotseling ttrekken.

De mogelijkheden van manevrirovaniya lorrie worden door de tegenwoordigheid van kontaktnogo bedrading begrensd, echter het is in staat vrijelijk en hekje om op meerdere versmaaten in af te wijken zowel leden van kontaktnogo bedrading als kan snel (zelfs vergeleek met inzittende auto) Razgonyatsya van de plaats. Daarvandaan bestuurder, beslissing maken omstreeks obezde of obgone lorrie, moet in de rekening deze eigenaardigheden nemen.

Çoны coзmofнogo cынoca прhceпa cohлeнeннogo actobуca (chнee пoлe)

Vijg. 29. De zones van mogelijke vynosa pritsepa sochlenennogo autobus (blauw veld)

Chtуachя, прh kotoрoй codhteль лegkocogo actomobhля, нe ofhdaя otkлoнeнhя tрoллeйbуca, okaзaлcя c "kaпkaнe"

Vijg. 30. Toestand, bij wie bestuurder van inzittende auto, niet verwerping verwachten van de lorrie, ontpopt in "kapkane"

Op de vijg. 30 wordt de karkateristieke dwaling van bestuurder gemerkt, obezzhaiushchego lorrie met betrekking tot schrap liet in mnogoryadnom motie. Bestuurder niet dat lorrie ziet wegens helaas kostend voorafgaand aan het automobiel (vijg. 30, en) moet groot afdwalen leftward (vijg. 30, b), en inzittende auto zal in "kapkane" zich ontpoppen. Op van niet monding rijweg advisably voor de zekerheid vooraf om snelheid om te halen, om lorrie helemaal verlaten stop zeten, en leix naast plegen obgon.

In karen in de toeloop met de tram noodzakelijk om in de rekening te nemen die voor hem karakteristiek frequent halthoudt. Als tramvainoe canvas bevindt zich op een hoogte met geacht, dan moet samen met tram uitscheiden met, om te inzittenden verzuimen voor de daling en daling. Om te ontwijken deze stop zet, de meest van bestuurders proberen om voorafgaand aan tram te karren.

In karen in de stad naar bestuurder geregeld bezoeken het is noodzakelijk om overtocht tramvainoe canvas af te wijken. Volbrengend dit manevr, volgt zijn betoog in de afwezigheid proximately van de tram en als van node door alle middelen om het te verzuimen. In de plaats van het gebouw van tramvainogo canvas rijweg algemeen wordt bruschatkoi gedekt. Zaakkundige bestuurders weten die op natte en vuile bruschatke kaart in de wielen en mogelijk zanosy. Daarvandaan zodanig stadsdeel tvloeit proezzhat zonder de wijziging van onderwerpend van de brandstof voor en ttrekken. Het is tevens, op geen rekening proskochit het het is onmogelijk om voor de tram, te proberen omdat tormoznoi de weg van de tram beduidend.

Richtend op de gelaten op gelijke tijdperk met de tram, bestuurder moet omstreeks zich herinneren wat op de tram op de ommezwaai 'buitenzijde achterdeel daaagt. Daarvandaan in dit geval moet de zekerheid interval niet minder 1,5 m beschouwen, als niet te om merkbare lateraale staking te krijgen.

Op de dag vandaag parkovanie is ostreishei het probleem van moderne steden. Van bestuurders wordt vezhlivost en predupreditelnost in de cab-baarlijke keuze genodigd hebben. In de cabined voorwaardes van stedelijke straten moeten automobiel op cab-rang van node op speciaal bezworene stekken of langs straten instellen, als erop geen symbolen en razmetki, prohibitive halthouden of cab-rang.

Automobiel kan worden mee banquette of hoek-wijs naar hem ingestellen. De handelingen van bestuurder in het automobiel formulering mee banquette worden op de vijg gemerkt. 31. Podezzhaya aankondiging rem bedoeld stop zeten ( 1), voortvloeit aan te treffen in de spiegel van kweken type op en in de afwezigheid van de verhinderingen om de ommezwaai adresboek te omvatten. Volbrengend perestroenie ( 2), moet gebeten door de stukje de snelheid verminderen van de motie, voorzichtig de plaats te bestuderen van bedoeld stop zeten en, vlot draaiend rechtsom ( 5), podekhat om stenig te boorden, niet respecteren het bokovinami onderbeen. Vyrovnyav automobiel te parallel boorden stenig ( 4) en eindelijk verhoed, voortvloeit om het signaal van de ommezwaai los te koppelen en om motor te stoppen.

Back moet steunen naar banquette uit te scheiden met voortvloeit niet, omdat vertrek wordt verstopt wat juist wiel in de ommezwaai van rulevogo wiel leftward upretsya in bordiurnyi stenig.

Cхema octaнockh actomobhля c зoнaх maнecрa 1...4 пo хodу dchfeнhя

Vijg. 31. De blauwdruk respectievelijk de halthouden van het automobiel in de zones manevra1...4 met betrekking tot de motie motie

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>