De toelatingen van de controle door het automobiel in stedelijke voorwaardes

De technologie van controleren automobiel is gemeenschappelijk voor de wisselborgtocht van verantwoorde motie in elk voorwaardes, ongeacht van die, waar bewoont automobiel - in dicht hetzij toeloop op stedelijke straten op de erbuit-van de -stad trace of in de omstandigheden van de back wegen. Het is niettemin, voor iedere karkateristieke voorwaardes van de instelling bestaan bepaalde toelatingen en verrijkingen, kennis welk zal helpen aankomende bestuurder moet beheersen om in het beton dorozhnykh toestanden in te werken.

De karkateristieke voorwaardes van stedelijke motie zijn frequent stop zeten en troganiya van de plaats, motie in de omstandigheden van de dichte toeloop, frequente ommezwaaien en perestroeniya, de beduidende boel van externe gegevens, de tegenwoordigheid van boven-knarste maatschappelijk transport en die de meeste hoofdzaak, het beduidende aantal van voetgangers.

Voor vyezdom op de verkeersader na halthouden op banquette naar ons moet zekere dat rijweg voorafgaand aan zijn en achter het automobiel vrij en het is mogelijk gerust vlitsya in de dichtstbijzijnde een aantal van de motie (vijg. 21). In de intensieve motie van noodzakelijke dozhdatsya breuk in de toeloop van verkeer direct toegankelijk en om op vrijje plaats uit te gaan erop. Inzittende auto eigenen voldoende dinamichnostiu en manevrennostiu, om snel vlitsya zonder de verhinderingen in rennende toeloop, daarvandaan om angstgevoel onredelijk te manifesteren, omdat algemeen af te wachten lang het is niet noodzakelijk. De schuld van bestuurder rennend in dichte toeloop, - met betrekking tot mogelijkheid te verzaken erop gaan. Toch noodzakelijke om dat verantwoordelijkheid voor dorozhnoe evenement, voznikshee op het moment van, zich te herinneren wanneer automobiel trogaetsya van de plaats, altijd lozhitsya op de bestuurder van het automobiel, vezzhaiushchego in de motie toeloop.

Pрhem tрogaнhя c mecta octaнockh

Vijg. 21. Toelating troganiya af de halthouden plaats

Motie in de stad de tamelijk dichte toeloop bezit van rennende automobielen beperkingen van de schrap op dichte afstand van elkaar alsmede in de lateraale richting van naburige toerbeurten van rennende automobielen. Schouwend voorafgaand aan gaand automobiel, moet zich richten met betrekking tot mogelijkheid om van skvoz het glazene kamer door te kijken alvorens bestuurder-leider en aandachtig om het halte-signalen te schouwen. Uitoefening merkt die elk bestuurder sneller reageert op rood hel-signaal stopen, dan in de waarneming van het lichaam tormozyashchego voorafgaand aan automobiel. Daarvandaan motie achter krupnogabaritnymi en lading automobielen in dichte stedelijke toeloop zuur en aanstootgevend.

In de motie in de een aantal de belangrijkste behest van de bestuurder van inzittende auto - om verantwoorde afstand tot toe voorafgaand aan gaand automobiel en (te verrichten die niet minder belangrijk) door de spiegel van opkweken type om de afstand van gaand achter het automobiel te controleren. Voortvloeit om zich te herinneren die ongevallen in geassocieerde richting zijn de meest onverwacht. Voor inzittende auto's, alsmede en voor inzittenden in deze automobielen, ongevallen eigentijds serieuze toevalligheid in de staking zijn voorafgaand alsmede in de staking achterop. Daarvandaan bange bestuurders die letterlijk knopen op de "staart" van uw automobiel op, en, als door toenemend van de snelheid zal falen voorgeschrevene afstand herladen, better om deze mistroostigheid-bestuurder te verzuimen of worden ervan, smeniv de schrap van De motie afgeholpen.

Noodzakelijk om zich te herinneren die in de motie in de toeloop terzijde van krupnogabaritnymi automobielen en autobussen zone obzornosti zeer wordt begrensd en in vyezde wegens het het (vijg. 22, en) de bestuurder van inzittende auto kan onverwachte sta-in-de-weg (door verkeersvrij) confronteren. Gelijkaardige toestand is zeer gevaarlijk op de overtocht kruising, wanneer alle automobielen kosten van in de verwachting groen verkeer cignal, en de bestuurder van inzittende auto probeert naar de vergadering proskochit overtocht kruising op maar juist zazhegshiisya brink signaal uit. In dit geval voetgangers uitgang overgangs, eigentijds essentiele toevalligheid (vijg. 22, b). In de motie in ruimere steden, waarin verkeersaders worden door het systeem svetoforov aan het werk met betrekking tot grondbeginsel "begushchaya golf" toegerust, ruime betekenis heeft de motie regime.

Als bestuurder wordt volledigheid conformity met de vereisten van De regels van het verkeer voor deze verkeersader verhuisd en de regime weet van het werk svetoforov, het praktisch verstoken van halthouden proedet het voorgeschrevene deel van weg geredden versch zijnen naar het optimale regime van de motie tijdperk, brandstof (welk amply wordt doorgebracht in de regimes razgon-ttrekken) voor, whereat zal van kleiner iznos automobiel en, in de eerst plaats, ervan remt, alsmede de kleinere zenuwachtige voltage van bestuurder. De superieure handigheid van bestuurder is ableness proekhat gegeven trace met minimaal mogelijke boel van tormozhenii en halthoudt, en, zelfs als svetofor werkt niet in het regime "begushchaya golf" of als onbekend erover, alle gelijke afar rood verkeer cignal aangetroffen, van node vooraf om de snelheid van het automobiel en vlot podekhat naar de overtocht kruising om te halen. Ook nog hekje voorttrekken en navolgend razgon van evenmin bemachtigend in de snelheden van de beweging schenken niet en spreken leix omstreeks neopytnosti bestuurder.

Chtуachя прh cнeзaпнom пoяcлeнhh пeшeхoda

Vijg. 22. Toestand in de plotselinge verschijning van verkeersvrij

In podezde naar de overtocht kruising op intermitterend groen verkeer cignal voortvloeit de mogelijkheid te waarderen van succesrijke proezda overtocht kruising tot toe het insluitsel van geel signaal van de berekening welk brink signaal brandt whereat4...6 met. Dat middelen die, als afstand tot toe overtocht kruising elk meer70...100 m, aanbevelenswaardig te beginnen voorttrekken, om vroegtijdig en uitstrijken om voor geel verkeer cignal uit te scheiden met.

Bijzondere complexiteit voor bestuurder in de motie in stedelijke voorwaardes hedenen van proezd kruisingen en primykanii straten. Nieuwtje die in proezde overtocht kruisingen, waar verrijst van tret alle evenementen, op bestuurders, doorgaans, verbouwt algemene voltage, hartslag wordt meer frequente, draait zich hogere bloeddruk.

Voor probleemloos en niet vermoeiend rijden automobiel noodzakelijk door vooral voorzichtig om ommezwaaien op de kruisingen van te beheersen en primykaniyakh rijwegen, om verrijkingen brandkast manevrov in deze gevallen te verhelpen en om hen tot toe automatisme te dragen.

Volgende pagina =>