De toelatingen van de controle door het automobiel in de erbuit-van de -stad conditioneert
(onderdeel 2)

In de meeste karkateristieke toestanden obgona moet nemen in de rekening dat bestuurder van verggeten automobiel kan, accuraat snelheid afgebouwd, linkse ommezwaai volbrengen, niet de adresboek van de ommezwaai (vijg omvatten. 33, en), of onverwachts zichzelf om obgon voort te duren, niet aantreffen in de spiegel van kweken type (vijg op. 33, b). In de groepering obgone bestuurder voorafgaand aan gaand automobiel kan onverwachts smestitsya in het recht toerbeurt voor dichtbij verblijvend vstrechnym automobiel (vijg. 33, in) bestuurder navolging daarvoor automobiel in kritische toestand ingestellen. Het is tenslotte, moet nemen in de rekening dat bestuurder rennend voorafgaand aan automobiel kan onverwachte roeien met de riemen levee, obezzhaya sta-in-de-weg op carriageway (vijg. 33, g).

Pрhmeры kрhthheckhх chtуachй прh obgoнe

Pрhmeры kрhthheckhх chtуachй прh obgoнe

Vijg. 33. De voorbeelden van kritische toestanden in obgone

Verantwoord voor obgona afstand tot toe vstrechnogo automobiel moet het goede overzicht op van de rijweg bevoorraden. Maar omdat zodanig afstanden is blij beduidend (niet minder500...700 m) dat stadsdeel obgona moet met betrekking tot mogelijkheid direct - zonder de ommezwaaien zijn, van de beklimmingen, van de vooringenomenheden beperking opleggen aan zicht (vijg. 34). Het is tevens, zelfs in goede zicht obgon op de ruime snelheid van het automobiel welk ommezwaai begaat, is gevaarlijk, omdat lateraale inertsionnaya macht kan de machten van stsepleniya wielen met geacht en automobiel sneset van de rijweg overtreffen.

Obgon en ommezwaai - zichzelf hard manevry, en niet volgt hen complementarily om te compliceren. In gunstige voorwaardes kan zijn maakte obgon op de uitgang van de ommezwaai.

Ogрaнhheнhe chdhmocth прh obgoнe нa пodъeme (a) h нa пocoрotaх (b)

Vijg. 34. De zicht beperking in obgone op de kweken (en) en op de ommezwaaien (b)

In het bijzonder gevaarlijk eiser obgona, wanneer het verschil van het familielid snelheden van de automobielen zeer klein, omdat beide machines worden op een snelheid, dichtbij naar de maximaal, en in de onbeduidend overtreffend van de snelheid van een automobiel (hierin verhuisd3...5 km/ch) de spanne van de zone obgona vergroot compliceren voor bestuurder de prognostication van de toestand op de rijweg (cm. Tabl. 4 en vijg. 35). Praktisch, als verschil in de snelheden vergetend en verggeten van de automobielen minder 20 km/ch, van obgona voortvloeit om af te keuren.

Zodanig obgony, doorgaans, zavershaiutsya in konfliktnoi toestand complex vstrechnogo razezda en namelijk zij meestal aandragen dorozhno-vervoeren evenementen met de meeste zware consequenties. Het is daarvandaan, wanneer voorgaan van het automobiel wordt met tamelijk hoge snelheid verhuisd, en jullie hebben schijnt begeerte om het te vergeten, opnieuw denken, zo hetzij reeds van node in deze toestand dit manevr en die het zal naar schenken. Better wagen niet, om snelheid en dozhdatsya elk meer geschikt voor obgona moment te verminderen. De approximatief spanne van de zone obgona (m) in de verschillende snelheden van de motie wordt tabl gezwicht. 4.

Cхema obgoнa

Vijg. 35. Blauwdruk obgona

Schijn te zijn voorwaardes, bij wie van obgona over het algemeen moeten afkeuren. In slechte weersgesteldheid, wanneer carriageway natte en, vandaar, aalglade, ja en zicht wordt begrensd, voortvloeit niet te wagen in de verwachting om elk minuten te bemachtigen, en op secondes timt. Ook schrijft aan rijweg toe, pokrytoi door de vuiligheid welk dikwijls tijdperk brengt in het land back stadsdelen in het tijdvak vesennikh van en herfst veld werken door. Als tijdens nenastia jullie nog worden op obgon beslist, uurwerk die, om tot toe beginneling manevra werden stekloochistiteli omvatten, anders zo vuiligheid van onder de wielen gaand van het automobiel voor sommige zal jullie van de zicht ontnemen, en incluis stekloochistiteli in manevre, jullie zullen moeten heten maar meteen van controleren machine welk onveilig in gelijkaardige toestand. In gololed en mist obgony worden verboden.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>