De toelatingen van de controle door het automobiel in de erbuit-van de -stad conditioneert
(onderdeel 3)

Geknarste regel obgona volgend. Reshivshis op obgon, te fungeren moet gauw, met de vaststelling, exact. Ubedivshis erin beveiliger, noodzakelijk om de gelatene adresboek van de ommezwaai te omvatten en om snelheid te vergroten. Het regime van het werk van de motor whereat moet zodanig bijhouden, om hij heeft altijd verbleven de bepaald reserv van de mogendheid staand te snelheid vergroten. Met het dit uitdraaien op uitzicht het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo schacht moet hoger boven de middelmaat zijn. De rechtvaardige voorraad van de mogendheid en verggeten automobiel op benaderd25...30 m, kan worden obgon begonnen.

Op de rijwegen met meerdere schrappen voor de motie in deze richting bestuurder plegen operezhenie voorafgaand aan gaande automobielen, erop gaat in naburige toerbeurt op de gelaten uit. Whereat het dikwijls anticipeert meerdere machines rennend met verschillende afstand voor andere. Een automobiel overvleugeld, bestuurder kan vergelden niet in het recht toerbeurt, als het continueert operezhenie. Maar, als aangrijpend met betrekking tot schrap liet, het maakt verhindering die, die kart door de voetspoor met hogere snelheid, het worden verplicht rechtsom afgegaan, vrijje hen adapteren voor operezheniya en slechts vervolgens in de noodzakelijkheid om manevr te gaan verder. Alle manevry vyezda van de toerbeurt en gevend naast elkaar moet vlak, zonder de verhinderingen naar andere deelnemers van de motie waarmaken.

Zonder obgona motie op de rijwegen praktisch het is onmogelijk. Maar, zonder de twijfel, obgon moet geletterd in het besef van voditelskogo handigheid zijn, en daarvandaan het allereerst moet noodzakelijk zijn.

Voortvloeit om zich te herinneren die in obgone delen de kleinst mogelijke hoeveelheid van twee bestuurder mee. En als uw automobiel vergeten, voortvloeit om alle afmetingen daarvoor verantwoorde eiser te accepteren: Met betrekking tot mogelijkheid om rechtsom te roeien met de riemen, indien nadvigaiushcheisya zijn voorafgaande gevaren te proberen om vergetend te vermanen en nooit om ander voor obgona te versperren.

Op de erbuit-van de -stad rijweg en autostradas dikwijls treffen ommezwaaien diverse krutizny, geletterde en brandkast langsvarend welk is aangewezen op de handigheid van bestuurder, de kennissen van door hem lichamelijke verschijnselen verschijning in krivolineinom de motie van het automobiel. In de vasstelling toestanden, naar voormalige ommezwaai, bestuurder moet volgend samenstellend analyseren: De correspondentie van de snelheid, van de straal van de ommezwaai, van de beschikking en de voorwaardes van dorozhnogo strijkende, zicht. Hen geanalyseerd, bestuurder maakt duidelijk beslissing omstreeks de optimale variant van langsvarend van de ommezwaai.

Wezen op het punt van de voerend van de ommezwaai, nooit tvloeit smeshchat automobiel ook vandaan buiten leftward voor, en alle de meer om op het midden van carriageway herinnerend erop uit te gaan die deze vooringenomenheid leftward kan zastat buiten de basis andere bestuurder. Op carriageway paalde razdelitelnymi door de schrappen af, door alle middelen moet de schrap aanblijven.

Voor de ommezwaai en in de werkwijze ervan noodzakelijk: Om snelheid om te halen, en in enkel gevallen om op minderwaardige overdracht door te berekenen; Om met betrekking tot mogelijkheid de straal van de ommezwaai uit te breiden, om te handeling verminderen van lateraale inertsionnoi macht; Totdat om rulevym door het wiel te fungeren, opnieuw osmotretsya benuttende de spiegel van kweken type op; Zich te draaien rulevoe wiel uitstrijken, om te benutten rek podveski voor het waarnemingsvermogen van lateraale inertsionnoi macht. De ook nog accuraate ommezwaai van rulevogo wiel hierboven snelheid kan leiden tot wat automobiel zal aalwaardige motie continueren met de glijden van voorste wielen of het zal behindhand zich draaien. In de werkwijze van langsvarend van foute ommezwaai van node ook uitstrijken om rulevoe wiel in aanvankelijke positie te vergelden, en onderwerpend van de brandstof in de noodzakelijkheid om slechts na completerend van de ommezwaai of op de uitgang ervan uit te breiden.

Op de vijg. 36...40 worden de optimale blauwdrukken van langsvarende juiste gepresenteerd en worden ommezwaaien diverse krutizny, gelaten alsmede van S-schilderachtige ommezwaai met de minimale aderlating van de snelheid.

In de voerend van liet strijken ommezwaai (vijg uit. 36) tot toe aanmelding in foute ommezwaai bestuurder automobiel dirigeert naar het juiste deel van de schrap van de motie, meerdere verlagende snelheid. Op het stadsdeel 2 de zone zien van de ommezwaai door, bestuurder kan meerdere uitbreiden onderwerpen van de brandstof en, vlot draaiend rulevoe wiel, op het stadsdeel 3 om automobiel in foute ommezwaai te introduceren. Gebeten door beet activerend stadsdeel 4 rulevoe wiel rechtsom en dirigerend automobiel naar juist 1 deel van de schrap van de motie, kan worden verreweg snelheid vergroot. Op het stadsdeel 5 automobiel komt van de ommezwaai uit en draait zich in aalwaardige motie.

Лecый пocoрot

Vijg. 36. Gelatene ommezwaai

Juiste uitstrijken ommezwaai is (vijg. 37) wordt met betrekking tot blauwdruk, naar gelijkaardige blauwdruk op de vijg volbracht. 36, met die leix verschil, van welk op de beginnende ommezwaai automobiel smeshchaetsya linksaf deel van de schrap van de motie. Wanneer niet; Razdelitelnoi schrappen, noodzakelijk vooral aandachtig om de mogelijkheid van de verschijning van vstrechnogo automobiel dit krutiznu te schouwen en berekent op elk meere ondergeschikte overdracht door. Op het stadsdeel 2 bestuurder matig voor de snelheid ondersteuning vergroot onderwerpen van de brandstof en toegang begint in de ommezwaai. Op het stadsdeel 3 continueert vlak om rulevoe wiel beantwoordend aan ommezwaai zodoende zich te draaien, om op het stadsdeel 4 maximaal om de juiste schrap van de motie te benaderen. Op dit stadsdeel op bestuurder schijnt van voldoende obzornost het geblevene stadsdeel van de ommezwaai, en het kan snelheid vergroten, uitgang bewerken van de ommezwaai op het stadsdeel5.

Pрacый плacный пocoрot

Vijg. 37. Juiste strijken ommezwaai uit

Kруtoй прacый пocoрot

Vijg. 38. Steile juiste ommezwaai

Gelatene abrupte zwenk is (vijg. 39) wordt op dezelfde manier rechter met volbracht die leix verschil, van welk op de beginnende ommezwaai automobiel maximaal smeshchaetsya rechtsom op de stadsdelen 1 en 2 en vlot beantwoordt aan ommezwaai met de vooringenomenheid linksaf deel van de schrap van de motie op het stadsdeel4.

Kруtoй лecый пocoрot

Vijg. 39. Steile gelatene ommezwaai

Op de vijg. 40 wordt gemerkt verstrijkend het automobiel van S-schilderachtige ommezwaai. Tot toe aanmelding in de ommezwaai bestuurder dirigeert automobiel zo, om te ommezwaai beginnen met betrekking tot het gelatene deel van de schrap van de motie, en meerdere snelheid verlaagt. Op het stadsdeel 2 handhaven permanente snelheid en kijkende de nader ontwikkeling van de ommezwaai, bestuurder vlot draait zich rulevoe wiel rechtsom benaderend het juiste deel van de schrap van de motie; Op het stadsdeel 3 vlot draait zich rulevoe wiel leftward voor aalwaardige motie op het stadsdeel 4, maximaal benaderend het gelatene deel van schrap. Vlot draaiend rulevoe wiel leftward op het stadsdeel 5, automobiel beschrijft met betrekking tot het gelatene deel van de schrap van de motie voltooiing fase van de ommezwaai op het stadsdeel 6 met de uitgang op het stadsdeel 7 van de ommezwaai op aalwaardige motie.

Stellende de voorwaarde van de brandkast voerend van de ommezwaaien is de correcte keuze van de snelheid. Zelfs onbeduidend zijn overtreffend aandraagt wat automobiel of beantwoordt aan niet ommezwaai en het draagt van de schrap van de motie of wikkelt instelling aslant rijweg met de gewaagdheid oprokidyvaniya af.

S-obрaзный пocoрot (1...7 - уhactkh maнecрa)

Vijg. 40. S-schilderachtige ommezwaai (1...7 - stadsdelen manevra)

Bijzondere aandacht voortvloeit om van vstrechnomu razezdu automobielen op de ommezwaai uit te keren. Wegens de zijdelings krena en de invloed van centrifugale machten op bestuurders kan meerdere worden de onderlinge afstemming van de moties en de sensatie van de afmeting van het automobiel en instelling beschadigd. Het is tevens, op beduidende snelheid altijd regelt niet om de gekozene kogelbaan van de motie van de ommezwaai te verzetten en voortvloeit om de aanvullend reserv van de afstand voor razezda met vstrechnym automobiel te beschouwen.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>