De toelatingen van de controle door het automobiel in de erbuit-van de -stad conditioneert

Rijden van moderne inzittende auto in de erbuit-van de -stad voorwaardes in voldoende komfortnosti het schijnt ongedeeld en niet bijzondere streven vergen. Niettemin van node altijd om dat motie op de erbuit-van de -stad rijwegen eigenschappen, doorgaans door verhevene snelheden, frequent obgonami, door de plotselinge wijziging van dorozhnoi toestand zich te herinneren. De en plotselinge wijziging van de toestand kan tijdperk uitbouwing op otvetnuiu reactie leiden tot en op een evenwicht naar dorozhno-vervoeren evenementen (DTP).

Moderne inzittende auto's toegerust door machtige motoren, ontwikkelen snelheid tot toe140... 180 km/ch. Niettemin voor de wisselborgtocht van de verkeersveiligheden de maximale snelheid van inzittende auto op de erbuit-van de -stad rijwegen wordt door De regels van het verkeer tot toe 90 km/ch begrensd, behalve speciale verkeersaders, dorozhnye voorwaardes welk verhuren verhuizing met hogere snelheden, omstreeks dan kondigt overeenkomstig dorozhnyi symbool aan.

Beduidende moshchnostnye de mogelijkheden van de motoren noodzakelijk om voor dinamichnoi manevrennosti automobielen, bijvoorbeeld in obgonakh te benutten. Het is tevens, de snelheid van de motie van het automobiel op de erbuit-van de -stad rijwegen beneden de richting van bestuurders met de ervaring tot toe twee jaren oud wordt tot toe 70 km/ch begrensd.

De keuze van de snelheid van de motie is aangewezen op de breedte, kwaliteiten en de voorwaardes van dorozhnogo strijkend (vochtige, vervuiling, obledenennoe), van de zicht en de graden van het overzicht op van de ligging. De meest belangrijkste in de keuze van de snelheid - boekhouding van het eigen redelijke vertrouwelijkheid in wat als noodzakelijke jullie zullen regelen bijtijds om uit te scheiden met.

De uitoefening van de controle door inzittende auto's op blagoustroennykh erbuit-van de -stad rijwegen merkt die de meeste optimale is snelheid80...90 km/ch die verhuurt zonder bijzondere utomleniya en voltage om tamelijk ruimere afstanden te ondervangen. Bijzondere aandacht noodzakelijk om van proezdu stad verblijvend mee het trace van de motie uit te keren, strikt om naar de waarschuwing symbolen te lijmen en om snelheid met betrekking tot spidometru, te controleren omdat lange motie met betrekking tot rijweg stompen waakzaamheid en de sensatie van de snelheid.

In lange reizen op de erbuit-van de -stad rijwegen is aanraadden aan permanente snelheid handhaven, omdat motie, poperemennoe op verheven, en dan lagere snelheden, oorzaken verhevene utomlenie en helemaal nutteloze benzinevere per mijl. Toepassing nakata - moties na razgona met uitgeschakelde overdracht - op inzittende auto's advisably slechts op lang van niet steile afstammingen en zonder de motor schakelend. Toepassing nakata in de motie met betrekking tot horizontaal stadsdeel, doorgaans, de praktische uitsparing van de brandstof schenkt niet.

Nooit voortvloeit om erbuit-van de -stad rijweg op dichte afstand voor voorafgaand aan gaand automobiel zich te verplaatsen, omdat dit snel draagt utomleniiu aan, de overzicht stremt op van de vooruitzicht van de rijweg, kan de aanleiding van alle manier van de verrassingen, voorleggen alsmede nerviruet de bestuurder van voorste automobiel. In dit geval moet of tamelijk ruimere afstand houden, praktisch in opgewassene de snelheid van het automobiel, of, dognav automobiel, in eerst gelegenheid te plegen obgon - de meest frequent manevr pleegde door de bestuurders van inzittende auto op de erbuit-van de -stad rijweg.

Beneden obgonom wordt van operezhenie een of meerdere transport direct toegankelijk verbonden aan vyezdom op de schrap van vstrechnogo motie en door navolgend gevend op in het verleden bezet schrap begrepen. Obgon lijkend op naar manevr perestroeniya, maar elk meere gehuld, behoeftes van de bestuurder van exacte berekening en hoge handigheid, deskundigheden correct om toestand te waarderen en om zijn ontwikkeling te beduiden.

Voornemens om voorafgaand aan gaand automobiel te ontgroeien of de groepering van de automobielen, moet allereerst onderscheiden weten, aanbevelenswaardig hetzij obgon. Dan moet die oprichten:
   Op het stadsdeel bedoelden obgona geen verhinderingen voor de brandkast en snell het eiser;
   Op snelle steeg lopen vstrechnye transport direct toegankelijke weg of zij zetelen op voldoende, niet gevaren presenteren, afstand;
   Op carriageway en op de boord niet kostend transport direct toegankelijke presenterende toevalligheid op smalle rijwegen;
   Niet asperities, vyboin, naledi op dorozhnom strijkend welk kan de stabiele motie van vergetend automobiel stremmen of om de wijziging van de kogelbaan van de motie verggeten te veroorzaken.

Door alle middelen voortvloeit om de breedte van de rijweg te waarderen en zijn betoog in de mogelijkheid om lateraale interval niet minder te verzetten1... 1,5 m die vooral belangrijk in obgone krupnogabaritnogo vervoeren faciliteit, alsmede avtopoezda, pritsep welk kan vilyat van het kant terzijde met de amplitude 1 m en elk meer. Krupnogabaritnyi automobiel verhuisde met hoge snelheid, in accuraate impuls vetra kan wegens de ruim parusnosti verreweg afdwalen terzijde. Daarvandaan op smalle rijweg zodanig automobiel kan worden slechts alsdan verggeten, als het met betrekking tot mogelijkheid roeide met de riemen rechtsom.

Voor de correct prognostication van de toestand in de werkwijze van obgona noodzakelijk te hebben goed bespreken, omdat rennend voorafgaand aan transport faciliteit maakt "blinde" zone welk moet maximaal inkrimpen.

Te beginnen te schouwen toestand tvloeit afar - voor voor100...200 m - en te zijn zeker die in de zone blueprinted obgona geen verhinderingen en sta-in-de-weg. Toezicht afar vermindert "blinde" zone (treffen Vijg. 12).

Bestuurder krupnogabaritnogo van verggeten transport faciliteit niet altijd kan ontdekken achter ons eigen automobiel bedoelde om obgon te vervullen. In elk geval voortvloeit te proberen om op de rijweg zodanig posities te lenen, om, niet maken verhinderingen andere, te hebben mogelijkheid door te zien rijweg op welke wijze het is mogelijke nader voorafgaand aan en op de gelaten.

Om te complete inzicht ontvangen in de toestand en om de getrouwe prognose van zijn ontwikkeling te componeren, noodzakelijk om de doelen van andere deelnemers van de motie vast te stellen. In obgone zelden zijn heden slechts twee deelnemer - verggeten en vergetend. Op welke wijze waarheid, het aantal van hen verreweg meer: Vstrechnyi transport, automobielen verhuisden voorafgaand aan en achter in geassocieerde richting, voetgangers doorschuiving rijweg, en mogelijke uitgang dierlijk. Als de bestuurder van vergetend automobiel zal hen overzien of wil aankondiging, maar zal hun doelen niet weten over en zal obgon voortduren die erop zal belangrijkste verantwoordelijkheid voor de nader lentemaand van de evenementen liggen. Het is daarvandaan, niet de doelen weten van andere deelnemers van de motie, voortvloeit om de waarschijnlijkheid van slechtere lentemaand van de evenementen voor te tkomen uit en, vandaar, om obgona te weerhouden.

Volgende pagina =>