De toelatingen van de controle door het automobiel in in het bijzonder gevaarlijke voorwaardes
(onderdeel 2)

Wij willen de blauwdruk beschouwen van de controle zadneprivodnym door het automobiel in zanose (vijg. 44).

Uпрacлeнhe зadнeпрhcodныm actomobhлem прh зaнoce

Vijg. 44. Controle zadneprivodnym door het automobiel in zanose

In de motie in aalwaardige richting ( 1) het achterdeel van het automobiel begint om leftward (af te zeiken 2), en het hoe uitprobeert om aslant rijweg (te ontplooien5). In dit geval tvloeit niet vyzhimat stseplenie voor en om te remmen, en moet nerezko meerdere vermindering onderwerpend van de brandstof, om snelheid om te halen en zacht en afzonderlijk om rulevoe wiel leftward (zich te draaien4). Automobiel beneden de handeling meerdere verkorte tyagovoi macht op leidinggevende achterwielen en in rastormozhennykh voorste gecontroleerde wielen zal de aanvankelijke richting van de motie (terugkomen op5). Whereat door noodzakelijk rulevym wiel naar aline kogelbaan, als gene ommezwaai van rulevogo wiel zal buitensporige een of anders zich ontpoppen. Als rulevoe wiel wordt ook accuraat en ook gedraaid, toen automobiel kan in het tegengestelde kant (afzeiken6). In dit geval zanos wordt verhoed lijkend op kwam van de ommezwaai van rulevogo wiel rechtsom ( 7) en door navolgende uitgang op aalwaardige motie (8).

Cхema зaнoca пeрedнeпрhcodнogo actomobhля

Vijg. 45. De blauwdruk van zanosa voorst-wiel-aandrijving automobiel

Beschouwende de eigenaardigheden van de controle door voorst-wiel-aandrijving automobiel in de omstandigheden zanosa, tvloeit om dat buitenzijde waarneembaar verschijnsel van dit verschijnsel gevoeld door bestuurder voor, zelfde, net zo op de bestuurder van zadneprivodnogo automobiel aan te tekenen. Echter toelatingen van de conclusie van het automobiel van zanosa op de gegevene kogelbaan van de motie eigenlijk verschillen, en de onwetendheid van deze verschillen kan onvoorziene consequenties leiden tot. Deze eigenaardigheden worden naar de tegenwoordigheid van tyagovogo strev op voorste gecontroleerde wielen en door gegaane ernaar verhoogd de gedeelte van de algemene menigte van het automobiel toegekennen.

In de motie met betrekking tot direct voorst-wiel-aandrijving automobiel niet evenmin geringste stemming ervaart naar zanosu, zelfs op spekglade rijweg. Zodanig automobiel kan worden met pushchennoi van de ui door de pijl zware pet vergeleken. ,Het is en Real, zwaar voor en de tegenwoordigheid van tyagovoi macht op voorste wielen ontwikkelen op bestuurder de sensatie van de betrouwbaare stabiele motie van het automobiel op de rijweg. Zij gelaten verhuizing met betrekking tot aalglade rijweg in aalwaardige richting hierboven snelheid, zelfs zonder "podrulivaniya" voor de motie correctie met betrekking tot koers. Daardoor kan dit op bestuurder pritupitsya waakzaamheid. Daarvandaan het moet snelheid orienterend niet op subjectieve sensaties, en op de aanwijzingen spidometra kiezen: Onverwachte variatie dorozhnoi toestand kan verlangen hekje manevra welk op aalglade rijweg in hoge snelheid zal impracticable een of anders zich ontpoppen.

Als de bestuurder van voorst-wiel-aandrijving automobiel op aalglade rijweg in zanose op de ommezwaai accuraat zal zakken onderwerpend van de brandstof (hoe moet voor zadneprivodnogo automobiel) zijn, dan zelfs meer zal zanos (vijg verzwaren. 45), omdat zal naar voorste gecontroleerde wielen tormoznoi moment van de motor aanhechten, en achterwielen, op welk als vroeg als niet contacteren met geacht, smestyatsya vbok, en beneden de handeling van de machten van de traagheid "unruled" automobiel zal rechter buiten mogelijke uitbouwing zanosa of zelfs met rechtsomkeert zich verroeren. Het is tevens, in voorttrekken door de motor zal voorkomen "klevok" (de herverdeling van de menigtes) welk ook zal achterwielen, poosje hen voor reconstructie stsepleniya met geachte daar juist noodzakelijke aanvullende rekening ontladen.

In zanose voorst-wiel-aandrijving automobiel bestuurder moet rulevoe wiel terzijde zanosa zich draaien als op zadneprivodnom automobiel, maar in geen geval dalende brandstof onderwerpend. Op voorst-wiel-aandrijving automobiel te verminderen brandstof onderwerpende moet tot toe ommezwaai" Als zanos was ook ruim, dan noodzakelijk op gelijke tijdperk complementarily uit te breiden onderwerpen van de brandstof, omdat in dit geval leidinggevende wielen zullen automobiel van zanosa bekoren. De toelating van de conclusie van voorst-wiel-aandrijving automobiel van zanosa door middel van toenemend van onderwerpend van de brandstof kan gebruikt en buiten vleermuis zijn, omdat voorste leidinggevende wielen automobiel trekken in de richting van de motie. Whereat geen noodzakelijkheid in verbeterende handelingen rulevym door verrijden.

Het de belangrijkste regel volgt van langsvarend van de ommezwaai op het automobiel met voorste aandrijving: Te verkleinen snelheid tot toe ommezwaai ommezwaai binnengelopen, om met permanente snelheid, en zich te verroeren als mogelijk, dan en met kleine zijn uitbouwing. Niettemin toenemend van de snelheid in de ommezwaai en in de toegang erin kan veroorzaker van probuxovku voorste wielen. Zodra zij zullen verspelen stseplenie met geachte dat wil halte om automobiel te dirigeren, en het unruled geworden, zal met betrekking tot elk meer acclivous zich verroeren, dan noodzakelijke, bocht - bewandelt op de sloop. Toenemend van de hoek van de ommezwaai van rulevogo wiel in deze toestand niets zal uitlenen. Voor reconstructie van stsepleniya wielen van geacht en gevend van het automobiel naar de motie in gegeven naar hem richting van node vlot meerdere om brandstof onderwerpend tot toe reconstructie van stsepleniya leidinggevende wielen met geachte te verminderen.

De beschouwde voorwaardes van de motie van het automobiel met betrekking tot aalglade rijweg vooral karkateristiek voor de ontginning het in regen, alsmede in snegopad.

In deze omstandigheden aanvullende moeilijkheden schijnen in de controle door het automobiel wegens de vermindering obzornosti door lobovoe glas, van de permanent twincling van de flakes van de sneeuw of regen.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>