De toelatingen van de controle door het automobiel in in het bijzonder gevaarlijke voorwaardes
(onderdeel 3)

De meest gevaarlijk voor de motie ondiepte (seiushchii) of slechts nachavshiisya regenen. Zodanig regen ontwikkelt op de rijweg pylegryazevuiu vet, wezenlijk ergerlijk coefficient stsepleniya onderbeen met geacht, zelfs betreffende nat strijkend na intensieve regen. Zaakkundige bestuurders in zodanig gevallen alle ineens, maar vlot lagere snelheid.

Het is tevens, in de ondiepte regen of zelfs in de verhevene vochtigheid van de lucht bekleding van het bed wordt vochtig en voor voorafgaand aan gaand automobiel zal specifiek shleif van de afgewogene delen van het water formeren en vuiligheid welk slaan op lobovoe glas door de voetspoor van gaand automobiel, zal het ergerlijke zicht verontreinigen. Maar voor de raffinage van lobovogo glas stekloochistitelem ondiepte, van regen ontoereikend, en voor het insluitsel stekloochistitelya noodzakelijke amp naar vochtig glas door het water van stekloomyvatelya, in tegengesteld geval eerst moties stekloochistitelya leix slechts razmazhut vuiligheid met betrekking tot glas en op wat dat tijdperk helemaal zal dichtbij bespreken.

 Als op de rijwegen van gruntovye boord, voortvloeit om te bedienen die in regen zij worden door spekglade film gedekt, en dit merkbaar verschil maakt in stsepnykh de eigenschappen van de rijweg en boorden. Daarvandaan in de motie moeten proberen, om de wielen van het automobiel sloegen niet op de boord. Als nog met betrekking tot de enkel aanleidingen van het wiel van het automobiel zal op razmochennoi de boord van de rijweg zich ontpoppen, het is onmogelijk om van accuraate moties helm te maken en om de rem pedaal te benutten. In dit geval moet uitstrijken halen snelheid scheppend met behulp van motor om, en uitstrijken om op de rijweg te vergelden. Dan op kleine snelheid proekhat meerdere versmaaten (bijstere inktkoker met betrekking tot kleine plas), om promyt protektor onderbeen van nabivsheisya vuiligheid.

Als op de rijweg zelfs ondiepe plassen, dan better vooraf om snelheid om te halen. Het feit is die in proezde door de plassen op ruime snelheid schijnt de hekje toenemend van de tegenstand kacheniiu, vooral als in de plas geslagen slechts liet of slechts juiste wielen, - wordt eenzijdige tegenstand en - gemaakt als wezen wegens - onverwacht voor bestuurder de rechtsomkeert van de machine.

In de noodzakelijkheid proekhat met betrekking tot het diepe waterige deel van rijweg of te ondervangen brod voortvloeit om uit te scheiden met en om de toestand van de plaats van de aanmelding af te lezen en vyezda welk moet firma, acclivous en zonder het diep vyboin zijn. Inzittende auto kan brod door de diepte tot toe 0.5 m in kleine snelheid ondervangen. Maar whereat noodzakelijk om in de rekening te nemen die zelfs in onbeduidende snelheid schijnt golf welk de hoogtepunt vergroot van het water welk systeem zazhiganiya bereikt of absorberend de ajutages van carburetor, kan het werk van de motor stoppen of zelfs om het van het gebouw uit te voeren.

Dikwijls na proezda automobiel door diepe plas accuraat de effectiviteit vermindert van de handeling van de remmen - water slaande tormoznye rollen en platen, verlaagt de wrijving coefficient tormoznykh kolodok met betrekking tot rol (naar of plaat) tot toe kleinst mogelijke hoeveelheid. Daarvandaan alle ineens na vyezda van de plas noodzakelijke doorlopende om zich te verroeren, bijwijlen om tormoznuiu pedaal en prosushit remmen te pressen. Whereat noodzakelijk om toe te schouwen die, om alvorens automobiel was niet van noch verhinderingen op een afstand, voldoende daarvoor stop zeten slechts met behulp van motor slepen. Het is het is onmogelijk om zich te vergeten, van die progrevaiutsya rem van niet alles is gelijk, en daarvandaan, totdat om motie in gebruikelijk regime te continueren, wordt aangeraad bijwijlen om de regelmatigheid van prosushki kolesnykh remmen af te lezen: Als van de rem prosusheny ontoereikend en neravnomerno, automobiel in ttrekken wil uvodit terzijde voor.

Serieuze toevalligheid voor het automobiel in de motie op ruime snelheid met betrekking tot natte quitte rijweg hedenen zogenaamd akvaplanirovanie welk houdt in in wat water heeft tijd niet vydavlivatsya van onder de wielen en zal formeren alvorens hen vergelijkbaarheid van de in het water levend wig (vijg. 46). Wiel nauwelijks stijgt overheen de bekleding van de rijweg (op meerdere millimetrov) op en wordt in het water levend podushke, niet praktisch stsepleniya met geachte verplaatst.

Akcaплaнhрocaнhe actomobhля

Vijg. 46. Akvaplanirovanie van het automobiel

Snelheid, bij wie kan beginnen verschijnsel indiceerde, is aangewezen op de schilderstuk protektora en graden iznosa onderbeen, de kwaliteiten van dorozhnogo strijkend, van de lijvigheid van de stratum van het water, rekeningen op voorste wielen. Het is doorgaans, in de controle van de hand van bestuurder alle langs op welke wijze gevoelen rijweg. Gemakkelijke porren, beweging podveski - alle die peredaetsya door rulevoe wiel. De afwezigheid van zodanig signalen - een van indicatoren begon akvaplanirovaniya. Ander simptomom kan dienen wat automobiel haltes zeker om richting te houden, hoe begint om mee de straat te dobberen. De meeste betrouwbaare methode te elimineren akvaplanirovanie - uitstrijken, maar gezwind om onderwerpend van de brandstof te zakken en om snelheid, maar slechts zonder benuttend van de remmen om te halen. In dit geval water zal vydavlivatsya van onder het wiel hebben tijd, aquatische wig wordt vernietigd, wielen zullen contact met geacht binnenlopen en akvaplanirovanie zullen verdwijnen.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>