De toelatingen van de controle door het automobiel in in het bijzonder gevaarlijke voorwaardes
(onderdeel 4)

Arenaceous stadsdelen op de rijweg is aanraadden aan ondervangen amain, en motie continueerden met betrekking tot zand om op minderwaardige snelheid uit te voeren, verstoken van halthoudt en schakelend van de overbrengingen, ertussen aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo de schacht van de motor. Voortvloeit om zich te herinneren die, als keuze bestaan, better zich te verroeren met betrekking tot nat zand welk verreweg ruimere dichtheid heeft. Als op de arenaceous stadsdeel van het wiel zal buxovat beginnen, noodzakelijk onmiddellijk om motie op te houden, raschistit zand voor de wielen, podlozhit beneden leidinggevende wielen podruchnye materielen en om vlakke motie te beginnen. Zabuxovavshii automobiel kan worden van probuxovyvaniya uitgevoerd, meerdere aandrang in shinakh (op 3 van de standaardmaat) verminderd en nauwelijks achterk leidinggevende wielen stoyanochnym door de rem gestremd.

Motie in winterachtige tijdperk oslozhnyaetsya door de tegenwoordigheid van de sneeuw en naledi op de rijwegen, alsmede snezhnykh sugrobov, bij wie is blijje geregeld bezoeken stekeligheden inzittende auto, omdat heeft betreffende klein gewicht en zonder de moeilijkheid onderworpen buxovaniiu in loszinnige sneeuw.

Rijweg, priporoshennaya door svezhevypavshim sneeuw, voor bestuurder presenteert niet van de moeilijkheden. Moeten op herinneren zich die eronder kunnen obledenelye stadsdelen zijn. Wanneer zodanig sneeuw onwaarheden blij door vet stratum, met betrekking tot hem moeten eenvormig, zonder abrupte zwenken en de hekje reductie van de snelheid, vroegtijdig en vlot gevend op minderwaardige overbrengingen verhuizen. Alle dat wil staen niet sbitsya van tempo en niet zastryat toe. Wanneer op de rijweg diep koleya, moet niet zeer snell verhuizen, als niet te om upravlyaemost en onverwachts niet vyskochit op ruime snelheid van kolei te verspelen. Belangrijkste whereat - proberen niet om de koleiu te funderen.

In snegopade als vroeg als in klein vetre op de rijweg kan nanosy, peremety, sugroby van verse sneeuw formeren. Als sugrob laagte en daarvoor uitstekend voortzetting van de rijweg, toen het kan worden op de voetstappen ondervangd. Met het dit uitdraaien op uitzicht moet razognat automobiel en om door de sneeuw algemeen ten koste van traagheid, niet uitgaande probuxovki wielen te leveren slag. Als jullie voelen die met de motie sugrob zullen niet doorbrengen, niet worden gefolterd dit om tot haast zettend gas te maken. Het is better om uit te scheiden met, om back handeling uit te lenen en om alle met betrekking tot voor te tzeggen als als door jullie kolee gelegen. Hoog, maar gering sugrob better razgresti lopatoi.

Als jullie aantreffen die voorafgaand aan zastryal automobiel, niet worden obekhat er mee motie (niet aarden gebruik en niet gefolterd als naar-tovarishcheski). Better stopen, helpen bestuurder om, en dan verhuizing met betrekking tot het voetspoor uit te gaan erop. De tamelijk uitgebreide stadsdelen van de rijweg afgezeken door de sneeuw, voortvloeit om slechts met de reductie inlichtingendienst te ondervangen, om altijd te hebben mogelijkheid om manevr te bewegen.

Als in buxovanii wielen in de sneeuw of in de omstandigheden van de vuiligheid wegen bestuurder voelt, door dat motor zal sdvinut machine evenmin back falen, evenmin voorwaarts, moet deze-pogingen ophouden, omdat nader probuxovka zal rondleiden leix hereto dat automobiel zal door het lichaam lichamen op de rijweg, en wielen hulpeloos povisnut zitten.

Beneden de omstandigheden moeten van het automobiel erop uitgaan, osmotretsya en om te beslissen, waar better om - voorwaarts of back zich te verroeren. Dan door beschikbare instrumenten en huisvestingen moet vychistit sneeuw of voedingsbodem van onder het automobiel in noodzakelijke richting en vergoeden koleiu. De weg stadsdeel moet er toe dat plaats louteren, waarin machine kan, en dan buiten vleermuis tronutsya van de plaats uitscheiden met.

Wanneer alle wordt toebereid, moet voorste wielen strikt meteen instellen en motie om vlak, zonder probuxovki wielen te beginnen. Skilful werk door de pedaalen drosselnoi zaslonki en stsepleniem - het onderpand van het succes. Als alle gelijk zullen tronutsya van de plaats falen, dan beneden leidinggevende wielen moeten Stones, vetki, de homp van het canvas of kovrik, grondslagen, stro steken. Als wielen ook "zarylis", moeten poddomkratit automobiel en verdieping vullen ergens toe of naar supercede, bijvoorbeeld, door de grondslag. Kan worden geprobeerd raskachat automobiel alterneren strijken insluitsel en schakelend stsepleniya in de tact raskachivaniya uit.

In winterachtige tijdperk tramvainye weg kan onderaan hoogte snezhnogo van de deken zich ontpoppen, vanwege wat zal diep kolei vormen. Als de wielen van het automobiel zullen zodanig koleiu slaan, noodzakelijk om snelheid om te halen, door strijken ommezwaai aanvankelijk leftward uit, door en dan accuraate motie rechtsom, om automobiel van kolei en snel vyvernut helm in aanvankelijke positie uit te voeren.

Spoor wegen op van niet meubileerden pereezdakh ook kunnen zich ontpoppen onderaan snezhnogo deken welk kan buxovaniiu wielen leiden tot. Daarvandaan voor het zebrapad door alle middelen noodzakelijk om uit te scheiden met, om het en dan proezzhat spoorstaafen beneden enkel hoek te bestuderen.

In het bijzonder gevaarlijk motie van de automobielen in de omstandigheden van de alpene rijwegen bezeten door gecontinuerde beklimmingen en afstammingen, steil en gesloten met betrekking tot de voorwaardes van de zicht door de ommezwaaien, plaatsen met smal carriageway.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>