De toelatingen van de controle door het automobiel in in het bijzonder gevaarlijke voorwaardes

De beschouwde toelatingen van de controle door het automobiel in stedelijke voorwaardes en op de erbuit-van de -stad rijwegen houden algemeen naar de motie in tamelijk goed dorozhnykh stand en klimatisch conditioneert. Echter praktisch automobielen worden in elk voorwaardes ontgonnen, meerderheid van welk maakt aanvullende toevalligheid en de mogelijkheid verzwaart van de vervaardiging van dorozhno-vervoeren evenement. Naar zodanig voorwaardes motie behoren tot op aalglade rijweg, motie in regen, snegopad en in de omstandigheden van the limited zicht, motie met betrekking tot alpene rijwegen en in de omstandigheden bezdorozhia.

Motie is op aalglade rijweg. De toelatingen van de controle door inzittende auto in deze omstandigheden het meeste complex, vergen ruime handigheid en wedervaren kennis-gebaseerde de theorieen van de motie van het automobiel en wezenlijk wezen aangewezen op het type van automobiel (zadneprivodnoi of voorst-wiel-aandrijving).

Aalglade rijweg brengt tijdperk niet enkel in de winter van door. In de zomer verhite dagen op het vlak respectievelijk asfalteren beton strijkende komt voorwaarts boekband agent wezen uitstekend vet tussen shinoi en bekleding van de rijweg. Door de zelfde vettende substantie misschien vlaga onderkende van de lucht in auroral klok van of op de zeer beginnende regen, wanneer zal mengeling van het water, van het materieel iznosa onderbeen en dorozhnogo coatings, vormen alsmede van de olie producten. Aalglade misschien bulyzhnaya rijweg, vooral in afgetopte toestand, of gebruikelijke dorre rijweg "fatsoeeeerde" rennend met betrekking tot het automobielen.

De handigheid van de bestuurder houdt in in die, om te de graad waarderen van skolzkosti rijweg en volgens er verantwoorde snelheid te kiezen mee de vergoeding voor ostanovochnogo weg voor het dit conditioneert.

De graad van skolzkosti rijweg door wedervoer bestuurder wordt visueel in de werkwijze van de motie geschatten en praktisch wordt gevoeld in voorttrekken, in de hekje toenemend van onderwerpend van de brandstof of in de motie op de ommezwaai, wanneer verrijst van "sryv" het contact van de wielen met geacht, en automobiel verliezend de gegevene richting van de motie, hoe "zemmt beneden de handeling van inertsionnykh machten.

De technologie van de controle door het automobiel in de omstandigheden van de aalglade rijwegen, vooral in langsvarend van de ommezwaai, wezenlijk verschilt voor zadneprivodnykh de automobielen van zogenaamde klassieker ordenend en voor voorst-wiel-aandrijving automobielen. Het is rekening houdende dat belangrijkste compositie van het park van de inzittende auto's van dit land - deze zadneprivodnye automobielen, willen beschouwen in het eerst geval eigenaardigheden van de controle door hen.

In de motie van zadneprivodnogo automobiel op aalglade rijweg (vooral beneden de handeling van ruime tyagovoi macht) met hoge snelheid, in razgone of op de ommezwaai achterwielen alsmaar proberen om terzijde af te gaan. Dit wordt veroorzaakt door de handeling van ongedwongene zijdelings verschijning dwingt wegens de asperities van de rijweg, van centrifugale machten op de ommezwaai, van de verschillen van strijkend of van onvoorzichtige controle door helm. Achterwielen, krutyashchim door het moment belast, slechter te weer stellen zich tegen de invloed van lateraale machten.

Voor de instandhouding van gekozene richting bestuurder moet door de ommezwaaien van helm geluidsscherm ontwikkeling zanosa, en als van deze verbeterende handelingen ontoereikend, dan om snelheid te verlagen. Zadneprivodnoi automobiel alsmaar houdt bestuurder atoomspanning wegens de stemming naar zanosu achterwielen, door de voorwaardelijke constructie van het automobiel.

In de motie op de ommezwaai van aalglade rijweg door de pedaal van de controle drosselem, rulevym door het wiel en remmen voortvloeit om te benutten vooral strijken uit, zonder de rukken. In de eiser, bijvoorbeeld, van liet ommezwaai (vijg. 43) better te benaderen axiale lijn (binnen de schrap van de motie houdend het evenwicht de kogelbaan van de motie van vstrechnogo automobiel), om te reserve laten naar het recht van ons op het geval van de zijdelings glijden of zanosa.

In de werkwijze van langsvarend van de ommezwaai noodzakelijk constant om te observeren, op welke wijze automobiel reageert op de ommezwaaien van rulevogo wiel. Als automobiel "uvodit" rechtsom, het is mogelijk meerdere uitbreiden onderwerpen van de brandstof - deze wil de sloop verminderen van het automobiel rechtsom.

In de voerend van juiste ommezwaai op aalglade rijweg (treffen Vijg. 43) better te beginnen om ommezwaai van axiale lijn binnen te lopen, om in langsvarend van de zelve gevaarlijk stadsdeel - de middelmaaten van de ommezwaai - naar zij op welke wijze het gelijke mogelijke nader naar de hebben zoom van carriageway. Juiste ommezwaai is vooral gevaarlijk wat automobiel indien zanosa kan op vstrechnoi de schrap van de motie zich ontpoppen en om met vstrechnym automobiel te botsen.

Oпacныe зoны прh пocoрotaх нa ckoльзkoй doрoge (зaшtрhхocaны)

Vijg. 43. Gevaarlijke zones in de ommezwaaien op aalglade rijweg (zashtrikhovany)

In de voerend van elk ommezwaai op aalglade rijweg op gelijke tijdperk voorttrekken en de ommezwaai van controleerde wielen gevaarlijk. Als alle gelijk noodzakelijk om op de ommezwaai te verhoeden, moet allereerst met betrekking tot mogelijkheid gezwind aline de richting van de motie van het automobiel en uit te voeren ttrekken stupenchatym of door intermitterende methode voor, van om indien nachavshegosya de sloop van het automobiel om de richting van de kogelbaan ervan motie in de intermitterende aswenteling van de wielen in het tijdvak razblokirovki te controleren. Bestuurder in de werkwijze van de controle door het automobiel moet zanosa mijden, maar niet schromen het en indien verschijning te zijn in staat om automobiel in aalwaardige motie terug te geven. In de tamelijk ruime ervaring van automobiel controleren in de omstandigheden van de aalglade rijwegen zanos is niet de vijand van bestuurder, en avtogonshchiki zijn in staat om er voor de ommezwaai verstrijkend mee maximale snelheid met de toepassing zogenaamd "gecontroleerd zanosa" te benutten. De taak van bestuurder - te beheersen om adventiefplant zanosom zich te beheersen. Dit vergt gerustheid en ruime voditelskogo handigheid. Naar daarvandaan beginnende bestuurders better om zanosov te mijden, en te krijgen les automobiel te controleren in de omstandigheden zanosa het is mogelijk op brede stek, waar elk manevry zal verantwoord voor trainde en omringend. Voortvloeit om dat belangrijkste zich te herinneren en verplichte voorwaarde van de mogelijkheid van de conclusie van het automobiel van zanosa is de aswenteling van de wielen zonder hun permanente verstopping.

Volgende pagina =>