De toelatingen van de controle door het automobiel in het donker tijdperk van vierentwintig uren
En in de omstandigheden van de ontoereikende zicht (onderdeel 3)

De regels van het verkeer vaststelen die op de stadsdelen ontvlammen van de rijwegen motie wordt met blizhnim de hel van de lichtbakken toegestaan of met gabaritnymi lichten, en op van niet ontvlammen - met de verwijderd of blizhnim de hel van de lichtbakken. Zodanig brede bereik van waarschijnlijke oplossingen chrevat in de uitoefening raznochteniyami.

De meeste gevaarlijke variant is een permanent karen slechts met bijgesloten podfarnikami. Op bijstere inktkoker ontvlammen verkeersader het is markt, maar in de vermindering osveshchennosti carriageway bestuurder moet zicht uitoefenen. Bestuurders prefererend zodanig karen, beschouwen dat zullen uitgesloten worden grotste hinder is een oogverblindend, als het overblijfsel van de bestuurders ook zal slechts met podfarnikami zich verroeren. Maar in dit geval verbouwt toevalligheid naezda op de sta-in-de-weg op de rijweg carriageway. In het licht van signalnykh ontsteekt rijweg is uitstekend leix op3...5 m achter de kapotjas, t. Door hem. Het is onmogelijk raspoznat dorozhnyi symbool, lijnen razmetki en t. D. Dit dat maximale snelheid beduidt van de motie met podfarnikami moet 10 km/ch en niet overtreffen die beneden de termen van die vstrechnye automobielen worden slechts met bijgesloten podfarnikami verhuisd. Algemeen op van niet straten ontvlammen op een automobielen worden podfarniki omvatten, op andere - de lichtbakken van blizhnego ontsteken welk op de tijdperken schakelen op afgelegen ontsteken. Dit ontwikkelt periodiek oogverblindende dragende de gezwind reductie van visueel operability.

Zelfs in van niet gecontinuerd karen met podfarnikami in zodanig voorwaardes schijnt utomlenie, aandacht vermindert.

Op van niet ontvlammen en slecht ontvlammen straten voortvloeit zich te verroeren met de lichtbakken van blizhnego ontsteken (better met shirokougolno-protivotumannymi): Alsmaar inbegrepen blizhnii hel trekt zicht aan. Als het donker en helder stadsdelen ontvlammen van straten uitwisselen, dan zullen niet aangeraad worden aan de lichtgevende regime veranderen. De helderheid van de lichtbakken aan het werk in het regime van blizhnego ontsteken, in5... 10 tijdperken meer van de helderheid podfarnikov, maar in de omstandigheden van de stedelijke opheldering zij osleplyaiut in geoorloofd beperking oplegt aan. De stip van de lichtbakken van blizhnego ontsteken moeilijk waar te nemen op bijstere inktkoker ontvlammen stationair svetilnikami carriageway, maar dirigeerde lichtgevende tros verhuurt bijstere inktkoker om voetgangers en mogelijke sta-in-de-weg te zien. Het is tevens de bijgeslotene lichtbakken van blizhnego ontsteken noodzakelijk voor elk meere onderscheidene benaming en eerder ontdekkend van de automobielen. Blizhnii hel is optimaal "stedelijk" hel.

In het automobiel motie in de omstandigheden van de ontoereikende zicht in de verbinding met de gering prozrachnostiu dampkring (mist, snegopad, regen) wegens de eigenaardigheden van visueel waarnemingsvermogen dorozhnye objecten schijnen in2...3 tijdperk elk meere afgelegen en raakte van de geldige positie los.

Svetotekhnicheskie de karakteristieken van de automobiele lichtbakken van de logementhouder ontsteken (afgelegen, blizhnii) zodanig die in deze omstandigheden zij de zicht verzwaren van de rijweg, omdat in hun insluitsel voor de ogen van bestuurder zullen formeren molochno-wit pelena stremmend om rijweg te nuanceren. Schakelend van de lichtbakken van afgelegen ontsteken op blizhnii leix onbeduidend trekt zicht aan.

Voor de wisselborgtocht van efficiente opheldering voortvloeit om in de rekening te nemen die misten hebben diverse dichtheid en structuur. Daarvandaan telkens in de motie in de mist voor de verrichting van de bevredigende voorwaardes van de zicht worden diverse lichtbakken genodigd hebben. Afhankelijk van prozrachnosti dampkring in het donker tijdperk van vierentwintig uren gelden lichtbakken in de volgende combinaties:

  • Lichtbak in het regime van afgelegen ontsteken en protivotumannye in zwakke misten (de afstand van de zicht van de rijweg in het insluitsel van de lichtbakken van afgelegen ontsteken niet minder 100 m, maar wordt dymka), regentijd gezien. In de verschijning van vstrechnykh transport direct toegankelijk noodzakelijk lichtbakken te schakelen op het regime van blizhnego ontsteken, niet schakelen protivotumannykh lichtbakken uit;

  • Lichtbak in het regime van blizhnego ontsteken en protivotumannye - in eenzame motie alsmede in razezde met vstrechnymi automobielen - in de misten van de middelmaat dichtheid (in het insluitsel van de lichtbakken van de verwijderd hel schijnt lichtgevende pelena zettende de mogelijkheid van het toezicht en moties), livnevykh regentijd;

  • Slechts protivotumannye lichtbak in dichte misten (de afstand van de zicht van de rijweg in de hel van de lichtbakken van blizhnego ontsteken overtreft niet 10 m), geducht snegopadakh. In de motie in de mist belangrijk hoe kan worden vroeger vernomen vstrechnoe vervoeren faciliteit, voor wat aanbevelenswaardig om met de lichtbakken zich te verroeren. Moet nemen in de rekening dat helder pelena van de lichtbakken welk stremt op de avond, praktisch akkoord invloeden op de voorwaardes van de zicht door de dag, en oogverblindend van vstrechnogo bestuurder van de lichtbakken aan het werk in het regime van afgelegen ontsteken niet, in dagelijkse misten loopt. Protivotumannye lichtbakken niet enkel de voorwaardes trekken van de zicht van de rijweg in het complex meteousloviyakh aan maar ook de functies volbrengen van voorste gabaritnykh ontsteekt waarschuwing de bestuurders van vstrechnykh transport direct toegankelijk.

Uitoefening merkte die osleplennost accuraat verbouwt in vochtig dorozhnom strijkend. Film van het water converteert de rijweg vlak in "de spiegel", en de hel van de lichtbakken spiegelt zich spiegel slaande de ogen van de bestuurders van vstrechnykh transport direct toegankelijk af. Op natte rijweg alle aanwezige systemen van de opheldering raken kwijt effectiviteit wegens wat osveshchennost afspiegelde zich gemaakt van de rijweg door de hel van de lichtbakken van "het eigen" automobiel, verminderings in5...6 tijdperken de hoogte verlagen van de aanpassing van bestuurder op70...80%, terwijl osveshchennost afspiegelde zich gemaakt direct en van natte rijweg door de hel van de lichtbakken van vstrechnogo automobiel, verbouwt in3...6 tijdperken (in de afstand tussen vstrechnymi automobielen 25 m). Zodoende, op dorre rijweg boventonen voert afwezige-uitgemaakte weerspiegeling, op vochtige - spiegel.

De in de gevallen onwillig stop zeten van het automobiel in de motie in de omstandigheden van the limited zicht en op de avond van node bijtijds om signalen manevrirovaniya te omvatten, sekhat op de boord, aandachtig examineren zijn breedte, om automobiel met bijgeslotene gabaritnymi lichten te stoppen en de speciale symbool te belichten van avariinoi halthouden op een afstand25...30 m achter het automobiel. In dichte mist voortvloeit de intermitterende signaal te omvatten van avariinoi halthouden.

<= Vorige pagina