De toelatingen van de controle door het automobiel in het donker tijdperk van vierentwintig uren
En in de omstandigheden van de ontoereikende zicht

In het donker tijdperk van vierentwintig uren verkeersstroom vergeleek met de verkeersstroom in dagelijkse tijdperk accuraat zakt. Dit resulteert wat vele avtotransportnye ondernemingen werk in de (eerst) wijziging, verminderings toeloop. Enkeling en toestand automobielen. Het aantal van transport direct toegankelijk verhaald op de avond, stileert omstreeks 10% van hun nummer in vierentwintig uren. In de avond en avond de compositie klokken van verkeer direct toegankelijk wordt elk meere tenue.

Zich baserend op de conclusies omstreeks de verhouding van de intensiteit en de uniformiteit van de motie van verkeer direct toegankelijk met het aantal van dorozhno-vervoeren evenementen (DTP) andere dingen wezen gelijkmatige, zou schijnen, gevolgde om en de accuraate vermindering van het aantal van evenementen gegaan naar het donker tijdperk van vierentwintig uren op te wachten, omdat verkeersstroom op het moment zakt, en de procent van de lading automobielen, van motor cycli en deels autobussen accuraat zakt. Echter statistiek met betrekking tot de meest van landen voor een aantal jaren oud merken, van die 50% generaal nummer DTP wordt in het donker tijdperk van vierentwintig uren gepleegd, en nummer pogibshikh op dit tijdvak tijdperk stileert omstreeks 60%. Dit wordt naar toegeschreven aan wat op de avond bestuurder minder precies de snelheid stelt van de motie van het automobiel vast; Een en gelijke afstanden schijnen meer, dan door de dag. Het is bijvoorbeeld, in het daglicht in expliciete weersgesteldheid op het directe stadsdeel van de weg lading automobielen te zijn uitstekende bestuurder op een afstand tot toe 1600 m, autobussen - tot toe 1800, en inzittende auto's - tot toe 1300 m; In pasmurnuiu weersgesteldheid deze transport direct toegankelijk geschilderd in groezelige kleuren, uitstekend op een afstand 1100 m en kleiner. Naar bestuurder het schijnt die zij zetelen van hem op gelijkaardige afstand.

Door de dag menselijk oog is in staat om geringst verschil in de helderheid van de kleuren van waarneembaare entiteit op te vangen en back-knarste, waarover wordt dit object beschouwd. In candlelight het dit om niet binnen de positie, t te maken. Door hem. Zicht verergert vanwege de janboel van kontrastnosti waarnemingsvermogen. Het is bijvoorbeeld, in candlelight en de donkere tijdperk van vierentwintig uren dikwijls wordt zogenaamde maskirovochnoe de combinatie van de kleren van de voetgangers gezien en omringende back-knarste, daardoor wat bestuurder niet ziet voetganger gaand met betrekking tot de boord van carriageway naar of boord. Dit betr en naar de motie op de avond in de winter van, hoewel naar de meest van bestuurders het voorkomt die alle donker thema's moeten zijn op elk moment bijster nou waarneembaar op de witte back-knarsten van de sneeuw.

In de gering osveshchennosti oog zwakker kleuren nuanceert, t. Door hem. Als door de dag van twee verschillende object kunnen met betrekking tot kleur verschillen, dan in candlelight alle thema's verliezen het schilderstuk en verschillen slechts met betrekking tot helderheid. Alle thema's aanblik argent-grijs, zonder kleurig dodenrijk. In de motie op de avond de lichtbakken van het automobiel vysvechivaiut leix smalle kamer, en op straat ontvlammen, waar lantaarns branden, naar bestuurder het voorkomt die het gaat om corridor te belichten. Het is daarvandaan, wanneer voetganger uitkomt van zatemnennoi onderdeel op ontvlammen, afstand tot toe het dikwijls doorbrengt tijdperk zodanig dat bestuurder niet binnen de positie om naezd te verhoeden.

De tijdperk van de reactie van bestuurder op de sta-in-de-weg verschijning op de rijweg in de omstandigheden van de verkorte zicht, een gemiddelde meet op 0, uit6... 0.7 met en elk meer da's schreef aan naar door de noodzakelijkheid van de uitgaven van de tijdperk op De herkenning van deze sta-in-de-weg toe.

De voortekenen van de natuurlijke wijze utomleniya bestuurders door de dag manifest na7...8 ch, op de avond na3...4 ch arbeidt.

De voornoemde eigenaardigheden van het visuele begrip van bestuurder in het donker tijdperk van vierentwintig uren voortvloeit te nemen in de rekening in de toebereiding om op de avond te werken.

In de motie met betrekking tot rijweg op de avond een van ingewikkelde toestanden is vstrechnyi razezd automobielen. De complexiteit van deze toestand wordt naar door de verblinding van de hel van de lichtbakken van vstrechnogo automobiel en het door de consequenties toegeschreven aan.

De aanpassing van de ogen verrijst verreweg sneller om, te ontsteken dan naar de zwartheid. Daarvandaan na schakelend van de lichtbakken van afgelegen ontsteken op blizhnii bestuurder moet rijweg doorzien, hoogte osveshchennosti welk werd kleiner. In de werkwijze van de verzoening van de automobielen in het veld van de zicht van bestuurders de bron klopt van verhevene helderheid - van de lichtbak 1 vstrechnogo automobiel welk lichtgevende aanpassing veroorzaakt naar de graad van de helderheid van de lichtbakken, oog haltes om slaboosveshchennuiu rijweg en thema's erop te nuanceren. Na razezda automobielen begint antoniem temnovaya aanpassing, bij wie oog voor 10 met slecht rijweg nuanceert met verblijvende erop thema's. Hierine dat tijdperk automobiel verstrijkt beduidende afstand (100...200 m), en op dit stadsdeel van de weg algemeen verrijzen DTP, door de aanleiding verblindt van bestuurders.

Vstrechnyi razezd op de avond oslozhnyaetsya, omdat iedere bestuurder moet corrigeren kiezen de transitie moment op blizhnii ontsteken en, om te ontwijken niet toepasselijke en schadelijke miganii verwijderd en blizhnim ontsteken, correct om te stellen op prijs, met wat hel wordt vstrechnyi automobiel verhuisd. In vstrechnom razezde noodzakelijk om hel met te schakelen: Verwijderd op blizhnii eenmalig in dat moment, wanneer de lichtbakken van vstrechnogo automobiel maken sensatie visueel diskomforta, of wanneer schakelende uitgevoerde vstrechnyi bestuurder. Dit overgangs van afgelegen ontsteken op blizhnii noodzakelijk om niet beneden voor 150 m uit te voeren.

Lichtbakken moderne, constructies gelaten de better half van de tros van ontsteken om naar in het recht kant van de rijweg te meubileren en de minder tros van ontsteken - naar vstrechnomu bestuurder. Het is tevens, deze lichtgevend apparata bevoorraden mogelijk van minder perepad osveshchennosti rijweg in de transitie van afgelegen ontsteken op blizhnii. Echter probleem vstrechnogo razezda op de avond eindelijk wordt niet beslist. De voorwaardes van de zicht van de rijweg en thema's erop in vstrechnom razezde met blizhnim ontsteken altijd slechter, dan in vrijje motie met afgelegen ontsteken. Daarvandaan in vstrechnom razezde, zelfs met de meeste perfecte lichtbakken en in technisch gezonde toestand, moet bijzondere zorg manifesteren en om het een aantal van noodzakelijke handelingen waar te maken:

  • Voor schakelend van de lichtbakken op blizhnii ontsteken om rijweg afield door te zien;
  • Om de motie snelheid tot toe bevoorradende ostanovochnyi weg binnen de zicht afstand om te halen;
  • Om de juiste zoom van de carriageway van de rijweg op maximaal verdachte afstand te beschouwen;
  • Het is periodiek om de schrap van de motie, niet vertraging uitzicht op de lichtbakken van vstrechnogo automobiel door te zien;
  • Poravnyavshis met vstrechnym automobiel, te schakelen blizhnii ontsteken op afgelegene.

Als vstrechnyi bestuurder schakelde niet afgelegen ontsteken op blizhnii of schakelend verzachtte niet van de voorwaardes van de motie wegens uitermate ingestellen en maladjusted lichtbakken, wedervoer bestuurder vooraf snelheid verlaagt, maakt duidelijk schikkingen want halthouden in de oogverblindende verschijning. Uit te scheiden met whereat moet op carriageway, niet sezzhaya op de boord, omdat alle aandacht van bestuurder werd naar op carriageway gemeubileerd, en in halthouden erop verschijnt niet niets vers. Op. Te reiken kan worden alle manier van de verrassingen ontdekken: Voetgangers, bicyclers en t. D. Het is tevens, boord misschien zonder de firma strijkend, en bestuurder zal niet hebben tijd markt om snelheid om te halen, en in deze toestand is mogelijk van zanos automobiel. Zodoende, sezzhat op de boord in de verblinding bijzonder gevaarlijke, motie met betrekking tot boord wordt verboden, zijn kan gebruikt maar zijn want compleet halthouden.

Vstrechnyi razezd automobielen op de avond met uitgeschakelde lichtbakken, met uitzondering de bijstere inktkoker straten ontvlammen van de steden, nedopustim. Specifiek geval vstrechnogo razezda is razezd met het transport faciliteit bracht met de aan het werk lichtbak onder. Dit misschien motor cyclus of automobiel met gelatene lichtbak, maar dit misschien en automobiel met juist aan het werk, en door inactieve lichtbakken liet. In razezde met het automobiel met een lichtbak in elk geval moet altijd van de om haar rechtsom op de afstand, niet minder van polutornoi de breedte van de lading automobiel afwijken. Als dit het is onmogelijk hierin carriageway, voortvloeit om te halen snelheid tot toe compleet stop zeten en om op de boord uit te scheiden met.

Volgende pagina =>