Psikhofiziologiya en de zedenleer van de arbeid van bestuurder (onderdeel 2)

Reactie in gevaarlijke zone bijzondere plaats bezet. Ze protekaet van de verschijning moment alvorens bestuurder elk toevalligheid (van of sta-in-de-weg), naar het waarnemingsvermogen welk bestuurder vooraf klasseerde zich, tot toe beantwoordende hen ongedeeld, door vooraf bepaalde handeling, naar de vervaardiging welk bestuurder als vroeg als wordt toebereid. In dan zakliuchaetsya toebereiding? In wat bestuurder de plaats van de mogelijke verschijning van de toevalligheid (van vastgesteld of sta-in-de-weg), vooraf maakt duidelijk schikkingen voor zijn verhoedend. Omdat zodanig handelingen bestuurder op podezde naar mogelijke plaats gevaren waarmaakt die ditmaal (0,2... 0.3 met) heet door de reactie tijdperk in gevaarlijke zone. Reactie in gevaarlijke zone beschouwt zablagovremennuiu toebereiding naar het waarnemingsvermogen en handeling. Weg, prokhodimyi door het automobiel zolang van de diverse types van de reacties van bestuurder in de snelheid 36 km/ch, wordt op de vijg gemerkt. 52.

Pуtь actomobhля, прoйdeнный зa cрemя рaзлhhных chdoc рeakchh codhteля

Vijg. 52. De weg van het automobiel verstreek zolang van de diverse types van de reactie van bestuurder

De principiele voorwaarde van de een jaar durende succesrijk werk van bestuurder is het callisthenics. Gewetene dat verloving door elk type van sport positief betreft organizm persoon. Voor bestuurders de meeste gunstige gimnastika, sporten wedstrijden, ski's, zeil, greblya, voetspoor-en-veld atletiek. Verlovingen door de sport de ontwikkeling dragen van belangrijkste kwaliteiten, nuttig in de professionele activiteit van bestuurder bij. Verlovingen door zodanig types van sport, hoe stelen tennis op, ruime tennis, schietpartij, zal helpen bestuurder moet peripheric verbeteren en centrale zicht, om het scherpte op te brengen.

De specifieke arbeidsomstandigheden van bestuurder moetanan word van hem lijkend op operability en handelswaar samochuvstviya overheen alle wijziging. Daarvandaan voor werken het moet volledig nou vyspatsya. Naar hem noodzakelijke ononderbroken slapen door de tijdsduur niet minder 7 ch, om te voelen ons levend, otdokhnuvshim, door lichamelijk volle-waarde werknemer.

Scheep gaan op het werk, behulpzame om ingewikkelde oefeningen op onderlinge afstemming, opwekkende zenuwachtige centra, maar meteen controle belangrijke functies waar te maken. Systematische verloving inleidend gimnastikoi dragen versterkend van de gezondheid naar en de verbetering van de onderlinge afstemming van de moties bij.

Noodzakelijke fizkulturnaya pauze volbracht door 3, 5, 7 ch karen. De taak van de pauze - om ontwikkeling utomleniya te waarschuwen, om de loop van okislitelno-reconstructive werkwijzen te versnellen, ableness om aan het werk ritme, tempo, de concentratie van de aandacht te vertogen. Fizkulturnuiu pauze noodzakelijk om in de verschijning van de eerst voortekenen van de reductie van operability zich te gedragen.

In dolgoi karen met betrekking tot snelverkeersweg, waar lopen kruisingen in een hoogte met andere rijwegen weg, waar niet signalizatsii (svetoforov) en kunnen worden hoge snelheden verplaatst, schijnt specifiek type utomleniya - dorozhnyi gipnoz. Het eigenschappen dommelen, afwezigheid van de geest, aandoening, otreshennostiu, door de vooruitgang door min of meer accuraat betuigde verflauwing reflexov, door de vertragend omlaag van de tijdperk van de reactie. Alsdan noodzakelijk om machine te stoppen, om op vers lucht erop uit te gaan, worden verstreken en om meerdere lichamelijke oefeningen te volbrengen: Ommezwaaien, hangt, aswenteling tulovishcha en hoofden, progibanie in poyasnitse, verbuiging van en razgibanie hands en voeten.

In de voerend van lichamelijke oefeningen noodzakelijke zich te herinneren dat kleine rekening niet akkoord van evenmin invloed op organizm, ruimere akkoorden buitensporige invloed en afbreuk brengt. Gunstige uitwerking wordt slechts in de rekening van de middelmaat waarde bereikt. Tamelijk objectieve is indicator voor de vereenzelviging van de graad van de rekening hartslag. In de middelmaat rekening het aantal keren per tijdseenheid van de hartslag verbouwt op 30%. (Het is zo, in het aantal keren per tijdseenheid van de hartslag binnen de positie van de rust 70 stakingen in 1 min het aantal van stakingen na de oefeningen van de middelmaat rekening zal 70+21=91 ud stileren.)

Om bestuurder in elk voorwaardes kon moties bepalen, het moet neukosnitelno de regime verrichten van de arbeid, van recreatie en voedt. Door de regels van het verkeer wordt verboden om transport faciliteit binnen de positie utomleniya te controleren, als deze toestand kan op de verkeersveiligheden beinvloeden. Het is daarvandaan te controleren automobiel het is mogelijk totdat, poosje zal niet afgebeuld komen.

Niet verhinderingen maken, als jullie iemand vergeet, en, omgekeerd, vsyacheski staan eiser dit complex manevra bij. Aandachtig schouwende omringende te verzuimen toestand, altijd noodzakelijk om automobielen met bijgesloten speciaal signaal. Hebb in een stemming brachten ons op gelijkaardig gedrag en ons bijwijlen gecontroleerd, kunnen worden vernomen, hoe beleefd gedrag op de rijweg wordt gewoonlijk.

De rek van de tijdperk van de reis elk meer 8 ch wijzigingen veroorzaakt in organizme zelfs op wedervoer bestuurders. Erover beren bewijsmateriaal en de statistiek van de ongevallen, boel welk vooral accuraat verbouwt na 10 uur bespreryvnoi werken op het wiel.

Tussen twee gecontinuerde reizen (tot toe 8 ch) moet zijn als een kleinst mogelijke hoeveelheid 10-wachtpost recreatie incluis7...8 ch normale slaap. Als reis was lang (elk meer 8 ch), dan na het het recreatie moet niet minder 12 ch zijn. Utomlenie accuraat verbouwt in de omstandigheden nedosypaniya: Bestuurders beginnen zasypat als vroeg als totaliter3...5 ch karen.

De belangrijke meewerken oorzaak van de reductie utomleniya - toepassing van op de reis kleine-tijdperk pauzes. Ligt vast die elk meere aanbevelenswaardige kleine-tijdperk pauzes na betreffende kleine-tijdperk karen, nezheli lange pauzes na lange reis. Daarvandaan is aanraadden aan maken 10-minutnyi pauze na eerst 3 uur moties, en dan door ieder 2 ch. Deze pauzes better om voor actieve recreatie te benutten. In doorlopende controle door het automobiel elk meere 5 ch noodzakelijke recreatie door de tijdsduur 30 min.

Karkateristiek simptomom utomleniya dommelen. Slaap bij het wiel aandraagt dorozhno-vervoeren evenementen met uiterst zware consequenties. Zasypanie in de controle door het automobiel sneller bewandelt op in de nacht, meestal tussen 24 en 5 klok van de morgen. Zasypaniiu de afwezigheid draagt van normale slaap voor de avond reis bij, bijvoorbeeld, wanneer vertrek tijdperk in toeristische reizen benoemen op 4-5 uur morgen. In deze omstandigheden bestuurder erop uitgaat in lange reis normale slaap geinterrumpeerd, en door 3-4 ch moties hij heeft bewandelt op gevaarlijk dommelen. Om in lange mnogochasovuiu reis noodzakelijk slechts na normale recreatie en bijstere inktkoker vyspavshis uit te gaan erop.

In de gespannene arbeid van bestuurder erop psychische toestand vliyaet de zedenleer van het eigen gedrag en de gedragingen van andere deelnemers van de motie, alsmede de onderlinge beinvloeding van bestuurder met de voetgangers. Erop gaand op de lijn, bestuurder op de zeer beginnend moet ons op goedgunstige houding naar alle omringend in een stemming brengen: Om tot haast zettende bestuurder van te verzaken of voetganger, te karren verstoken van dribbelen en nervoznosti.

<= Vorige pagina