Psikhofiziologiya en de zedenleer van de arbeid van bestuurder

In de moderne voorwaardes van komfortabelnosti inzittende auto's, het werk van bestuurders slaat baarlijk gemakkelijk. Niettemin lang en intensief werk van op het wiel inzittende auto aandraagt de jakkeren van de zenuwgestel van bestuurder, behoeftes permanente sobrannosti en aandacht af.

Zich te beheersen door inzittende auto's worden verondersteld personen die overeenkomstige toebereiding verstreek in avtoshkolakh en op traineeship met betrekking tot gemeenschappelijke programma's, gestemd met controle Gosavtoinspektsii, medische schouwing, met goed gevolg sdali theoretische en praktische examens in registratsionno-examen afdeling GIBDD domiciliary en 18 jaren oud bereikte.

Door belangrijkste psikhofiziologicheskimi kwaliteiten, met betrekking tot welk fitheid stelen naar het rijden automobielen vast, zijn sensatie, waarnemingsvermogen, psikhomotornaya reactie, aandacht, emotionele-volevaya reactie, doeltreffend hoofdbreken en speciale lichnostnye meewerken oorzaaken:

  • Sensatie is een weerspiegeling in het bewustzijn van de persoon van de losse eigenschappen van de thema's en de phenomena van materiele wereld, maar meteen spel op de orgelen van de gevoelen (nuanceren sensaties visuele, gehoor, obonyatelnye, dermal, dvigatelnye, vibratsionnye e.a..);

  • Waarnemingsvermogen is een state of the art van de orgelen van de gevoelen, de nauwkeurigheid van de vereenzelviging van de ruimte houdingen en tijdelijke intervallen, de snelheid van verwerkend van de informatie;

  • Psikhomotornaya reactie is een snelheid en de nauwkeurigheid van de reactie van bestuurder in kritische toestanden, afzonderlijk psikhomotornaya onderlinge afstemming;

  • Aandacht is een brede volume en de uitreiking van de aandacht, het gezwind perekliuchaemost en stabiliteit, de correct organiserend van de aandacht in de eiser manevra;

  • Emotionele-volevaya reactie is een emotionele stabiliteit, pomekhoustoichivost, de hoog state of the art van volevykh kwaliteiten (zelfbestuur, vaststelling, volharding);

  • Doeltreffend hoofdbreken is een snelheid van de vasstelling van dorozhnoi toestand en beslissing vervaardigingen, capaciteit voor de gezwind deskundige prognostication, goed doeltreffend geheugen en zijn paraatheid;

  • Lichnostnye meewerken oorzaaken zijn activiteit en napravlennost personen, begaafdheid naar de technologie, initsiativnost, handvaardigheid, distsiplinirovannost, belangstelling naar de deskundige werk van bestuurder. De ontoereikende ontwikkeling van de psikhofiziologicheskikh de eigenaardigheden van bestuurder kunnen worden door de ontwikkeling andere beloond en om leix in het complex dorozhnykh voorwaardes te manifesteren, wanneer verhoeden van het ongeval en razryadka hekje dorozhnoi toestand zijn aangewezen op de snelheid van de vasstelling van de toestand, deskundigheden om de verrijkingen van de controle door het automobiel, van de snelheid en van de nauwkeurigheid van de reactie, van de zelfbestuur, vaststelling en volharding aan te dienen. Door de magister van de materie kan worden beschouwd slechts dat bestuurder die is in staat correct en gezwind om dorozhnuiu toestand te schatten, om zijn mogelijke wijzigingen bedacht te zijnen op en nooit om ingewikkelde toestanden te kloppen, en in de onmogelijkheid om hen - maximaal razryadit gevaarlijke toestand te ontwijken.

Ervaring en handigheid bestuurder koopt beet door beet, andere kwaliteiten van de beschikking - gevoel van de verantwoordelijkheid voor de zekerheid van anderman, ableness sosredotochitsya slechts op de controle door het automobiel, zetsel en perceptability naar de informatie - het moet in zelf op het zeer beginnend rijden opvoeden.

Van belangrijkste psikhofiziologicheskikh de kwaliteiten van bestuurder in het bijzonder tvloeit om aandacht voor en de snelheid van de reactie naar otvetnym handelingen op vosprinyatuiu informatie te onderkennen.

Aandacht is een ableness sosredotochit aandacht op de worden object van de toevalligheid gevonden, naar het het halen complete recensie en om toestand te waarderen. Ertussen hoge snelheden van de motie bestuurder kan obozrevat dozijnen objecten, maar in het detail beschouwen het kunnen slechts een object. Naar bestuurder belangrijke te zijn in staat bijtijds sosredotochit de aandacht op de belangrijkste object van de toevalligheid welk kan de adopties van dringende afmetingen voor het ongeval verhoedend verlangen. In de controle door het automobiel noodzakelijk constant om veranderde dorozhnye voorwaardes en de toestand van de motie te schatten, om vroegtijdig om het nieuwe regime van de motie vast te stellen.

De aandacht van bestuurder misschien diverse met betrekking tot voltage: Rondgedeeld of sosredotochennym.

In de gebruikelijke voorwaardes van de motie de aandacht van bestuurder brengt tijdperk rondgedeeld door. Het alle toestand kijkt op de fairways van de beweging door. Maar toevalligheid ontdekken, bestuurder centreert erop alle de aandacht welk wordt sosredotochennym. Aandacht strak wordt voorzichtigheid verbonden aan.

Een van de principiele verrijkingen van bestuurder tuigerend van de motie, is de snelheid van de reactie - zakonomernyi antwoorden organizma op uitwendige invloed.

De reactie verwerken het is mogelijk podrazdelit op drietal fasen: De vasstelling van de toestand, beslissing en de eiser van otvetnykh handelingen. De tijdperk van de reactie van bestuurder in de controle door het automobiel wordt gemeten door kleine hiaat van het moment van het begrip van de toevalligheid tot toe de beginneling van de handelingen richtte zich op zijn obviation. De reactie tijdperk is aangewezen op het type van reacties - complex, ongedeeld en in gevaarlijke zone.

In de motie van het automobiel, alvorens bestuurder kan de meeste diverse sta-in-de-weg en gevaren schijnen. Om te verhoeden voznikshuiu toevalligheid, bestuurder moet correct stelen op prijs zijn en om de meeste efficiente handeling te kiezen: Om automobiel, obekhat de object van de toevalligheid, proekhat rechter erlangs met aangegroeide snelheid te stoppen. Zodanig vasstelling in het aggregaat en de keuze van de methode van de handeling heden ingewikkelde reactie.

De tijdperk van de ingewikkelde reactie van bestuurder - van de verschijning moment alvorens de bestuurder van de toevalligheid (van of sta-in-de-weg) tot toe beantwoorden het handeling welk vooraf vaststelde niet en naar de eiser welk werd niet toebereid, - stileert 0.8 met, en in de schrik, nezdorove, moeheid na mnogochasovoi werk - 1 met en elk meer.

Ongedeeld, de van tevoren bepaalde handelingen van bestuurder in antwoorden naar enkel toevalligheid of sta-in-de-weg heten door eenvoudige reactie.

Bestuurder kan en moet altijd zich richten om ingewikkelde reactie in eenvoudige te vertalen. Het is niettemin, niettegenstaande die dat eenvoudige reactie sneller, dan complex, zijn tijdperk (0,4... 0.6 met) alle gelijk verreweg, omdat sluit in ons en tijdperk op myshechnoe de motie van bestuurder - de verdragend van de rechtervoet van de pedaal drosselnoi zaslonki op de rem pedaal in.

Volgende pagina =>