Dorozhnye conditioneert voor de verantwoorde motie van het automobiel (onderdeel 2)

Voor de rijwegen ik categorie langsvarend met betrekking tot ravninnoi ligging, computative snelheid met de vergoeding voor de wisselborgtocht van de verkeersveiligheden stileert 150 km/ch, en voor de rijwegen II categorie - 120 km/ch. Geldige maximale snelheid met de vergoeding voor de verkeersstroom en de meetkunde van het trace welk misschien praktisch wordt geactualiseerd, stileert ongeveer 85% van computative.

Op de losse stadsdelen van enkel verkeersaders met de meeste gunstige voorwaardes voor snelle motie met betrekking tot beslissend van de plaatselijke orgelen van de mogendheid wordt motie met hogere snelheid toegestaan, dan ligt door De regels van het verkeer voor alle rijwegen (90 km/ch) vast.

Voor de rijwegen III categorie langsvarend met betrekking tot ravninnoi ligging, computative snelheid 100 km/ch, en voor prolegaiushchikh met betrekking tot broken land - 80 km/ch. Voor de rijwegen IV categorie deze cijfers consistent met zijn egaal 80 en 60 km/ch. Zodoende, voor de velen rijwegen III en IV categorieen grotste geoorloofde snelheid voor inzittende auto's zullen van de kleinere bovengrens van de snelheid, de ingestellen Regels van het verkeer. Op zodanig rijwegen algemeen vastliggen dorozhnye symbolen beperking opleggen aan de motie snelheid.

De spreekvaardigheid van de motie en de minimale uitgaven van de mogendheid op de tegenstand van kacheniiu automobiel, vooral in de motie met hoge snelheden, worden op idealiter quitte bereikt en strijken rijweg uit. De macht van de staking van de wielen omstreeks de rijweg asperity verbouwt pro rata met de snelheid plein. Het is daarvandaan, bijvoorbeeld, in de motie op een snelheid 50 km/ch los asperities door het hoogtepunt tot toe 10 mm praktisch niet skazyvaiutsya op de spreekvaardigheid van de motie van het automobiel, in de snelheid 90 km/ch zij oorzaak van merkbare podbrasyvanie wielen. Natuurlijk, bekleding van de rijweg niet. Misschien ideaal, het altijd heeft asperities. Maar van het gezichtspunt bestuurders deze asperities moeten zodanig zijn, om porren van hen helemaal werden verslonden zijnend verschuldigd naar de deformatie onderbeen.

Daarentegen, idealiter uitstrijken strijkend is een serieus tekort van de rijweg, omdat whereat accuraat zakt coefficient stsepleniya van de wielen met geachte. Daarvandaan dekkend van de snelverkeerswegen moet roughness met de ramingen en uglubleniyami in hebben3...5 mm. Met zodanig roughness van de bekleding rijweg visueel wordt hoe helemaal zelfs vernomen, en zijn kan worden in de grotste graad van aangenaam naar de standaarden zekerheid en tamelijk hoge komfortabelnosti motie beschouwd.

Dorozhnoe strijkende inkopen op de tijdperken overbodig gladkost vanwege iznosa. Daardoor de lange herleidt ontginning van roughness srezaiutsya door de wrijving onderbeen omstreeks het vlak van de rijweg, en coefficient stsepleniya onderbeen met geacht op zodanig strijkend accuraat. Voor reconstructie van voormalige kwaliteit strijkend posypaiut door melkorazdroblennym stenig materieel - klintsem, polivaiut door gudronom en nauwelijks ukatyvaiut dorozhnymi calenders.

Voortvloeit om in de rekening te nemen die alle ineens na zodanig reconstructive verstellend strijkend draagt aanzienlijk van de hinders: Slecht ukatannyi klinets vyryvaetsya van onder de wielen en dikwijls oorzaken stakingen met betrekking tot lobovym steklam en lichtbakken van verggetene en vstrechnykh automobielen. Het is daarvandaan, op gelijkaardige stadsdelen noodzakelijk om snelheid te verminderen, om ruimere brandkast afstand te verzetten en om obgona zich te ontzeggen. Na voldoende ukatki klintsa zodanig vlak van strijkende verschaffenen van het best stseplenie wielen met geachte.

De reductie van coefficient stsepleniya gedragingen naar gevaarlijk glijden op de rijwegen met nieuw strijkend wegens de aanzetting van buttery film af asfalteren.

Stadsdelen met gehavend en verstelden door strijkende wijziging blij frequent, en bestuurder moet constante uurwerk de rijweg wijziging. Om hen van ver netrudno met betrekking tot kleur te vertellen: Elk meere donker stadsdelen herstelde in de zomer van bijster nou worden onderkennen op generaal back-knarste, en oude vlakke stadsdelen aanblik elk meer hel en zal in lichtende zonne opheldering hekje otbleski uitlenen.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>