Dorozhnye conditioneert voor de verantwoorde motie van het automobiel (onderdeel 3)

Een van de meeste gevaarlijke plaatsen op de snelverkeerswegen zijn kruisingen, van primykaniya ernaar andere rijwegen, congressen. De toevalligheid van de verschijning van de evenementen erop verrijst wegens diverse aanleidingen. De snelheden van de motie van de automobielen, sezzhaiushchikh van belangrijkste rijweg of vezzhaiushchikh erop, minder met betrekking tot de vergelijking op een snelheid van de automobielen rennend met betrekking tot belangrijkste rijweg. Van abutting rijwegen op belangrijkste wordt afgezeken veel vuiligheid welk vergroot skolzkost op de plaats primykaniya. Obzornost kruising van de plaats van bestuurder verhuisde met betrekking tot belangrijkste rijweg, vooral als kruising bevindt zich beneden ruimere hoek naar belangrijkste rijweg, wordt afgebouwd. Alle die behoeft van bestuurders in podezde naar de overtocht van de zorg en paraatheid naar de adoptie van de voorzorgsmaatregels.

Wanneer bestuurder rennend met betrekking tot belangrijkste rijweg, zinnen sekhat erbij terzijde, om verantwoord om ommezwaai te verstrijken, moet het snelheid omhalen. Daarvandaan in de overtocht gebied verscherpen van de voorwaarde van de motie, vermindert laadvermogen en kan avariinye toestanden schijnen.

Zelfde schilderstuk wordt gemaakt in podezde naar avtobusnym halthoudt, naar de tankstations, naar de zetels van de instandhouding naar en andere vestigingen gesituerd langs de rijweg.

Voor de uitbouwing van de zekerheid, de wisselborgtochten van het gerief en de uitbouwingen van het laadvermogen in zodanig plaatsen zogenaamde voorlopige-snelle schrappen beslechten. Deze schrappen worden complementarily naar belangrijkste beslecht, waarover praktisch automobielen worden alles behalve met de lijkend op en, doorgaans, door hoge snelheid verhuisd.

Bestuurders welk noodzakelijk sezzhat van de schrap van belangrijkste rijweg en om waas motie te vertragen of in de aanmelding van byroad om motie te versnellen en vlitsya in belangrijkste toeloop, op deze schrappen uitvoeren ttrekken of razgon voor. Daarvandaan automobielen ine het algemeen toeloop worden verhuisd, niet snelheden veranderen, otchego verkeersveiligheden vergroot.

In de steden en stad transport wordt mee de straten - met betrekking tot het deel van territorium gesituerde tussen zastroennymi of parkovymi stadsdelen (vijg verhuisd. 57). Tramvainyi weg is landsgrens, de designative boord van carriageway bestempelde als voor de motie van nerelsovykh transport direct toegankelijk in deze richting. De landsgrenzen van de overtocht kruising worden door gedachte lijnen koppelende de uitwendige landsgrenzen van banquettes of boorden vastgesteld.

Eлemeнtы улhcы: 1 - шhрhнa улhcы, 2 - шhрhнa прoeзfeй hacth прh нaлhhhh пocadohнoй плoщadkh dля пaccafhрoc tрamcaя, 3 - шhрhнa tрotуaрa, 4 - пoлotнo tрamcaйных пуteй, рacпoлofeннoe пoceрedhнe прoeзfeй hacth, 5 - шhрhнa прoeзfeй hacth улhcы, нa kotoрoй прoлofeны tрamcaйныe пуth, нo нet пocadohнoй плoщadkh, 6 - шhрhнa прoeзfeй hacth нa улhce beз tрamcaйных пуteй, 7 - шhрhнa прoeзfeй hacth c kafdoй ctoрoны bульcaрa hлh рaзdeлhteльнoй пoлocы, 8 - пoлotнo tрamcaйных пуteй, cmeщeннoe k odнoй ctoрoнe прoeзfeй hacth, 9 - шhрhнa прoeзfeй hacth нa улhce, gde пoлotнo tрamcaйных пуteй cmeщeнo, 10 - ocecaя лhнhя

Vijg. 57. De eerste beginselen van straat:
1 - de breedte van straat, 2 - de breedte van carriageway in de tegenwoordigheid van posadochnoi stek voor de inzittenden van de tram, 3 - de breedte van banquette, 4 - canvas tramvainykh van de wegen gesituerd te midden van carriageway, 5 - de breedte van de carriageway van straat, waarover worden tramvainye wegen gelegen, maar niet posadochnoi stek, 6 - de breedte van carriageway op straat zonder tramvainykh wegen, 7 - de breedte van carriageway van ieder kant van de boulevard of razdelitelnoi schrappen, 8 - het canvas van tramvainykh wegen, raakten Naar een kant van carriageway, 9 - de breedte van carriageway op straat, waarin canvas van tramvainykh wegen smeshcheno, 10 - axiale Lijn

In de steden ruimere stadsdelen treffen, op vrije voeten van zastroiki, waartegen van diverse kanten abut straten. Zodanig stadsdelen naam door de pleinen. Van de overtocht kruisingen zij verschillen door het enige ruimere afmeting van de territorium.

<= Vorige pagina