Dorozhnye conditioneert voor de verantwoorde motie van het automobiel

Inzittende auto's in dit land worden in diverse klimaticheskikh en dorozhnykh voorwaardes ontgonnen. Deze en rijwegen werkte van ruimere steden, snelverkeerswegen, rijwegen met de firma strijkend en zonder het het, en dikwijls en compleet bezdorozhe bij. Velen rijwegen wordt in de alpene gebieden van land gelegen.

In klimaticheskom houding - dit koude klimaat van de noord gebieden met het lange tijdvak van de ontginning in de omstandigheden snegopadov en gololeda, alsmede in de omstandigheden van het verhite klimaat van het zuiden gebieden en de gebieden van Middle Asia. Zodanig varieteit van dorozhnykh en klimatisch conditioneert behoeftes van de bestuurders van de inzittende auto's van mnogogrannogo handigheid en permanent het verbeterend. Vooral dit toeschrijft aan bestuurders die automobielen ontginnen in accuraat veranderde voorwaardes, wanneer wordt genodigd hebben doeltreffend te stellen op prijs veranderde toestand en om noodzakelijke afmetingen voor de wisselborgtocht van de verkeersveiligheden te accepteren.

Van dorozhnykh van de voorwaardes bezeten door de technische categorie van de rijweg, hangt het regime van de ontginning van het automobiel af.

Rijweg is (vijg. 56) kan hebben meerdere carriageway paalde razdelitelnymi door de schrappen of verblijvend op verschillende hoogten af. De opper stratum van de rijweg naam door strijkend. Het ontwikkelt op de rijweg zelfs vlak en verschaffenen stseplenie onderbeen met geachte.

Eлemeнtы doрogh: 1 - прoeзfaя hactь, 2 - doрofнoe пoлotнo, 3 - пoлoca ctcoрa, 4 -  obohhнa, 5 - kюcet, 6 - obрeз, 7 - bрocka, 8 - ocь doрogh

Vijg. 56. De eerste beginselen van de rijweg: 1 - carriageway, 2 - bed, 3 - de schrap van het bereik, 4 - boord, 5 - kiuvet, 6 - obrez, 7 - brovka, 8 - de as van de rijweg

Nuanceer meerdere de types van coatings, en beste dingen, maar in dat tijdperk en de meest geacht, zijn hoofdstad werkte tsementobetonnye bij of asfalteren betonnen. BijWerkten hoofdstad strijkende zijn ook bestratingen van de stenige doellatten van correcte vorm (bruschatki of mozaiki) van of het kunstmatige stenige materieel (van speciale baksteen - klinkera). Bijgewerkt verzacht coatings izgotovlyaiut van de ballast of steengruis vergast door de boekband materielen.

Ander type van coatings - voorlopig. Naar hem houden shchebenochnye stand en graviinye rijweg, coatings fabriceerde van shlakov, en bestratingen van bulyzhnogo of kolotogo stenig. In enkel gevallen voorlopig coatings maken van de voedingsbodems vergast door vloeiende boekband materielen waar: Door organische olie bitumens, kamennougolnymi degtyami of cement en linde.

Gruntovye coatings rekenen van de voedingsbodems verbeterd door de toevoegingen van andere voedingsbodems (bijvoorbeeld af, in argillaceous voedingsbodems zand voegen, en in arenaceous - argillaceous, suglinistye of torfyanye voedingsbodems) toe.

Voor versterkend van de carriageway van de rijweg, alsmede voor de kleine-keer halthouden van de automobielen en de moties van de voetgangers terzijde van carriageway boorden maken 4. Om te onderkennen en naar bolster boven rijzend overheen carriageway de gedeeld eerste beginselen van de rijweg - razdelitelnye schrappen, banquettes, ostrovki zekerheid, de halthoudt van de autobussen e.a.., Beslecht landsgrens Stones.

Pridorozhnye dakgoten - kiuvety 5 - dienen voor otvoda water van het bed (carriageway en boorden).

Elk longitudinal steeg door de breedte, voldoende voor de motie van de automobielen en andere nerelsovykh transport direct toegankelijk (behalve motor cycli) in een toerbeurt, heet door de motie schrap. Ze wordt gabaritnoi door de breedte van het automobiel of ander transport faciliteit en door aanvullende schrappen van beide leden door de genoemde zuiveringen van de zekerheid (door gelijkmatige intervallen tussen de planken van de machines) vastgesteld. De motie schrap in enkel gevallen misschien stempelde longitudinal razmetkoi8.

Dan de hoger boven computative snelheid van de motie - bovenmatige snelheid welk kan eenzame inzittende auto op gebouwde rijweg ontwikkelen, - van de thema's meer moet de breedte van de zuiveringen van de zekerheid en de algemene breedte van de schrap van de motie zijn.

In dit land van alle snelverkeersweg delen op 5 categorieen in. Rijwegen ik van en II categorieen met de hoofdstad types van coatings meer competely antwoord de voorwaardes van automobiele motie. Naar hun nummer bijvoeglijke bepaling, bijvoorbeeld, nieuwe snelverkeerswegen met de meerdere schrappen van de motie in iedere richting en dvukhpolosnye met betrekking tot een schrap van de motie in een kant. De brede schrappen van de motie (3,75 m), gelimiteerde maximale vooringenomenheden (3...4%), de aangegroeid radii van de ommezwaai en ushirennye boorden bevoorraden op deze rijwegen verkeersveiligheden en voldoende laadvermogen.

Rijwegen III categorie, toegedachte minder intensieve motie, heeft bijgewerkt strijkend verzacht. De breedte van iedere schrap van de motie van zodanig rijweg misschien zakte tot toe 3,5 m, radii fout in het plan tot toe 400 m, maximale vooringenomenheden TOT TOE 5%.

Naar IV categorie rijwegen behoren tot met de firma strijkend, maar niet altijd werkte (bulyzhnik, steengruis) bij. De breedte van de schrap van de motie erop niet boven 3 m, de minimaal radii van de ommezwaaien 250 m, maximaal longitudinal vooringenomenheden 6%.

Naar V categorie houden profiled rijwegen, niet van de firma strijkend (langsvarend met betrekking tot natuurlijke wijze voedingsbodem) stand. Op de tijdperken hun bovenaardse onthaal door speciale toevoegingen, svyazuiushchimi voedingsbodem, en meerdere verdraaiing hoger de fortitude van bovenste stratum.

In de herfst en vesenniuiu rasputitsu, alsmede in het tijdvak snezhnykh zanosov zij in het algemeen geworden neproezzhimi, maar op het begin winters, met de vooruitgang van eerst vrieskouen en tot toe geducht snegopadov, alsmede in de zomer van in de dorre tijdperk van de vuiligheid straat eigen goede kwaliteiten voor de ontginning.

Volgende pagina =>