Dorozhno-vervoeren evenementen (onderdeel 2)

Gedeelte ieder componerend in diverse toestanden diverse. Het is zo, om te veronderstellen, bijvoorbeeld die wegens kostend op de autobus halte kan voetganger, netrudno schijnen. Met betrekking tot van je welste aantal van bijbehorende voortekenen (de breedte van straat, de tegenwoordigheid van winkelt of andere plaatsen van de aantrekking van de aandacht van de voetgangers en t. P.) Kan worden zelfs de waarschijnlijkheid ervan verschijning voor het automobiel geprofeteerd. Hier belangrijkste speelt rol de eerst hoogte van beroepse handigheid - de handigheid van verhoedend van gevaarlijke toestanden anderse tot toe hun verschijning. Andere toestanden schijnen betreffende onverwacht, en de prognose van hen uiterst wordt verstopt. Het is bijvoorbeeld, plotselinge wijziging stsepleniya glanzend met geacht (buttery stip op dor asfalteren), zakruglenie rijwegen met accuraat verkorte straal en t. P. Hierboven snelheid automobiel kan upravlyaemost verspelen, en van bestuurder wil wordt genodigd hebben asap om noodzakelijke techniek te volbrengen, om te verhoeden zanos, oprokidyvanie en t. P., T. Door hem. Om het complex van de verkregene technische deskundigheden van de controle door het automobiel te gelden. In gelijkaardige gevallen de rol seconde samenstellend van de handigheid is uiteraard overheersend.

Om better eigentijds, hoe verrijst DTP in echte voorwaardes, willen leiden blauwdruk een van standaarde toestanden (vijg. 51) bezeten door de voorteken van de limitedness van bespreken.

Ucлocнaя cхema doрofнo-tрaнcпoрtнogo прohcшectchя

Vijg. 51. De provisory blauwdruk van dorozhno-vervoeren evenement

Het is zo, de bestuurder van het automobiel En benadert overtocht kruising, waarover best deel van abutting rijweg wordt niet doorgekeken. Omdat blauwdruk provisory, willen beschouwen zijn ongeacht van de vereisten van De regels van het verkeer. Baseerden op deze wil dat beschikking beschouwen van de handelingen van zowel bestuurders is in staat gelijk daarvandaan willen de handelingen traceren van de bestuurder van het automobiel A. Op het moment van 1 in het veld van de zicht van de bestuurder van het automobiel En kon automobiel In schijnen, als het trof in noodzakelijke richting aan en vooraf de aandacht concentreerde op gedachte kamer, bedekt object-verhogen, niet helemaal erop geschakeld. In dit geval momenten 1 en 2 zullen samenvallen. Maar de bestuurder van het automobiel En in dit moment sosredotochil de aandacht op de rijweg voor soboi (of anders op enkel objecten) en de tegenwoordigheid van het automobiel In ontdekken slechts op het moment van 2, daarover naar hem ponadobilos tijdperk. Het misschien diverse - 0,2... 1 met en elk meer. Maar hierine dat tijdperk automobiel rennend, bijvoorbeeld, op een snelheid 60 km/ch, als vroeg als zal enkel afstand tot toe de buil plaats verstrijken. Als momenten 1 en 2 samenvielen, toen tijdperk was opgewassen nul, en op bestuurder En kwam tevoorschijn voorop behouden toevalligheid verhoedend voor.

De toevalligheid bewustzijn verrijst op het moment van 3 beklijfde 0,2... 2,5 met en elk meer, wanneer in deze werkwijze worden seconde, de derde en vierde eerste beginselen van de blauwdruk (naar de afscheiding hen zeer moeilijk) omvatten. Samentrekking het - seconde bespreken, maar niet louter op dat etappe van. En tenslotte, op het moment van 4 wordt de vijfde basis van de blauwdruk omvatten, wanneer moet geaccepteerde beslissing actualiseren. Hier bankspeler is tegenwoordigheid in de armory van de bestuurder van de noodzakelijke pakket van de techniek en ableness om hen aan te dienen. Het is bijvoorbeeld, op de etappe Tz aan te belanden op een beslissing om te remmen en met behulp van manevra leftward om buil te ontwijken. Beslissing misschien op de heel correct, maar alle armory van de toelatingen van extrennogo voorttrekken zal herleiden om met maximale strev op de pedaalen van de rem voor te ttrekken. Daardoor zal de verstopping van de wielen schijnen, automobiel zal iuzom gaan, en, tevens dat wil trekken de effectiviteit terug respectievelijk voorttrekken, anders en zal falen uitvoeren noodzakelijk manevra door helemaal automobiel stremde. Zodanig dwaling is van vijfde basis.

Hoewel deze blauwdruk is provisory, ze zal tamelijk visuele afbeelding uitlenen omstreeks de aanleidingen DTP schreef aan naar door algemeen de graad van beroepse handigheid toe. Poosje dwaling misschien zelfs in de correcte operatie van alle eerste beginselen van de blauwdruk, als op de voerend van elk etappe werd tijdperk meer, genodigd hebben dan noodzakelijk voor de zekerheid garanderend.

Uitoefening dat basis manifesteerde voor de vermijding DTP is kennis en de inachtneming van De regels van het verkeer - van de wet van de rijweg. Elk verwerping van van De regels ontwikkelt complex, en door de porie en avariinuiu toestand. In dat tijdperk bestuurder kan avariinuiu toestand niet met betrekking tot de fout, en wegens de dwaling van andere deelnemer van de motie of daardoor onvoorziene stechenii omstandigheden slaan. In elk geval wedervaren en de handigheid van bestuurder zal bepalende rol in blagopoluchnom resultaat dit complex kritische dorozhnoi toestand spelen.

De meeste frequente janboel dragend DTP, - overtreffend van de snelheid, onder andere niet zelve hoge snelheid, en het verschil van gekozene snelheid naar de betonnene voorwaardes van de motie.

De regels van het verkeer niet reglamentiruiut snelheid voor de alle de gevallen van het leven, zij eigentijds naar bestuurder juiste zelve om optimale berekening te maken en om noodzakelijke snelheid afhankelijk van betonnene toestand te kiezen. Maar noodzakelijk om zich te herinneren die uitermate gekozen (zavyshennaya) snelheid gevaar maakt voor het evenement verschijning.

Dikwijls naar avariinoi toestand de verkeerde gedrag noemt van Andere deelnemers van de motie. Het is hier zeer belangrijk te worden geleid door volgende regel - voortvloeit hoopen niet op wat andere bestuurder zal de noodzakelijke afmetingen van de zekerheid zoeken, en allereerst om deze zelve te maken. Natuurlijk, het is onmogelijk om in iedere bestuurder van de overtreder aan te treffen, maar, als de handelingen van andere bestuurder besluiteloos of, omgekeerd, ook agressief, noodzakelijk te zijn gereed naar elk verrassingen en better om avariinuiu toestand te verhoeden, dan ervan om uit te komen.

<= Vorige pagina