De verantwoorde constructie van inzittende auto (onderdeel 2)

Dominant de vernietigingen veroorzaken van de automobielen en travmirovaniya mensen in DTP zijn udarnye rekeningen. Deze rekeningen hebben impulsnyi beschikking en, hoewel de handeling van hen kleine-tijdperk, ruimere waardes bereiken wegens de accuraate wijziging van de snelheid van het automobiel. In vstrechnykh builen van en naezde automobiel op de sta-in-de-weg de middelmaat vertragend omlaag van het centrum van de zwaartekracht van het automobiel kan presteren40...60 g.

Voor de reductie van inertsionnykh rekeningen in de constructie van inzittende auto's introduceren eerste beginselen dragend toenemend van de tijdsduur van de deformatie van de details. Om te maken Defensie zone om bestuurder en inzittenden, onbuigzaam karkas beslechten in de combinatie met legkosminaiushchimisya in de stakingen door de voorste en achterdelen van het lichaam (vijg. 53). In vstrechnykh builen rulevoi samenstel van bewegende delen smeshchaetsya back, priblizhaya rulevoe wiel naar bestuurder. In dat tijdperk het lichaam van bestuurder beneden de handeling van inertsionnykh machten accuraat wordt voorwaarts overgeboekt. Daardoor staking omstreeks rulevoe wiel bestuurder kan de zware verwondingen van de borst, onderbuik, van en op de tijdperken en hart krijgen.

Çoны deфoрmachh actomobhля прh ctoлkнoceнhh

Vijg. 53. De zones van de deformatie van het automobiel in de buil

Voor de bescherming van de bestuurder stupitsu rulevogo wielen maken van ruime grootte met zachte deformiruemoi capsule en utaplivaiut zijn betreffende de hoepel. Spitsy en het karkas van de hoepel in ruimere rekeningen izgibaiutsya vergoelijkende staking erover.

De constructies van de brandkast rulevykh aanwijzing zeer diversified. Om, bijvoorbeeld, om de mogelijkheid van de shift te verminderen en om te halen streven vernamen rulevym door het wiel, gelden rulevye schachten met cardan sharnirami leidden in de stakingen omhoog of terzijde, of brandkast muftu vernietigd in de stakingen af.

Naar het aantal van de meeste efficiente systemen van de enkeling zashity bestuurders en inzittenden totaliter uizoekt van DTP voortvloeit om remni zekerheid toe te kennen. Toepassing remnei zekerheid, hoe merkt praktische werker, in 90% serieus DTP de leven bergt van persoon verblijvend in het automobiel, en daarvandaan hun toepassing is verplichte een of anders. Op huiselijke inzittende auto's vastligt trekhtochechnyi combineerden diagonalno-poyasnoi riem van statisch of inertsionnogo type. Bijzondere betekenis de waarde heeft van de ruk van de riem van de zekerheid welk in remnyakh statisch type wordt individueel voor iedere persoon gehandeld. In de normale lengte van de riem tussen riem van en tulovishchem persoon moet palm verstrijken. In dit geval wordt de noodzakelijk houdend van persoon in DTP bevoorraden. Voor garanderend van automatische regulirovki riem inertsionnogo van het type gelden inertsionnye haspels, vtyagivaiushchie riem met gegevene strev en adapteerde in krenakh, accuraate versnelling en ttrekken. De haspel verstopping verrijst in de versnelling 0.5 g.

De ableness van de eerste beginselen van de constructie om beduidende bespannende streven te bemerken en te stijven de mergence van het tamelijk ruim deel van de bewegingsenergie van de staking is een-plooi. Het is daarvandaan, bijvoorbeeld, remni na DTP zijn onderhevige verplichte vervanging, omdat in de rekeningen overtreffend bovenmatig, in de riem verrijzen nonreversible wijzigingen, accuraat verminderend ervan prochnost en energopogloshchaiushchie eigendom.

In geassocieerde builen dikwijls de inzittenden doorstaan van voorste automobiel. Van accuraate staking in het automobiel achter het hoofd beneden de handeling van de macht van de traagheid otkidyvaetsya accuraat back (vijg. 55), en dit kan verwonding sheinykh pozvonkov leiden tot. Voor de bescherming van inzittenden op spinku zitplaatsen richten podgolovniki met zacht obivkoi op. Podgolovniki moet rekening tot toe 90 N. weerstaan Whereat de achterk wijzen van het hoofd moet niet smeshchatsya back op de afstand elk meer 10 cm. Beneden de vertragende omlaag invloed niet minder 8 g podgolovnik moet beperking opleggen aan verwerping van back koppen betreffende de lijn torsa op de hoek niet boven 45°.

Met betrekking tot spel Regels het leven van bestuurder en inzittenden moet worden in naezde automobiel op onroerende sta-in-de-weg op een snelheid 50,7 km/ch weerhouden; Indien staking achter met betrekking tot automobiel door de onderwerp door de menigte, naar de gelijkmatige menigte van het automobiel rennend op een snelheid 36,5 km/ch, in lateraale staking (hoek-wijs 90°) op een snelheid 36,5 km/ch, tijdens perevorachivaniya automobiel (staking met betrekking tot dak) op een snelheid 10,8 km/ch.

Poлofeнhe goлocы прh пoпуtнom ctoлkнoceнhh (beз пodgoлocнhka)

Vijg. 55. Het hoofd positie in geassocieerde buil (zonder podgolovnika)

<= Vorige pagina