De verantwoorde constructie van inzittende auto

De verantwoorde constructie van het automobiel - ingewikkeld concept. Zekerheid gestoken de constructies van het automobiel, voor het gerief van de bestuderingen van losse zijn aspecten zal op de actiefs, passiefs, posleavariinuiu en ecologisch onderverdelen.

De actieve zekerheid van het automobiel - het eigendom van het automobiel om DTP te verhoeden of om het waarschijnlijkheid te verlagen. Actieve zekerheid manifest in het tijdvak, naar overeenkomstige voorletter fase DTP, wanneer bestuurder binnen de positie om de beschikking van de motie van het automobiel te veranderen.

Passieve zekerheid is een eigendom van het automobiel om het gewicht van de consequenties DTP te verminderen. Passieve zekerheid manifest in het tijdvak, wanneer bestuurder, niettegenstaande de geaccepteerde afmetingen van de zekerheid, kun niet de beschikking van de motie van het automobiel veranderen en om DTP (kulminatsionnaya fase DTP) te verhoeden. Nuanceer inner passieve zekerheid dalende travmatizm inzittenden, bestuurder en bevoorradende de instandhouding van de ladingen, perevozimykh door het automobiel, en uitwendige passieve zekerheid welk de mogelijkheid vermindert van de toepassing van de verwondingen naar andere deelnemers van de motie.

Inner passieve zekerheid verschaffen eerste beginselen beschouwende de reductie van inertsionnykh overbelastingen in de werkwijze van de staking, de beperking van de shift van mensen in de zaal, de afwezigheid van travmoopasnykh details, de vasthechting van de bagage en instrument.

Posleavariinaya de zekerheid van het automobiel - het eigendom van het automobiel de gewicht te verminderen van de consequenties DTP na halthouden (finale fase DTP). Dit eigendom bezit mogelijkheid gezwind om de consequenties van het evenement te liquideren en om de verschijning van nieuwe avariinykh toestanden te stremmen.

De ecologische zekerheid van het automobiel - het eigendom van het automobiel staand te afbreuk verminderen, naar nanosimyi de deelnemers van de motie naar en omgeving in de werkwijze van normale ontginning. Zodoende, ecologische zekerheid manifesteerde tijdens het alledaagse werk van het automobiel, door fundamentele afbeelding onderscheidt van de voornoemde drie types van zekerheid welk worden ontdekken leix in dorozhno-vervoeren evenement.

De beschrevene types van zekerheid worden onsamenhangend van ander leix voor de eenvoud van hun bestuderingen beschouwd. Het is in de uitwerking, alle zij strak worden tussen elkaar gekoppeld, vliyaiut op andere, en van niet te allen tijde tussen hen kunnen worden afzonderlijk landsgrens uitgevoerd. Het is zo, handelswaar tormoznaya systeem staand te automobiel stoppen op kleine afstand, de waarschijnlijkheid brengt van verhoedende DTP verbeterende de actieve zekerheid van het automobiel op. Het is tevens, dan effektivnee tormoznaya systeem die ruimer vertragend omlaag van het automobiel ze bevoorraadt op gelijke afstand. Vandaar, als zelfs zal falen verhoeden naezd of buil, toen waarschijnlijkheid van het gewicht van de consequenties DTP nog zal kleiner, t. Door hem. Passieve zekerheid wordt opgebracht. De kastelen van automobiele deuren moeten ruimere overbelastingen weerstaan, niet stellend, om te de uitzakking stremmen van inzittenden in DTP (passieve zekerheid). Op gelijke tijdperk zij moeten niet zaklinivatsya of geluidsscherm evakuatsii postradavshikh van het automobiel (posleavariinaya zekerheid).

Net zo alle andere operationeele is eigenschappen, brandkast de functie van de algemene parameteren van het automobiel, van de opbrengst karakteristieken van de technische toestand van samenklonteringen.

In de formatie van de eerste beginselen van de constructie makende de actieve zekerheid van het automobiel met de vergoeding daarvoor afmeting en menigte, wordt bevoorraden voldoende dinamichnost voor verantwoord manevra (van versnelde obgona of motie met verhevene snelheid binnen de vereisten van De regels van het verkeer) zijnen verschuldigd naar de reserve van de mogendheid van de motor. In voorttrekken, zonder zanosa, terzijde van voorgeschrevene vertragende omlaag moet de noodzakelijke stabiliteit van het automobiel, zijn vooral op aalglade rijweg, en de correcte uitreiking van tormoznykh streven.

Ruime betekenis voor de creatie van actieve zekerheid heeft de informativeness van het automobiel, waaronder begrijpen eigendom het om door de noodzakelijke informatie van bestuurder en andere deelnemers van de motie te stijven. Bestuurder vertrouwende de constructie van het automobiel informatie wint omstreeks de instelling, de beschikking ervan motie, het regime van het werk van de samenklonteringen en systemen. Andere deelnemers van de motie zijnde verschuldigd naar het automobiel informativeness kunnen het type vaststellen, snelheid en de richting van de motie, om schikking het op de rijweg, en afstand tot toe ander transport direct toegankelijk te beduiden.

Volgende pagina =>