Besef omstreeks de betrouwbaarheid van de bestuurder. Prognostication en de toelatingen van verantwoorde controle door het automobiel (scheiden2)

Uitoefening merkte die DTP dikwijls worden in de verschijning van kritische toestanden gepleegd, correcte uitgang van welk behoeftes van de bestuurder van de handigheid, sobrannosti en paraatheid op elk moment om alleen correcte beslissing te accepteren. Wij willen leiden het meeste karakteristiek kritische dorozhno-vervoeren toestanden de aanbevolene handelingen van bestuurder erin.

Wanneer vstrechnoe vervoeren faciliteit onverwachts erop gaat op uw schrap van de motie uit, voor de vermijding van de buil of de reducties van het gewicht en consequenties DTS kan de meest succesrijk zijn van manevry vermijding. Manevr vermijding de meest priemlem voor verhoedende en de verminderings van het gewicht van onvermijdelijke buil. Om te buil ontwijken met vstrechnym vervoeren faciliteit, niet verlaten carriageway, snel bouwen snelheid af, akoestisch signaal verhuizen, en pomigaite door de hel van de lichtbakken voor de voorkoming vstrechnykh en navolging achter het transport direct toegankelijk omstreeks in potentie gevaarlijke toestand. Als vstrechnoe vervoeren faciliteit kun niet op de schrap van de motie vergelden, applicate extrennoe voorttrekken, wanneer kamer voorafgaand aan verhuurt. Als plaatsen voor extrennoi halthouden ontoereikende, kies op de rijweg stadsdeel voor manevra vermijding in het recht kant met betrekking tot de motie motie.

Als schijnt noodzakelijkheid om carriageway zich te verlaten, plaats kiezen, de meest handig voor vyezda van carriageway. Als het is onmogelijk om buil met enkel object te ontwijken, snel kiezen vergelijkenderwijs zachte, pruzhinyashchii object, bijvoorbeeld, bush, dorozhnyi symbool (veeleer dan onbuigzaam - van het type van de houders van de brug, van ruime bomen of metaal stoek). Verlagende snelheid extrennym intermitterend of stupenchatym voorttrekken, de automobiel dirigeren terzijde van de boord, er toe congres in kiuvet, als wil ontoereikend tormoznogo wegen. Whereat opleten, om automobiel wikkelde niet in het congres op de boord af.

Hoe merkt praktische werker, in de kritische toestanden van mogelijke buil elk congres van het bed op de boord, zelfs met het gevaar van oprokidyvaniya automobiel, is elk meer verkieslijk van het gezichtspunt de zekerheid van inzittenden.

Als jullie moeten onverwachte langzame uit te scheiden met waas motie of om en ontdekte die navolging achter jullie vervoeren faciliteit niet kan ook snell uitscheiden met, kunn noodzakelijke afmetingen accepteren om zich te verlaten carriageway en om automobiel rennend achter met betrekking tot gelijke schrap van de motie te verzuimen. Als buil onvermijdelijk, inzittenden waarschuwen omstreeks de buil, voet doen van tormoznoi pedaal en amusant lichaam rechtsom zo af, om hoofd en lichaam op spinku zitplaatsen doorstond.

Best methode te ontwijken lateraale buil - om proezzhaiushchimi sboku transport direct toegankelijk in de motie in de plaatsen van de overtocht van verkeer toeloopen toe te schouwen.

Als jullie laat vernamen transport faciliteit, priblizhaiushcheesya sboku, en scheen kritisch DTS die kan worden snelheid omgehaald en om uit te scheiden met of om snelheid te vergroten, of om te smokkelen. De vertragend omlaag van de motie of halthouden, wanneer deze wil toestaen te priblizhaiushchemusya vervoeren faciliteit proskochit voorwaarts, is de meeste verantwoorde handeling welk voortvloeit om naar alle bestuurders ongeacht van te lijmen die, die zal de kaarten prioriteit proezda houden.

Als automobiel rennend sboku, onverwachts schijnt gelijk voor jullie, louter methode te ontwijken buil - af te dwalen terzijde van priblizhaiushchegosya vervoeren faciliteit. Hoewel zodanig methode kan en zal builen niet stremmen, het verreweg zal staking vergoelijken.

Voor correcte en tijdige eiser manevrov met betrekking tot vermijding van rammen bestuurder moet enkel speciale verrijkingen van gedrag in kritisch DTS verkrijgen. Ine het algemeen bestuurders gelden remmen in eerst aanduiding op de toevalligheid. Hoewel remmen en efficient in vele gevallen, niettemin voorttrekken kunnen wielen blokkeren en te leiden tot de aderlating van de controle overheen rulevym controleren vervaardiging onmogelijk om terzijde voor de buil vermijding te smokkelen. Voortvloeit om in zichzelf de handigheid van de onderdrukking te verwerkelijken respectievelijk intuitieve slepen toestanden, van waarvandaan noodzakelijke manevry vermijding buil aan.

Indiceerde verrijkingen largerly kan worden op treinende simulatoren beheerst, maar grotste uitwerking wordt door middel van samoanaliza toestanden in de werkwijze van de controle door het automobiel van en de kritische objectieve vasstelling van het eigen handelingen bereikt. Samoanaliz eigen handelingen met de navolgende training van otvetnykh handelingen op vrijje oefenomgeving laat bestuurder intuitief om, op vrije voeten de vast te stellen hetzij mogelijke weg van de verwerping van; Tamelijk hetzij distantieren, noodzakelijk voor proezda automobiel; Het is mogelijke inktkoker voorbij carriageway automobiel controleren; Whichly afstand, noodzakelijk voor ostanovochnogo de weg van het automobiel.

Ableness gezwind deze eigenaardigheden te onderkennen in DTS staat bewijsmateriaal omstreeks de superieur state of the art van de verrijkingen van de beroepse handigheid van bestuurder door.

<= Vorige pagina