Besef omstreeks de betrouwbaarheid van de bestuurder. Prognostication en de toelatingen van verantwoorde controle door het automobiel

Betrouwbaare bestuurder van het gezichtspunt verkeersveiligheden - deze bestuurder, werkelijk confronterende de mogelijkheden en de mogelijkheden van automobiel controleerden in de relaties met gevormde toestand, de voorwaardelijke handelingen van andere deelnemers van de motie, dorozhnymi en door de weersomstandigheden.

Op de basis statistiek, de waarschijnlijkheid van de vervaardiging DTP, largerly is aangewezen op de leeftijd en de ervaring van bestuurder. De grotste indicator van de toevalligheid karakteristiek voor bestuurders op de leeftijd van van 18 tot toe 25 jaren oud. Dit kan worden door de kleine ervaring van de controle door het automobiel en de reappraisement van de professionele mogelijkheden uitgelegd. De merkwaardig toenemend van de indicator van de toevalligheid voor DTP wordt op bestuurders vlierstruik 50 jaren oud gezien, meerderheid welk de beduidende ervaring heeft van de controle door het automobiel, maar verschilt door de verergerend van het een aantal van de functies, van van grote betekenis van het gezichtspunt verantwoorde controle door het automobiel: Scherpte van de zicht, vooral in candlelight; In de verblinding door de lichtbakken van vstrechnogo vervoeren. Middelmaat scherpte van de zicht op de leeftijd van 20 jaren oud wordt voor 100% geadministreerd, naar 40 jaren ze herleiden naar 90%, naar 60 - tot toe 74%, naar 80 - tot toe 47%.

Onderzoeken sensomotornoi de operability van de bestuurders van diverse leeftijd beer bewijsmateriaal omstreeks de reductie van de operability van bestuurders op de leeftijd van 45 jaren oud met betrekking tot zodanig aspecten van de operatie, hoe visuele vermogen tot plaatsbepaling, de snelheid van de reactie, de ableness van de concentratie van de aandacht en bespreken in de toestanden met gelimiteerd veld van de zicht.

Niettemin ongeacht mondige en DTS nauwkeurigheid en de zekerheid van de handelingen van bestuurder wordt naar zodanig meewerken oorzaaken toegekennen: Alle hetzij noodzakelijke informatie over DTS het kreeg, correct hetzij gewaardeerd zijn, gegrond hetzij accepteerde beslissingen en correct hetzij handelingen volbracht met betrekking tot controle door het automobiel. Wij willen sommen vier principieele functie volbracht door bestuurder in de werkwijze van de controle door het automobiel op:

  • Waarnemingsvermogen DTS - correcte en tijdige openbaring znachimykh van het gezichtspunt de verkeersveiligheden van alle deelnemers DTS, van de objecten en de evenementen van dorozhno-vervoeren toestand;

  • Vasstelling DTS - vasstelling znachimykh van het gezichtspunt de verkeersveiligheden van alle deelnemers VAN DTS de parameteren van dorozhno-vervoeren toestand en de prognostication van de mogelijke aanwijzing van gevaarlijke ontwikkeling DTS;

  • Beslissing - opsporing mogelijk in het dit DTS handelingen met betrekking tot controle door vervoeren faciliteit en keuze van de beste combinatie van het gezichtspunt van de wisselborgtocht van de zekerheid van alle deelnemers DTS;

  • De voerend van de handelingen - de realisation van gekozene handelingen met betrekking tot controle door vervoeren faciliteit.

In de onmiskenbaare eiser van termed functies door alle deelnemers DTS dorozhno-vervoeren evenement verschijnt niet. Als een of meerdere deelnemers DTS dwalingen veronderstelen, dan de toevalligheid schijnt van de ontwikkeling DTP, en zal het bestaan in of niet - is aangewezen op uspeshnosti handelingen, predprinyatykh door deelnemers DTS.

Wij willen beschouwen typische DTS verschijning in de omstandigheden van de gebruikelijke ontginning van inzittende auto's, en raadden whereat de handelingen van bestuurder aan.

 Wanneer achter in geassocieerde richting achter jullie wordt automobiel verhuisd, proberen om permanente snelheid te handhaven en meer frequent aan te treffen in de spiegel van kweken type op. Vooral schouwen vergetend transport direct toegankelijk signalerend omstreeks de schrap wijziging voor de toebereiding naar obgonu. Niet zich vergeten zich te verroeren naar navolging achter de machine signaal omstreeks het doel om de schrap van de motie te veranderen, om snelheid om te halen of om uit te scheiden met. Herinner zich dat rudimentair onderwerpend van het signaal kan bestuurder rennend achter verleiden, onderwerpend van het signaal behindhand laat aan hem ook kleine tijdperk voor de reactie op uw manevr over.

Mijd om in de spiegel aan te treffen, als achter jullie machine volgt met bijgesloten afgelegen ontsteken. Alsdan tvloeit sbavit snelheid voor en naar naar hem moet jullie vergeten.

In de tegenwoordigheid van verkeer direct toegankelijk op de aangrenzende schrappen van de motie proberen eerder om de voortekenen van hen mogelijk manevrirovaniya te vernemen.

Bestaat tal van meewerken oorzaaken welk kan transport faciliteit rennend in vstrechnom richting noodzaken, om axiale lijn te kruisen en om op de schrap van uw motie uit te gaan erop: Slechte zicht, verwerping van van de koers van de motie voor de vermijding naezda op de voetganger of bicycler, de mislukkingen van de rijweg of sta-in-de-weg op proezzhei zijn onderdeel, de onware vereenzelviging van de snelheid en de posities van het automobiel op carriageway, de mislukkingen van rulevogo controleren, zasypanie op het wiel, alcoholverslaafde opianenie en t. D.

In de tegenwoordigheid van vstrechnykh transport direct toegankelijk proberen om precies met betrekking tot de schrap van de motie bevoorradende maximaal mogelijke lateraale interval tot toe ander transport direct toegankelijk zich te verroeren. Uurwerk dorozhnoi toestand en bestuurders, gedrag welk oorzaken om te vermoeden die hun transport faciliteit kan axiale lijn kruisen of om hieraan ander (bijvoorbeeld, tegenwoordigheid op de rijweg met de bedeesdheid van of op zijn gemak rennende automobielen) te noodzaken. Zal snel sreagirovat op de impulsen vetra zijn gereed, de asperities van de rijweg en vstrechnye transport direct toegankelijke overtocht axiale lijn, vooral op de beklimmingen en ommezwaaien, waar vstrechnyi bestuurder kan proberen om onveilig obgon te plegen.

In de plaatsen, waar is mogelijke borrel met de voetgangers, bicyclers of beest, bouwen snelheid af, staafje naar de nader linksaf zijdelings van de schrap van de motie en als van node zal zijn gereed voor de gezwind ttrekken. Uurwerk dorozhnymi symbolen waarschuwing omstreeks de verschijning van mogelijke toevalligheid.

Volgende pagina =>