De vereisten van het ongeval voorkoming in de ontginning van inzittende auto

In het rijden van inzittende auto, net zo van elk transport faciliteit, belangrijkste aandacht moet worden wisselborgtocht van de zekerheid van mensen geconcentreerd op. Overeenkomstig het artikel 'van Het steunpunt van burgerlijke wetgeving" mechanisch transport faciliteit is de bron van verhevene toevalligheid, en de belonen van opliep door hem materiele schade wordt erop eigenaar gelegen. Bestuurder is in de rekening van de inachtneming van de regels van het ongeval voorkoming alle verblijvend in het automobiel personen en worden behoefte van hen neukosnitelnogo de uitvoeringen van deze regels verplicht.

Bestuurder zijn erkentelijk opleten, om in het automobiel zetelde helemaal komplektnaya medisch aptechka.

Behalve deze bestuurder in de ontginning van inzittende auto moet observeren van knarste regel met betrekking tot de lijfwacht van de arbeid naar en ongeval voorkoming.

De lijfwacht van hard werken en ongeval voorkoming - dit programma van en overeenkomstige toelatingen van de werken bevoorradende de instandhouding van de gezondheid trudyashchikhsya op de vervaardiging.

Verantwoordelijkheid voor de lijfwacht van de arbeid en ongeval voorkoming, alsmede voor ordenend van de afmetingen met betrekking tot reductie en voorkoming fabricerend travmatizma, van professionele ziektes op de heel met betrekking tot onderneming wordt op de bovenst uitvoerend van de onderneming, en met betrekking tot losse stadsdelen - op hun hoofden gelegen.

Algemene controle overheen ordenend van de afmetingen richtte zich op de lijfwacht van de arbeid en de inachtneming van het ongeval voorkoming, wordt op de bases gelegen.

Voor de voorkoming fabricerend travmatizma per de onderneming worden ontwikkeld en worden tot toe informatie aan het werk overeenkomstige regels van het ongeval voorkoming en brandveiligheid gedragen.

De onderneming leiderschap worden verschaffen de tijdig verplicht en kwalitatief ordenend van de voorlichting en om aan het werk naar verantwoorde toelatingen en de methodes van het werk te trainen.

In ordenend van inleidende voorlichting moet worden verduideleken:

  • De wetgeving grondbeginselen met betrekking tot ongeval voorkoming en fabricerend sanitarii;

  • Regels inner arbeid rasporyadka op de onderneming, de regels van gedrag op de territoria, in fabricerende en alledaagse huisvestingen, alsmede de betekenis van aandachtige inscripties, van de aanplakbiljeten en signalizatsii;

  • Vereisten naar aan het werk met betrekking tot inachtneming van persoonlijke gigieny en regel fabricerend sanitarii op de onderneming;

  • De orde van de laatste compositie van het slachtoffer verbond zich aan vervaardiging; De vereisten zijn van de brandveiligheid.

Huisvestingen voor de cab-rang van de automobielen, alsmede de zones van hun instandhouding en instandhouding moeten worden in de zuiverheid gevormd en om goede luchtverversing te hebben. Automobielen voortvloeit om zo op te richten, om benaderingen ernaar waren vrijje, whereat blauwdruk rasstanovki van de automobielen moet als noodzakelijk de mogelijkheid bevoorraden van hen gezwind evakuatsii: Alles proezdy en rijstrooken moeten vrij zijn, en motie wordt met betrekking tot bepaalde blauwdruk zettende vstrechnoe motie en naezd op mensen geordend.

Op karbiuratornykh motoren in beheersende gassen wordt kolendamp, en op dizelnykh - akrolein (achromatic vluchtig vocht) gevormd. Daarvandaan motie van de automobielen en het werk van de motoren in de huisvestingen van de stalling moet minimaal zijn, omdat beheersende gassen zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen in bepaalde concentratie, oorzaak otravlenie.

In de motie van het automobiel in geval van verschijning in de zaal van de lucht van beheersende gassen noodzakelijk onmiddellijk om uit te scheiden met en om de aanleiding van hun verschijning vast te stellen. Aanleiding kan neplotnost in de beschutting peredka van en podsos gassen van podkapotnogo kamer, zijn alsmede de mogelijkheid van hen podsosa door de verstevigingen bagazhnika of achterdeur.

In het werk met operationeele materielen - door de benzine (vooral etilirovannym), door het antivries, verbinding die in waterige oplossing in ionen voor akkumulyatornoi batterij en andere noodzakelijk om voorzorgsmaatregels, en te verrichten indien popadaniya hen op dermal deken onmiddellijk door promyt water.

De indien onwillig verstellend van het automobiel onderweg noodzakelijk voorzichtig te stremmen automobiel het spontaane motie verdreven, en in het werk in het lagere deel van automobiel noodzakelijk om strakhovochnuiu podstavku op te richten of in uiterst geval om voor het het beneden het lichaam van het automobiel reserve onderdeel wiel uit te drukken.

Indien verschijning van het vuur noodzakelijk onmiddellijk om mensen van de zaal te evacueren, om motor af te zetten en om obestochit elektroprovodku te proberen. Vspykhnuvshii vuur noodzakelijk om uglekislotnym of poroshkovym ognetushitelem, te blussen alsmede door het zand of koshmoi.

Voor extrennogo tusheniya vuur in ieder automobiel moet ognetushitel zijn, en binnenshuis, waar wordt automobiel (stalling) opgeslagen, ook moet in noodzakelijke boelen zand zijn en vuren-controle kranen.

Ognetushiteli brengen tijdperk chemicalie en uglekislotnye door. Chemisch ognetushitel presenteert boot welk zaryazhaetsya door penoobrazuiushchim compositie van alkali en zuren. Naar binnen boot in cancellated cilinder, worden twee glazen kolby door de capaciteit geadapteerd180...185 ml ieder. In ieder resideert sernaya zuur, in andere - de waterige oplossing van sernokislogo ijzer, het overblijfsel van de kamer wordt verdunning alkalis - mengeling bikarbonata natriya met sodovym zetsel (door de menigte ingevuld600...650 g) in waterhoudend (omstreeks 8 l).

Genomen in de rekening voortvloeit te om ognetushitelem te vergasten. Voor adduction ognetushitelya in de uitwerking noodzakelijk te slaan udarnikom omstreeks ferme onderwerp welk breekt glas kolby. In de vloeiende verwardheid zal de stormachtige aanzetting van de schuim vormen, waarbij en wordt vuur geblussen.

Uglekislotnyi ognetushitel presenteert stalene ovale ballon gesloten van boven ventilem. Door de vulling ognetushitelya dient technisch of alimentair szhizhennaya en tapte koolzuurhoudend zuur af. Op het lichaam ventilya is bolstered verhogen klokje mond - snegoobrazovatel, door welk koolzuurhoudend zuur wordt voor korte tijd in de vorm van de flakes van het koolstof dioxide sneeuw verkwist. Koolzuurhoudend zuur in de uitgang van de ballon door het klokje mond, groot gekoeld, draait zich in tumanoobraznoe toestand. Koolstof dioxide sneeuw brandende onderwerp koelt, en dan, prevrativshis in het gas, verlaagt de zuurstof concentratie in de zone van het vuur en daardoor ceases gorenie.