Het steunpunt van de technologie van de controle door het automobiel (onderdeel 2)

Rulevoe wiel moet zonder de moeilijkheid, hoe springend nauwelijks omgebogen in de elleboogen door het hands van helm en dicht prizhimaya schouders naar spinke zitplaatsen bijhouden. Vrijelijk bespannen op de hand helm zal tamelijk gauw manevr plegen die inlaat tijdperk om ongeval te ontwijken. Op de vijg. 8 voor vergelijking worden de meeste karkateristieke voorbeelden correct (gepresenteerd en) en verkeerd (b - door hem) de posities respectievelijk geeft rulevom wiel door. Als otorvat een hand voor het insluitsel van de overdracht of andere orgelen van de controle, andere hand peremestitsya een gebeten omhoog en zal zijn gereed in de noodzakelijkheid om manevr te plegen.

Pрachльнoe (a) h нeпрachльнoe (b-e) пoлofeнhe руk codhteля нa рулecom koлece

Vijg. 8. Correct (en) en verkeerd (b hem) de positie van het hands van bestuurder op rulevom wiel

Rulevye de aanwijzing van inzittende auto's tamelijk gemakkelijke, daarvandaan geen noodzakelijkheid groot om rulevoe wiel - wegens het dit algemeen snel ustaet hand te gespen. Niettemin door de hand bestuurder moet altijd "terugkoppeling" met de wielen van het automobiel aanvoelen, vooral in de motie met betrekking tot slechte rijwegen, omdat door onverwacht naezd wiel op de sta-in-de-weg kan "vybit" rulevoe wiel van het hands van bestuurder en automobiel op wat dat tijdperk zal controle verliezen.

Voor de wijziging van de motie, van het automobiel rulevoe wiel moet door een hand werkje, en andere handhavend door de moties zich draaien.

Wanneer noodzakelijke gezwind om rulevoe wiel zich te draaien, wordt aangeraad aan de methode benutten van perekrestnogo perekhvata rulevogo wiel met skreshchivaniem hands. Zodanig gezwind methode ruleniya behoeftes van de bestuurder van voorzichtig praktisch verwerkend, om het in kritische toestand niet 'controle' veroorz door het automobiel.

Voor verwerkend van de toelatingen gezwind ruleniya het is mogelijk in de afwezigheid van speciale treinende simulatoren gebruik als training simulator automobiel met vyveshennoi voorste podveskoi. Whereat, als rulevoe wiel conventioneel om naar op dezelfde manier wacht tsiferblatu aan te breken, dan in de aanvankelijke positie respectievelijk doorgeven helm zetelen op de hoogte, naar overeenkomstige 10 en 2 klok (cm. Vijg. 8, en). Voor verwerkend snel ruleniya met snel perekhvatom (skreshchivaniem) respectievelijk geeft ommezwaai rechtsom (vijg aan. 9, en) van aanvankelijke positie de ommezwaai voeren van rulevogo wiel door beide handen tot toe poz uit. 2, door en toen rechterarm perekhvat in poz waarmaken. 3 doorlopende aswenteling door hand liet.

Ckoрoctнoe рулeнhe co ckрeщhcaнhem руk

Vijg. 9. Snel rulenie met skreshchivaniem hands

Verderop van poz. Door 4 liet hand maken perekhvat tot toe aanvankelijke. Liggend helm is door de rechterarm. Deze cyclus wordt herhaald en voor de nader ommezwaai rechtsom. Met betrekking tot lijkend op bekokstoven ommezwaai leftward (vijg wordt beheerst. 9, b). In het eerst geval deze oefening is aanraadde aan maken langzame behartigende de regelmatigheid van de aswenteling van rulevogo wiel waar, en dan kan worden snelheid tot toe maximale vergroot. Karkateristieke dwalingen in verwerkend van deze toelating volgend: Zadevanie hands voor andere en de vermindering van de hoek van de ommezwaai van rulevogo wiel in perekhvate (die vergroot het aantal van cycli), en de zo tijdelijke aderlating van het contact van het hands met rulevym wiel en - als wezen wegens - de aderlating van de controle.

Voor het best usvoeniya ruleniya inzittende auto is nuttig ook de toelating te beheersen van de ommezwaai van rulevogo wiel door een hand perekhvatom door kweken kant kisti op. En hoewel in everydaily uitoefening deze toelating praktisch benutten niet, het kan zal erbuit in kritische toestand hozen, wanneer een van aangeeft elk moment L zal op rulevom wiel zich ontpoppen.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>