Het steunpunt van de technologie van de controle door het automobiel (onderdeel 3)

Voor verwerkend van de ommezwaai rechtsom (vijg. 10, en) noodzakelijk juist! Door de hand van de voorletter poz. 1 om rulevoe wiel tot toe poz zich te draaien. 2, en dan razzhimaya de vingers van de hand en doorlopende aswenteling, voeren perikhvat door het achterdeel kisti (poz uit. 3). Doorlopende aswenteling door het achterdeel kisti (poz. 4), voeren perekhvat in poz uit. Ik Deze toelating voor de rechterarm magister in de aswenteling van rulevogo wiel in de linkerzijde (vijg. 10, b). Gelijkaardige toelatingen volgend om te beheersen en voor hand lieten. Karkateristieke dwalingen dit ruleniya de unevenness van de aswenteling en de aderlating van het contact kisti met de hoepel van rulevogo verrijden in perekhvate.

Ckoрoctнoe рулeнhe odнoй руkoй

Vijg. 10. Snel rulenie door een hand

De correcte positie van bestuurder op de werkplek moet hebbelijkheid worden, dovedennoi tot toe automatisme en bevoorradende aanwijzing door de hefboomen van de controle niet hen beschouwen, t. Door hem. Niet uitzicht het scheiden van de rijweg.

De uitoefening van het rijden van inzittende auto's vele huiselijke en vreemde modellen merkt dat bestuurder is blij levend vlees wordt naar de diverse varianten van de schikking erop van de orgelen van de controle en de combinaties van apparata geadapteerd. Noodzakelijk whereat om belangrijkste vereiste te volbrengen: Totdat om motie te beginnen, aandachtig om benaming te studeren en de schikking van alle orgelen van de controle, zijn betoog erin dosyagaemosti, en in de noodzakelijkheid en de effectiviteit van de handeling.

Voor de uitvoering van de motie de van node door de ommezwaai van spelbepalend zazhiganiya in overeenkomstige positie om motor lancerend te volbrengen. Effectiviteit en de keuze van de toelatingen van lancerend van de motor zijn aangewezen op twee belangrijkste meewerken oorzaaken: De temperaturen van omringende lucht en de technische toestand van motor en systemen zazhiganiya. De motoren van inzittende auto's zonder de moeilijkheid worden in de temperatuur van omringende lucht tot toe-25-30 °C gelanceerd. Expluatiruya een en gelijk automobiel, bestuurder is blij levend vlees wordt naar de eigenaardigheden van lancerende ervan motor geadapteerd.

In lancerend van koude motor na lange cab-rang wordt aangeraad compleet de hengsel te trekken van controleren antenne zaslonkoi, om startinrichting te omvatten en om motor uit te schrijven. Als deze wil falen na meerdere pogingen, dan kan worden pedaal axeleratora, geprest om een gebeten priotkryt drosselnuiu zaslonku. Maar whereat op geen rekening het wordt onmogelijks herhaald te drukpers peddelen axeleratora podkachivaiushchimi door de moties, omdat in dit geval zal voorkomen pereliv mengeling tanken in de cilinders van de motor en start zal onmogelijk, poosje de brandstof uitspatting niet isparitsya van de cilinders.

Voor lancerende verhite of hartelijke motor, alsmede in verhite weersgesteldheid te hozen handelen antenne zaslonki wordt of slechts deels voor de wisselborgtocht van de paardenstal werk van de motor in de aanloopperiode niet genodigd hebben.

Te beginnen motie wordt na progreva motor tot toe aangeraad40...50 °C en het stabiele werk van de motor, t. Door hem. Zonder de flauwtes met betrekking tot het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo schacht. De paardenstal werk van de motor in het aanvankelijke moment van de motie op van niet helemaal progretom motor wordt antenne zaslonkoi gehandeld.

Troganie automobiel van de plaats moet worden sluik, zonder de rukken uitgevoerd. Voor troganiya van de plaats op het quitte dorre stadsdeel van de rijweg van node helemaal vyzhat pedaal stsepleniya en om eerst overdracht te omvatten. Na het insluitsel van de overhandiging beide handen moeten op helm zetelen. Uitstrijk troganie van de plaats hangt voornamelijk van onderlinge beinvloeding juist af en liet voeten controle pedaal onderwerpend van de brandstof en door het insluitsel stsepleniya. Voor verwerkend van de toelating troganiya van de plaats noodzakelijk te beheersen vlak om pedaal stsepleniya te ontzetten en met betrekking tot de ophef wijziging vertrouwende de wijziging van de verlopen van kolenchatogo de schacht van de motor te zijn in staat om het moment van de verbinding vedomogo en leidinggevende platen stsepleniya op de etappe van hen probuxovki vast te stellen: In dit moment automobiel kostend op de plaats, hoe atoomspanning bewoont, gereed om machten, afschrikmiddel het te ondervangen.

Vervolgens op het moment van probuxovki platen stsepleniya moeten gering de verlopen vergroten van kolenchatogo de schacht van de motor en ook uitstrijken te gaan verder om pedaal stsepleniya zonder accuraat het insluitsel te ontzetten! Als automobiel trogaetsya van de plaats door het aandachtsstreepje, dat middelen dat pedaal stsepleniya werd undu, t ontzetten. Door hem. Het is ook gezwind, vooral op het moment van de verbinding van de platen stsepleniya.

Na de voorletter troganiya automobiel voortvloeit ook vlak compleet om pedaal stsepleniya met de gelijktijdig toenemend van de verlopen van kolenchatogo de schacht van de motor te ontzetten en om van razgon automobiel te beginnen. Enkel jonge bestuurders veronderstelen dwaling en maken omgekeerd: Aanvankelijk otpuskaiut pedaal stsepleniya zeer vertragen, en dan in eerst moment troganiya van het automobiel raken kwijt geduld en gezwind otpuskaiut pedaal. Als gevolg automobiel trogaetsya van de plaats door het aandachtsstreepje en whereat kan voorkomen de motor halthouden.          

Trogat automobiel van adapteren aandachtsstreepje het is onmogelijk, omdat whereat details stsepleniya, de dozen van de overbrengingen en belangrijkste overdracht zullen verhevene rekeningen ervaren, accelerative hen iznos en dragend panne heeft.

In troganii van de plaats van het automobiel kostend op de kweken en verhoedde stoyanochnym door de rem, van node op het moment van probuxovki platen stsepleniya om hogere verlopen kolenchatogo van de schacht van de motor uit te lenen en op gelijke tijdperk om automobiel met stoyanochnogo remmen af te doen. In troganii automobiel op aalglade rijweg wordt niet verondersteld ook om de verlopen van kolenchatogo de schacht van de motor te vergroten omdat dit leidt slechts naar probuxovke leidinggevende wielen van het automobiel.

In troganii automobiel van de plaats van node volgens de vereisten van De regels van het verkeer zijn betoog in de complete zekerheid van de beginneling van de motie, voor wat door alle middelen aan te treffen in de spiegel van kweken type op en door de schouder, in de noodzakelijkheid om overeenkomstige adresboek van de ommezwaai te omvatten en otekhat af de halthouden plaats met betrekking tot uitstrijken kogelbaan uitgeschakeld dan de ommezwaai adresboek is.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>