Het steunpunt van de technologie van de controle door het automobiel (onderdeel 4)

In schakelend van de overbrengingen noodzakelijk correct om correlatie tussen de snelheid van de motie en door inbegrepen overdracht vast te stellen. Voor razgona automobiel wordt stap voor stap om overbrengingen in de verrichting van het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo de schacht van de motor 0 aangeraad, te schakelen7... 0.8 van de verlopen in maximale mogendheid. Te schakelen overbrengingen moet vlot en zonder beduidende streven, incluis overdracht compleet.

Voor schakelend van de overbrengingen noodzakelijk om de pedaal van de controle drosselnoi zaslonkoi te ontzetten, vyzhat de pedaal van de aandrijving stsepleniya, om noodzakelijke overdracht in te sluiten, vlot otpuskaya pedaal stsepleniya, om tot haast zettend op de pedaal drosselnoi zaslonki uit te breiden. Whereat noodzakelijk, om automobiel verhuisde vlak, zonder de rukken.

Als gelaten de voorwaardes van de rijweg en verkeersveiligheden, automobiel voortvloeit om op superieure overdracht zich te gedragen. Niettemin als bestuurder gevoelt geringste onzekerheid in de motie van het automobiel of als het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo de schacht van de motor verreweg trok (terug die kan worden met betrekking tot takhometru vastgesteld, zodat de werken slaan van de motor en de trillingen van alle automobiel), noodzakelijk om op minderwaardige overdracht door te berekenen.

Poлe зрeнhя codhteля прh dchfeнhh

Vijg. 11. Het veld van de bestuurder van de zicht in de motie

Van het begin moties noodzakelijk om automobiel met betrekking tot direct, niet uitgaande accuraate afwijkingen van gekozene richting zich te gedragen. Aangeschoten van uitwendig dwingt automobiel kan meerdere spontaane dodge terzijde. Om aline het weg, tamelijk zonder de moeilijkheid om rulevoe wiel zich te draaien. Behulpzaam om de weg van het automobiel op zasnezhennoi rijweg te traceren: Anfractuous voetspoor op quitte rijweg staat bewijsmateriaal omstreeks neopytnosti bestuurder door. Dit beduidt die naar hem voortvloeit om controle door de motie van het automobiel te beheersen zodat richten zich met diverse snelheid.

In de motie op de rijweg automobiel kan verblijven, en whereat bestuurder wijst de snelheid ervan motie toe, of om in de toeloop van andere automobielen zich te verroeren. Maar voortvloeit om zich te herinneren die met toenemend van de snelheid tijdperk op de receptie van noodzakelijke informatie over dorozhnoi toestand - ommezwaaien, afstammingen, symbolen, ander transport direct toegankelijk, alsmede tijdperk op de eiser manevrov progressief wordt beknot.

Dit noodzaakt bestuurder ustremlyat uitzicht alle nader voorwaarts, daardoor wat veld van de zicht verreweg zakt, eli in kostend automobiel het stileert 120° die in de snelheid 100 km/ch suzhaetsya tot toe 22° (vijg. 11). Zodoende, in de snelheid 100 km/ch en hoger boven naar voren komt zogenaamde tunnelnyi bestuurder, afgaat slechts 22/100 dat kamer welk omhelst door het uitzicht staan op de plaats. Het is begrijpelijk die in bepaalde stechenii omstandigheden dit kan de verschijning van niet avertible kritische toestanden bijdragen. In deze verbinding noodzakelijk om in de rekening andere omstandigheid te nemen.

Hoe izvestnei snelheid de keuze roert van de afstand, t. Door hem. Afstand tot toe voorafgaand aan gaand automobiel (loder). En hier bestuurders, helaas, dikwijls worden in de rekening slechts ostanovochnyi weg genomen, maar van niet zicht, poosje ontoereikende afstand niet enkel maakt toevalligheid naezda (als bestuurder voorafgaand aan at een gloren zal het automobiel) stoppen maar ook beperking oplegt aan zicht (vijg. 12, en, b). In eerst geval in kleine afstand vstrechnaya machine voor de bestuurder van inzittende auto tot toe laatst moment verblijf onzichtbaar. Het is tevens, en associeerde transport direct toegankelijk zetelen ook buiten het veld van de zicht. Kosten om afstand (vijg te vergroten. 12, b), schilderstuk maar meteen wijzigingen: Dan ze meere dat nader voorafgaand aan ons bestuurder ziet. Natuurlijk, en hier moet afmeting zijn. Ook ruimere afstand ontwikkelt in de toeloop diepte welk maar meteen doel om ongeduldige bestuurders te vullen. Als gevolg hen gevaarlijke manevrov is onnodige ruimere kan afstand in gevaarlijke zone zich draaien.

Ogрaнhheнhe obзoрнocth прh dchfeнhh зa лhdeрom

Vijg. 12. Beperking obzornosti in de motie achter loder

In de motie achter de geleider de keuze van de afstand, net als snelheid brandkast in deze toestand, is de ingewikkelde werkwijze van het gedrag van bestuurder en ervan professionele ervaring spreekt. Verantwoorde afstand is niet waarde tijdperk en eens voor alle gegevene elk gekozene snelheid, maar is aangewezen op de toestand van dorozhnogo strijkend, respectievelijk klimatisch conditioneert, de voltage van de toeloop van rennende automobielen en zelfs van gedrag baanbrekend en navolging daarvoor bestuurder. In verschillende tormoznykh de mogelijkheden van de automobielen wezen aangewezen op hun type (legkovye, lading, avtopoezda t. D.) Op dorre rijweg deze afstand (m) moet stileren niet minder halveert van de betekenis van de snelheid (km/h) in de motie op de erbuit-van de -stad rijwegen en10... 15 m in de omstandigheden van de stad.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>