Het steunpunt van de technologie van de controle door het automobiel (onderdeel 5)

Tormoznye de mogelijkheden van inzittende auto's geschatten door de intensiteit van vertragend omlaag, zetelen op een hoogte en hoger boven vergeleken met andere types van automobielen. Als tormoznye de mogelijkheden van loder hoger boven, afstand moeten worden in 1,5 - 2 tijdperk vergroot. Ook voortvloeit om in de wijziging van de bekleding van de carriageway van de rijweg te gedragen:

  • In de motie met betrekking tot dorre vuiligheid straat deze afstand noodzakelijk om in 1, uit te breiden2... 1,3 kloken;
  • Zodat nat asfalteren betonnen - in 1,4...1,6;
  • Met betrekking tot nat gruntovoi - in 1,8...2;
  • Met betrekking tot zasnezhennoi - in 2,5...3;
  • Met betrekking tot obledeneloi - in4...5 timt.

Praktisch voor de wisselborgtocht van de zekerheid noodzakelijk om te worden geleid door zodanig regel: In vochtige rijweg afstand vergroot in 2 tijdperk, en in obledeneloi - in 4 tijdperk.

In de benadering van de toeloop van de automobielen naar de overtocht kruising of peshekhodnomu overgangs afstand moet worden met de vergoeding vergroot want slepen waarschijnlijkheid voorafgaand aan gaand automobiel.

Zal niet minder belangrijk corrigeren te kiezen lateraale interval tussen roeien door gaande automobielen. Het moet afhankelijk van snelheid en andere voorwaardes van de motie 0, stileren8... 2,5 m en, natuurlijk, dan meere snelheid, van de thema's meer moet interval zijn.

In de werkwijze van de motie op het automobiel bestuurder alsmaar voert manevrirovanie - perestroenie in de toerbeurten van de motie, ommezwaaien, razvoroty en t uit. D.

Perestroeniem heet de wijziging van de schrappen van de motie van het automobiel, noodzakelijk voor de ommezwaai, respectievelijk halthoudt, moties met betrekking tot vrijje toerbeurt en t. P. De afmetingen van de zekerheid, ongeacht van de aanleidingen perestroeniya en de aantallen van schrappen, gemeenschappelijk en houden in de verplicht onderwerpend van aandachtig signaal voor vyezdom van bezet toerbeurt en het verlof van verkeer direct toegankelijk rennend in directe richting (in gelijktijdig wederzijds perestroenii in naburige toerbeurten voordeel op het automobiel verblijvend aan de rechterzijde) in.

Voor de wisselborgtocht van verantwoorde motie wordt de plotselinge wijziging van de toestand van verkeer faciliteit in de toerbeurt of manevrirovanie zonder het tijdige insluitsel van het aandachtige signaal van de adresboek van de ommezwaai niet verondersteld.

Voortvloeit om voor de regel zodanig orde perestroeniya te nemen: Het is in het eerst geval om het signaal van de ommezwaai linksaf te omvatten of naar het recht - vertrouwende de nadere richting van de motie, dan met behulp van de spiegel van kweken type op en door de ommezwaai hoofden leftward (rechtsom) te zijn zeker die dat toerbeurt, waar van node worden geherstructureerd, vrij, en slechts vervolgens vlot worden in noodzakelijke toerbeurt geherstructureerd. Voortvloeit om te bedienen die proximately op het kant van het automobiel misschien zone, niet doorkeek in de spiegel van kweken type (op de vijg op. 13 - kleuren veld). De beste kogelbaan van de motie in de wijziging van de schrap - dit zeer strijken uit, maar niet ook prolate met betrekking tot lengte bocht.

Pрhmeр ogрaнhheннogo obзoрa heрeз зeрkaлo зadнego chda

Vijg. 13. Het voorbeeld van gelimiteerd bespreken door de spiegel van kweken type op

Vзahmнoe пeрectрoeнhe c ряdaх c прehmущectcom codhteля tрaнcпoрtнogo cрedctca, нaхodящegocя cпрaca

Vijg. 14. Wederzijds perestroenie in de toerbeurten met het voordeel van de bestuurder van verkeer faciliteit verblijvend aan de rechterzijde

Shift op meerdere toerbeurten moet stap voor stap van de toerbeurt naast elkaar, proekhav in iedere toerbeurt met de bijgeslotene adresboek van de ommezwaai ongeveer niet beneden 5 met - afhankelijk van toestand waarmaken.

Op timt bestuurders rennend in parallele toerbeurten, verhuizing op gelijke tijdperk signaal wederzijds perestroeniya. Is akkoord gaan te heerst bestuurder verblijvend aan de rechterzijde met betrekking tot motie (vijg. 14), in perestroenii heeft onderliggend juist (prioriteit), t. Door hem. Begint voorop de manevr. Om te verzachten wederzijdse perestroenie, bestuurder verblijvend op de gelaten, moet snelheid omhalen, toen bestuurder aan de rechterzijde zal begrijpen die het signaal manevra wordt vernomen en naar hem zal rijweg inwilligen.

In manevrirovanii het is onmogelijk accuraat om de snelheid van de motie te verlagen, omdat dit kan avariinuiu toestand ontwikkelen en om de terugslag van ander transport direct toegankelijk te veroorzaken.

In de motie in de dichte toeloop van de automobielen bestuurder moet toestand controleren achter het automobiel door kweken spiegel op.

Ongeveer ieder15...20 met, en in de motie op minder gedownloade erbuit-van de -stad trace - totaliter35...40 met, alsmede voor ieder manevrom. In dit geval bestuurder altijd zal alle instelling controleren.

Belangrijke basis manevrirovaniya zijn ommezwaaien. Hen maken slechts van de duchtig tekeer een aantal van de motie, dichtstbijzijnd naar de ommezwaai richting waar. In de tegenwoordigheid van overeenkomstig dorozhnogo symbool of lijnen razmetki kan worden ommezwaai en van meerdere uiterste toerbeurten uitgevoerd.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>