Het steunpunt van de technologie van de controle door het automobiel (onderdeel 6)

In de ommezwaai tvloeit niet rulevoe wiel om meer voor, zich te draaien dan noodzakelijk. Verstelwerk dit, bestuurders op de tijdperken moeten rulevoe wiel in het tegengestelde kant, en automobiel whereat hoe "ryskaet" mee de straat rouleren.

Op zakrugleniyakh rijwegen wordt aangeraad strikt om ryadnost te weerstaan en gaan niet op de schrap van vstrechnogo motie uit.

Voor de toegang in de ommezwaai aanbevelenswaardig om snelheid om te halen en in de noodzakelijkheid om op de overdracht door te berekenen, bij wie kan worden helemaal dit manevr volbracht. Beide handen van bestuurder zullen op helm zetelen, en het helemaal kan sosredotochitsya op de ommezwaai eiser.

Voortvloeit om dat snelheid van langsvarend van de ommezwaai wordt niet door de toegang snelheid in de ommezwaai zich te herinneren, en door hoofdzakelijke snelheid van de uitgang ervan vastgesteld. Op het moment van de toegang in de ommezwaai voorttrekken moet worden beeindigd. Volgende bestuurder zal rulevoe wiel op de hoek, noodzakelijk voor de ommezwaai zich draaien. Het is op gelijke tijdperk, als gelaten voorwaardes en de straal van de ommezwaai, voortvloeit te beginnen vlak om het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo de schacht van de motor pressende de pedaal van onderwerpend van de brandstof te vergroten. Op de uitgang van de ommezwaai automobiel moet positie, naar overeenkomstige motie met betrekking tot directe bezetten. In zodanig technologie de kogelbaan van de ommezwaai de kleine stadsdeel heeft van kleine straal op de toegang in de ommezwaai en lange sluik fout op de uitgang, met betrekking tot welk automobiel wordt verhuisd draaiend snelheid.

Een van eerste beginselen manevrirovaniya is rechtsomkeert. Het maken afhankelijk van de breedte van carriageway door directe ommezwaai of met geldend van back handeling waar. In rechtsomkeert het is onmogelijk om rulevoe het wiel van het automobiel kostend op de plaats zich te draaien. Noodzakelijk, om automobiel verhuisde tenminste met minimale snelheid; Dit verzacht manevr, verlaagt van iznos onderbeen voorste wielen en de details van rulevogo controle.

Rechtsomkeert op de verkeersknooppunt (vijg. 15) is ingewikkeld manevrom, bij wie noodzakelijk om alle vermoedelijke deelnemers van De motie te zien, en om het afzonderlijk te volbrengen, naar om niemand ontwikkelen niet van de verhinderingen.

Pрhem рaзcoрota нa пeрeceheнhh doрog

Vijg. 15. De rechtsomkeert toelating op de verkeersknooppunt

Pрhemы cыпoлнeнhя рaзcoрotoc c узkom прoeзde

Vijg. 16. De toelatingen van de eiser razvorotov in smal proezde

Voor de rechtsomkeert eiser moet: Worden in uiterste gelatene Toerbeurt (voor de rijwegen met twee en elk meere schrappen van de motie) geherstructureerd; Podezzhaya aankondiging rem rechtsomkeert, om voorwaardes van obzornosti en verantwoorde eiser manevra te waarderen; Rijweg in vstrechnom richting moet worden niet door beneden 100 m doorgekeken; Als nadert vstrechnyi de toeloop van de automobielen, van node op de gekozene plaats respectievelijk rechtsomkeert om uit te scheiden met, noodzakelijk om van het automobiel erop uit te gaan, oboiti om en te zijn zekere dat weg is vrij.

Totdat om ommezwaaien razvorotam toe te spelen, voortvloeit te beheersen om automobiel verdraaiing door back handeling met betrekking tot directe te controleren; Zonder accuraate afwijkingen terzijde.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>