Het steunpunt van de technologie van de controle door het automobiel

Beneden de technologie aanwijzing door het automobiel worden begrepen de duidelijke handelingen van bestuurder tuigerende moties in het systeem automobiel is een bestuurder is een rijweg en de optimum oplossing van de taken daartegenover in deze werkwijze.

Het blijkt die in diverse voorwaardes op bestuurders de technologie van controleren automobiel zal diverse. Echter analyse van de varianten van praktische toelatingen merkt die in de hoeveelheid zij altijd weerkaatsen, hoofdzaak, de pakket van optimale typische handelingen.

In de moderne ingewikkelde voorwaardes van intensieve motie in de steden en op de erbuit-van de -stad snelverkeerswegen toestand kan in de verhoudingen van de seconde bewegen. Bestuurder controle automobiel, moet constante controle dorozhnye voorwaardes, om de eigenaardigheden van de motie te vernemen, om in de rekening geringste wijzigingen te nemen.

Als bestuurder ontoereikend wordt naar de technologie van de controle door het automobiel getreind en ontoereikend natrenirovan, het heeft tijd niet terug te werken veranderde toestand en om noodzakelijke beslissingen voor de controle door het automobiel te accepteren. Het is doorgaans, zodanig bestuurder werkt ook tijd, snel ustaet en kun niet snel en onmiskenbaare begroting toestand. Erin schijnen handelingen inevitably! Abuis is makende voorwaardes voor dorozhnogo evenement.

Op de basis de analyse van dorozhno-vervoeren evenementen worden de belangrijkste verrijkingen van de technologie van de controle door het automobiel vastgesteld, goed eigenaarschap welk verhuurt om ongevallen te ontwijken. Als eigenaarschap door de onderscheidene toelatingen van het werk, zonder toegeefl zijnen voor en ongehaaglijke moties, ruime betekenis heeft voor elk broodwinning die voor de bestuurder van het automobiel bekwaamheid zijn vooral belangrijk, omdat het in ingewikkelde toestand wetten in doorlopend contact met andere bestuurders en voetgangers.

Pрachльнaя (a) h нeпрachльнaя (b h c) пocadka codhteля зa рулem actomobhля

Vijg. 6. Correct (en) en verkeerd (b en in) daling van de bestuurder op het wiel van het automobiel

Belangrijkste basis stellende de technologie van het rijden van het automobiel, strijkt op het wiel (vijg neer. 6), namelijk ze stelt stijl en de manier van de controle door het automobiel vast.

Het is sommige, redelijk voor iedere bestuurder daling zal zij aangewezen op betonnene eigenaardigheden het teloslozheniya en daarvandaan moet worden enkeling vastgesteld. Niettemin whereat moet worden bevoorraden mogelijkheid om de meeste handige natuurlijke positie bevoorradend de disengagement van de moties te accepteren en maximale recensie, aanhangsel van minimale psychische en lichamelijke streven voor De controle door het automobiel, en bij wie bestuurder zou niet ervaring utomleniya in gecontinuerd karen.

Eerst die moet bestuurder maken, sadyas voor de helm van nieuw voor hem automobiel, dit om de redelijke daling van regulirovkoi de positie van de zitplaats en het spinki te bevoorraden.

Redelijke daling is (vijg. 6, en) bezit paardenstal positie corpora; Door de ontheffing in het algemeen van de leden van houdend pozy voor voerend door hen van de functies verbonden aan controle; Door de standaarde positie van het hands en voeten op de orgelen van de controle in de werkwijze van de voerend van de techniek manipulirovaniya door hen van de positie de maximale nauwkeurigheid bevoorraden van automobiel controleren, zijn de meeste aanbevelenswaardige voorletter voor de voerend van de toelatingen en component "pozy paraatheid" naar de handeling in de gevaarlijke toestanden van het verkeer.

Wij willen beschouwen, hoe vliyaiut typische dwalingen in verkeerd belandend op de operability van bestuurder en controle door het automobiel.

Wanneer zitplaats wordt ook vandaan buiten voorwaarts (vijg verkondigd. 6) naar bestuurder het is noodzakelijk groot om hands van te plooien en voet welk stremt in zodanig positie tamelijk zonder de moeilijkheid om hands te verplaatsen en draagt gezwind utomlyaemosti aan. Vooral dit manifesteert in lange reizen omdat in dit geval perenapryazheny spieren gedoornde en nekken. In de schikking van de zitplaats ook is verre van de orgelen van de controle (vijg. 6, in) bestuurder moet podtyagivatsya voorwaarts behoudend drijvend voor rulevoe wiel. Whereat het spina heeft geen houder en spieren zijn alle langs napryazheny. Belangrijkste rekening drop op het familielid zwakke spieren van het hands. In zodanig positie verergeren nauwkeurigheid en de snelheid van handelingen controleren, alsmede obzornost.

De bestuurder van inzittende auto zal ons op het wiel zonder de moeilijkheid en dooie akkertje lichamelijk voelen, als ervan overhandigen situeerden op een gemiddelde positie op de hoepel van rulevogo wiel, nauwelijks worden in de elleboogen geplooid, en voet in de zone bedra houder heeft op de zitplaats. Whereat middelmaat delen van halte juist en lieten voeten vrijelijk verwerven tot toe pedaalen totaliter varieren van de shiften laatst.

De aanvankelijke positie van de voeten van bestuurder zodanig: Rechtervoet onwaarheden op de pedaal van de controle drosselnymi zaslonkami met de permanente paraatheid van de gezwind overdracht zijn in de noodzakelijkheid op de pedaal van de rem liet voet bevindt zich op de verdieping linksaf van de pedaal stsepleniya en in schakelend stsepleniya zonder de moeilijkheid de complete shift bevoorraadt van de pedaal zonder de afsluiting van gedoornde bestuurder van spinki zitplaats.

Nooit voortvloeit tijdens de motie constant om voet op de pedaal stsepleniya te houden, omdat ze het wil automatical drukpers pedaal en om van probuxovku platen stsepleniya te veroorzaken, daardoor wat friktsionnye nakladki platen en vyzhimnoi podshipnik stsepleniya kunnen abortief falen.

Voeten op de pedaalen van de controle moeten door middellang stopy instellen, als merkten op de vijg. 7, en, - dit de meeste handige positie veroorzaakt niet afgebeulde, jaagt soskakivanie voeten weg, stijft de verzachten van zijn shift van een pedaal op andere.

Pрachльнoe (a) h нeпрachльнoe (b h c) пoлofeнhe ctoпы нogh codhteля нa пedaлh

Vijg. 7. Correct (en) en verkeerd (b en in) de positie van stopy de voet van bestuurder op de pedaalen

Totdat om motie te beginnen, bestuurder in correcte daling zijn erkentelijk checken dosyagaemost naar alle orgelen aanwijzing zonder de afsluiting gedoornd van spinki zitplaats, alsmede de voldoende zicht van alle apparata. In de verificatie van het gerief van de daling remni zekerheid moet door alle middelen pristegnuty zijn.

Zitplaats beneden handige gereglementeerd en correcte daling, noodzakelijk om en te checken, als inriep, de spiegels te reglementeren van kweken type zodoende op, om zonder de wijziging van de positie van het lichaam op elk moment het is mogelijk was om maximaal verdachte zone achter het automobiel door de spiegel naar binnen zaal, door te zien alsmede - in de tegenwoordigheid van de lateraale spiegels van de zone mee het kant-lijn van het automobiel hoek-wijs 30-35°.

Volgende pagina =>