De kwesties van de theorie van de motie van inzittende auto (onderdeel 2)

Op de rijwegen met de firma bekleding coefficient stsepleniya afhangt voornamelijk af de schuiven wrijving tussen shinoi en strijkend. In smachivanii firma bekleding coefficient stsepleniya accuraat achterwege laat wegens de film onderrichting van de delen van de voedingsbodem en bewatert dalende wrijving tussen shinoi en geacht. Ruime invloed op coefficient stsepleniya akkoord schilderstuk proektora onderbeen en graad het iznosa. Als tegen buxovaniiu in razgone automobiel, ontoereikend stseplenii onderbeen met geacht, in voorttrekken schijnt glijden vanwege de verstopping van wiel stremde, t. Door hem. "Iuz". Compleet buxovanie alsmede "iuz" zijn de bovenmatige gevallen van de motie van de wielen, om welk aanstootgevend uit te gaan van. In de normale ontginning van het automobiel, doorgaans, wordt gedeeltelijk probuxovyvanie of gedeeltelijk proskalzyvanie gezien.

Deze maximale beklimmingen vaststelen baseerden zich wat alle reserv van de mogendheid welk automobiel situeert, wordt ondervangend van de tegenstand naar de motie besteed aan. Vandaar, wanneer op de rijweg treffen beklimmingen welk automobiel kan op deze overdracht ondervangen, kunn kan worden motie zonder de snelheid reductie gecontinuerd. Zodra krutizna opbrengen zal overtreffen beperking indiceerde, de snelheid van het automobiel accuraat zakt. Daarvandaan noodzakelijke door te berekenen gezwind om op verkorte overdracht. Als van krutizna eigenlijk ondervangde ter sprake brengen kleiner ukazannoi hoger boven, dan verbleef reserv van de mogendheid van de motor kan worden razgon automobiel besteed aan.

Automobiel tijdens de motie het deel van mogendheid ontwikkeld door de motor, zatrachivaet op ondervangend van de machten van de tegenstand van de lucht Rv. Whereat door de lobovoi vlak automobiel de schroef dient aan de lucht aan, en het lateraale vlakken maken de wrijving macht met de strata van de lucht. De lucht onderlinge beinvloeding met het automobiel erin motie wordt geschatten door de waarde van aerodynamische tegenstand Skh welk voor moderne inzittende auto's stileert 0,28...0, 40. De uitgaven van de mogendheid op de tegenstand van de lucht, zwak in de kleine snelheid van de motie, accuraat groeien zijn uitbouwing mee.

Tellend voorafgaand, kan worden besloten die voor de wisselborgtocht van de normale aalwaardige motie van het automobiel noodzakelijk, om fungeerde volgende ongelijkheid:

Portugal > Rd EN Rv+ri, waar Rt - de macht van traction op leidinggevende wielen, Rd - de macht van de tegenstand kacheniiu, Rv - de macht van de tegenstand van de lucht, Ri - de macht van de traagheid van postupatelno rennende menigte van G automobiel.

Dinamichnost moderne inzittende auto's verhuurt om maximale snelheid te bereiken140...180 km/ch en intensiteit razgona tot toe snelheid 100 km/ch voor12...18 met.

Dinamichnost automobiel eigenschappen ook en het tormoznymi eigenschappen. In de motie met dat snelheid bestuurder moet exact weten, wat weg wil wordt genodigd hebben naar hem voor de crisis halthouden van het automobiel. Op het dorre horizontale stadsdeel van de rijweg met de firma strijkend op de moderne inzittende auto's van de gering stand maximaal vertragend omlaag moet niet minder 5,8 m/s2 zijn. Dit beduidt die tormoznoi weg in aanvankelijke snelheid 80 km/ch zal omstreeks 40 m stileren. Zodoende verbouwt in 1,5...2 tijdperk op natte en aalglade rijweg, en vooral in gololeditsu.

Brandstof ekonomichnost stelt van het technische en economische karakteristiek van het automobiel vast.

Het is rekening houdende dat waarde van de brandstof stileert10...15% alle uitgaven op de ontginning van het automobiel, noodzakelijk om brandstof met maximale effectiviteit, niet uitgaande ongerechtvaardigde aderlatingen te benutten. De indicator van de brandstof ekonomichnosti automobiel beheerst zich benzinevere per mijl in de liters op 100 km wegen. Controle vertering in het tenue het gevestigde regime van de motie stelen in permanente snelheden 90 en 120 km/ch vast. Niettemin in de ontginning overheersen de regelbare regimes van de motie met razgonami en de vertragende heuvelruggen van diverse intensiteit. Daarvandaan controlerende benzinevere per mijl vaststelen en in regelbaar regime benuttend met het dit draaien op uitzicht speciale keet met begovymi rollen imiterende dorozhnoe tegenstand uit. Motie op de keet wordt met betrekking tot zogenaamde provisory stedelijke cyclus uitgevoerd, de regimes welk worden van op de basis de statistisch vergaste Real voorwaardes van de ontginning met benuttend van minderwaardige overbrengingen gecomponeerd, van de regimes razgona en ttrekken.

In de ontginning van de automobielen voor de boekhouding van benzinevere per mijl gebruik controle operationeele benzinevere per mijl (normativ) welk onderscheidt van in het verleden beschouwde wat neemt in de eigenaardigheden verantwoorden van de ontginning van het automobiel in het beton dorozhnykh en klimatisch conditioneert.

Volgend eigendom stellend het automobiel technisch karakteristiek op de rijweg, is stabiliteit. Ze wordt vastgesteld door de ingestellen van de eigenschappen bevoorradend het automobiel motie zonder de zijdelings glijden, van oprokidyvaniya en willekeurige vooringenomenheid van gegevene richting. Voor inzittende auto's elk meere vermoedelijke en elk meere gevaarlijke aderlating van transversal stabiliteit welk verrijst beneden de handeling van centrifugale macht - transversal componerende de zwaartekrachten van het automobiel, machten zijdelings vetra, en dwingt verschijning daardoor de lateraale stakingen van de wielen omstreeks de rijweg asperity. De indicatoren van de transversal stabiliteit van het automobiel zijn de maximaal mogelijke snelheden van de motie met betrekking tot cirkel en de maximaal geoorloofde transversal vooringenomenheid van de rijweg (kosogor) zetten oprokidyvanie uit. Beide indicator kan worden vastgesteld van de voorwaardes van de transversal glijden van de wielen (zanos) van en oprokidyvaniya automobiel. Lateraale strev meestal schijnt beneden de handeling zijdelings inertsionnoi (centrifugaal) machten (treffen Vijg. 1), waarde waartegen meteen evenredige menigte en het plein van de snelheid van het automobiel naar en de back evenredige straal van de ommezwaai, t. Door hem. Dan meere snelheid van het automobiel en dan rezche bestuurder draait zich rulevoe wiel dat meere waarschijnlijkheid van de aderlating van de stabiliteit automobiel wegens de hoofdzaak uitbouwing van lateraale inertsionnoi macht.

De meeste gevaarlijke variant van de janboel van de stabiliteit - van de zijdelings oprokidyvanie automobiel. Meestal dit verrijst in de hekje uitbouwing van lateraale inertsionnoi macht wegens de tegenstand van bokoviny wiel omstreeks de sta-in-de-weg in de ommezwaai of transversal glijden, alsmede in de motie met betrekking tot kosogoru.

Voor de vereenzelviging van de voorwaardes zijdelings oprokidyvaniya beschouwen! Het bijzondere geval van de motie van het automobiel op kosogore. In dit geval automobiel resideert beneden de handeling twee samenstellende zwaartekrachten G (vijg. 2). Zijdelings samenstellende G veroorzaakt lateraale vooringenomenheid en in de bepaalde voorwaardes van oprokidyvanie automobiel.

<= Vorige pagina - Volgende pagina =>