De kwesties van de theorie van de motie van inzittende auto (onderdeel 4)

Als op het automobiel de hoek van uvoda achterwielen en de kleinere hoek van uvoda voorste wielen op (vijg. 4, b) dat straal van de ommezwaai RII zal meer theoretisch RI. Zodanig automobiel altijd richt zich om de beperkingen cirkel en eigenen ontoereikend povorachivaemostiu te vallen buiten.

Cхema пocoрota actomobhля c hзлhшнeй (a) h нedoctatohнoй (b) пocoрahhcaemoctью: I - teoрethheckhй ceнtр пocoрota beз уcoda koлec, II - deйctchteльный ceнtр пocoрota c уcodom koлec

Vijg. 4. De blauwdruk van de ommezwaai van het automobiel met overbodig (en) en ontoereikend (b) povorachivaemostiu:

Ik - het theoretische centrum van de ommezwaai zonder uvoda wielen, II - het geldige centrum van de ommezwaai van uvodom wielen

Het karakteristiek van povorachivaemosti automobiel wordt door de constructie van shassi automobiel vastgesteld en in beduidende afmeting door toegepast onderbeen typen, door de aandrang van de lucht erin, en dikwijls door en de graad van hen iznosa. Als op het automobiel achteras om elk meere gehavende glanzend te verstrakken, toen automobiel zal overbodig povorachivaemostiu optreden. Optimale variant is automobiel met meerdere ontoereikend of neutraal povorachivaemostiu. In de uitoefening vele bestuurders prefereren overbodig povorachivaemost, omdat in dit geval automobiel "ostree reageert op de ommezwaai van rulevogo wiel en verhuurt om zakrugleniya rijwegen zonder de snelheid reductie door te brengen.

Door de evenwichtstoestand van controleerde wielen noemen hun eigendom om de neutrale positie (van aalwaardige motie) te conserveren en automatisch erin om na de ommezwaai te vergelden.

Door de metende instrumenten van de evenwichtstoestand van de wielen in het automobiel uitgang van de ommezwaai dient stabilising moment vastgesteld door longitudinal en transversal hangt shkvornei of paardenstal, alsmede transversal rek glanzend.

Prokhodimost - het eigendom van het automobiel om transport werk in het complex en zware dorozhnykh voorwaardes te volbrengen.

Dit eigendom wordt door de technische en geometrische parameteren van het automobiel, vastgesteld alsmede door de beroepse handigheid van bestuurder. Met betrekking tot prokhodimosti inzittende auto's verdelen op twee groeperingen onder: Normaal prokhodimosti met kolesnoi formule "4 X door 2" twee leidinggevende wielen) en verhevene prokhodimosti - "4 X 4" wielen leidinggevend).

Tussen de geometrische parameteren van het automobiel (vijg. 5) bepalend het prokhodimost, belangrijkste zijn dorozhnyi prosvet h - distantieren zich tussen het minderwaardige punt van het automobiel en vliegtuig rijwegen, hoeken voorste en en kweken svesa stellende de mogelijke waarde van de aanmelding op de sta-in-de-weg van of congres erbij, alsmede de breedte van kolei wielen Naar en kolesnaya basis Met op. Het is tevens, voor de automobielen verhevene prokhodimosti essentiele betekenis hebben hoogtepunt N en algemene afmeting zijn lengte L en breedte In, alsmede R1 en R2 - consistent met longitudinal en transversal radii prokhodimosti.

De spreekvaardigheid van de motie - een van belangrijkste meewerken oorzaaken bepalend van komfortabelnost inzittende auto bevoorradende de gerieven van de reis van bestuurder en inzittenden, alsmede de instandhouding van perevozimykh ladingen.

geometрhheckhe пaрametры actomobhля

Vijg. 5. De geometrische parameteren van het automobiel

De motie spreekvaardigheid wordt door het ontwerp eigenaardigheden van het automobiel bevoorraden en wordt door de handigheid van de bestuurder veroorzaakt.

Voor persoon de meeste gewoonlijke en pijnloze zijn beweging, dichtbij naar de beweging in lopend en samenstellend1... 1,5 Gts Less aantal keren per tijdseenheid kan veroorzaker ukachivanie, hoger (7...10 Gts) wordt hoe hobbelig vernomen. Terzijde van het aantal keren per tijdseenheid van de schroom essentiele invloed op de motie spreekvaardigheid akkoorden de waarde van de vergroting en afdalen van de snelheid van de shiften in de beweging (versnellingen).

De spreekvaardigheid van de motie van de automobielen wordt door de boel geschatten respectievelijk stoot 1 km weg in betonnene vertikaale versnellingen door. Het is zo, voor huiselijke inzittende auto's de goede spreekvaardigheid van de motie, het aantal van porren stileert15...20 in de versnelling 2 m/s2 en2...50 in de versnelling 3 m/s2 op 1 km weg.

Voor de meest optimaal benuttend van alle geschiktheid van het automobiel volgens dorozhnymi voorwaardes! Bestuurder moet de eigenaardigheden van de karakteristieken ontgonnen van de automobielen weten, om inzicht in de werkwijzen voorkomend erin en de kernen van hun onderlinge beinvloeding met dorozhnymi voorwaardes en instelling te hebben.

<= Vorige pagina