De kwesties van de theorie van de motie van inzittende auto

De theoretische analyse van operationeele eigenschappen helpt erbuit om boven de bovenmatige mogelijkheden van het automobiel te verduidelijken en te actualiseren in dorozhnykh conditioneert het ontwerp eigenaardigheden van het betonnene model van het automobiel.

Naar belangrijkste operationeele eigenschappen karakteriserend het "gedrag" van inzittende auto op de rijweg, houden:
Dinamichnost, brandstof ekonomichnost, stabiliteit, upravlyaemost, prokhodimost en de spreekvaardigheid van de motie.

In de theorieen van het automobiel het operationeele eigenschappen beschouwen onsamenhangend van andere. In de uitwerking alle zij strak vzaimosvyazany. Het is zo, de snelheid van het automobiel op de ommezwaaien misschien besloten niet dinamichnostiu, en upravlyaemostiu en door de stabiliteit, en op de oneven geveerd rijwegen door de spreekvaardigheid van de motie.

Dinamichnost - het eigendom van het automobiel om met maximaal mogelijke middelmaat snelheid bezeten door de maximale snelheid van de motie zich te verroeren, door de intensiteit razgona tot toe gegevene snelheid en door de intensiteit respectievelijk ttrekken.

Dinamichnost automobiel hangt allereerst ervan tyagovykh en tormoznykh eigenschappen af.

Automobiel wordt verhuisd daardoor beinvloeden erop diverse machten (vijg. 1) die onderdeel op de machten, aangrijpend automobiel, en dwingt overeenstemmende tegenstand ernaar motie. Belangrijkste verhuizer is de macht van traction, gehecht naar leidinggevende wielen. De traction macht schijnt daardoor de onderlinge beinvloeding van leidinggevende wielen (stampvol krutyashchim door het moment overgeboekt van de motor) met geachte. Van de waarde van tyagovogo strev op de wielen afhangt ondervangen van de machten van de tegenstand naar de motie, snelheid razgona, of, zij zeggen, van priemistost automobiel.

De macht van traction algemeen wordt door het snelle karakteristiek van de motor, vastgesteld alsmede door peredatochnym houding en KPD overbrenging. De snelle karakteristieken van de motor de wijziging bezitten van de mogendheid en krutyashchego moment ontwikkeld door de motor, vertrouwend het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling kolenchatogo van de schacht.

In het regime van maximaal krutyashchego moment motor ontwikkelt grootst traction, noodzakelijk voor ondervangend naar ruimere soprotivlenii motie en de wisselborgtochten van hoge versnellingen in razgone, en in het regime van maximale mogendheid tot toe het automobiel motie.

Chлы, deйctcующhe нa actomobhль прh dchfeнhh: Rh - hнeрchoннaя, Rhb - bokocaя hнeрchoннaя, Rbc - coпрothcлeнhя bokocomу ckoльfeнhю, Rрd - рeakchh doрogh нa oпoру koлeca, Rt - tяgh нa cedущhх koлecaх, Rc - coпрothcлeнhя coзdухa, Rd - coпрothcлeнhя kaheнhю

Vijg. 1. Forceert, fungerend op het automobiel in de motie:

Ri - inertsionnaya, Staafje - zijdelings inertsionnaya, Rbs - van de tegenstand naar de zijdelings glijden, Rrd - de reacties van de rijweg op de houder van het wiel, Rt - van traction op leidinggevende wielen, Rv - van de tegenstand van de lucht, Rd - van de tegenstand kacheniiu.

Het operationeele aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling van kolenchatogo de schacht van de motor moet in het bereik tussen maximumami krutyashchego moment en capaciteiten zetelen. In dit geval wordt minimale udelnyi benzinevere per mijl in de hoge dynamische indicatoren van het automobiel bevoorraden.

Ruimere bijstand naar bestuurder voor de keuze van het meeste optimale regime van de motie in het beton dorozhnykh voorwaardes akkoord takhometr welk de regime controleert van het werk van de motor, en ekonometr indicerende waarde razrezheniya in vpusknom pijpleiding.

Naar de machten van de tegenstand naar de motie van het automobiel bijvoeglijke bepaling de wrijving macht in de overbrenging, de macht van de tegenstand kacheniiu Rd en de macht van de tegenstand om Rv uit te zenden.

Aderlatingen in de overbrenging, zatrachivaemye op de wrijving ondervangend in zatsepleniyakh de getande wielen van de doos van de overbrengingen en belangrijkste overdracht, in cardan sharnirakh, podshipnikakh en salnikakh, KPD overbrenging karakteriseren. Deze waarde in de werkwijze van de ontginning van het automobiel met de vergoeding voor prirabotki detailleert wijzigingen en voor inzittende auto's stileert 0,90...0,97.

Vandaar, de waarde van de mogendheid en krutyashchego moment, podvodimaya naar leidinggevende wielen, zal van kleinere waardes, aanvaardbaar maar meteen van de motor, op de waarde van de aderlatingen in de overbrenging, t. Door hem.

NT=NE - NTP,

Waarin NT-tyagovaya mogendheid, podvodimaya naar leidinggevende wielen, Ne - de efficiente mogendheid van de motor, NTP - mogendheid, noodzakelijk voor ondervangend van de machten in de overbrenging.

De macht van traction Rt op welke wijze hoofdmacht, aangrijpend automobiel, moet voldoende voor troganiya automobiel van de plaats zijn, van de ondersteuning van noodzakelijke snelheid en pridaniya versnelling vergde. De macht van traction reglamentiruetsya door de grens waarde van coefficient stsepleniya onderbeen met geacht welk karakteriseert van familielid directe nepodvizhnost de aanknopingspunt glanzend en rijwegen, t. Door hem. De overbodige macht van traction actualiseerde krutyashchim door het moment van de motor, draagt buxovaniiu wielen betreffende de rijweg aan. De meest geregeld bezoeken buxovanie wordt in de hekje troganii automobiel van de plaats en in de motie met betrekking tot aalglade rijweg gezien.

Volgende pagina =>